Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

  • Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de ieri s-au aflat 18 proiecte
  • De pe ordinea de zi au fost retrase de initiator două proiecte de hotărâre
  • Consilierii județeni au adoptatproiectul de hotărâre privind desemnarea nominală a șase consilieri județeni pentru a deveni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța
  • Protocolul de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training, Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului nu a fost aprobat de toți aleșii județeni
 
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de ieri s-au aflat 18 proiecte.
De pe ordinea de zi au fost retrase de initiator două proiecte de hotărâre și anume cel privind aprobarea actului adițional nr.1 la documentul de poziție, avizarea

Studiului de Oportunitate și Fundamentare, a Regulamentului serviciului de salubrizare în județul Constanța și  a Documentațiilor de atribuire a contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer deșeuri aferente Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța” și acordarea unor mandate, precum și cel privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021.

Unul dintre proiectele dezbătute în ședința de ieri a fost cel cu privire la aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Prin acest protocol, părțile semnatare își arată intenția de a colabora, în vederea formării și pregătirii profesionale a persoanelor tinere, care beneficiază de protecție specială sau a celor din medii defavorizate, în scopul îmbunătățirii performanțelor individuale, astfel încât, aceștia să poată beneficia de șanse mai mari de integrare socială și pe piața muncii.

Președintele Mihai Lupu, a precizat consilierilor faptul că acest protocol nu are nicio implicație patrimonială a instituției pe care o conduce și că singurul raționament, pentru care a inițiat acest proiect de Hotărâre, a fost pentru a-i integra profesional și social pe tinerii defavorizați. Cooperarea interinstituțională, la diferite niveluri, este un element fundamental în sprijinirea tinerilor, vulnerabili din punct de vedere social, pentru o pregătire profesională solidă. Proiectul nu a fost aprobat decât cu votul a 25 de consilieri din cei 37.
Un alt proiect de Hotărâre, votat este cel privitor la constituirea Consiliului Consultativ al societății civile la nivelul Consiliului Județean Constanța.
În urmă cu aproximativ două luni, mai exact în data de 25 ianuarie 2021, a avut loc prima întâlnire informală, de lucru, cu reprezentanții a peste 70 de Organizații Non Guvernamentale care își desfășoară activitatea în județul Constanța, în vederea înființării acestei entități.
Consiliul va fi o structură consultativă pe probleme comunitare, fără personalitate juridică, care va funcționa pe baza dialogului social. Obiectivul general al acestei organizații este reprezentat de optimizarea proceselor, prin abordarea strategică a dezvoltării județului pe termen lung.

O parte a principalelor domenii de lucru vor fi cele privind dezbaterea și elaborarea de recomandări în vederea fundamentării strategiilor privind dezvoltarea mediului de afaceri, comerțului, investițiilor, politicilor antreprenoriale și sectorului întreprinderilor mici și mijlocii la nivel județean, precum și monitorizarea aplicării politicilor publice din domeniile: economic, protecția mediului, tineret, educație, cultură, culte, sănătate, sport, protecția copilului sau turism.

În funcție de prioritățile stabilite, Consiliul Consultativ poate stabili și alte domenii de lucru, în baza hotărârii plenului acestuia.
Dezvoltarea sistemului de sănătate local este o prioritate a Consiliului Județean Constanța, în acest sens, pentru extinderea și dotarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalul Clinic Județean de Urgență  „Sf. Apostol Andrei” Constanța, CJC a încheiat procedura de achiziție a două aparate de administrare Oxid Nitric, cu o valoare totală de aproximativ 390.000 de lei.
Astfel, pe ordinea de zi a sedinței CJC, s-a aflat proiectul de Hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a celor două echipamente medicale către SCJU, care a adunat un număr de 36 de voturi “pentru”.

Un alt proiect dezbătut, care a fost aprobat a fost cel privitor la retragerea dreptului de administrare constituit în favoarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, asupra imobilului „Casa Bulgărească”, situat în sat Canlia, comuna Lipnița, județul Constanța.
Acest demers este necesar, deoarece instituția noastră si-a propus reabilitarea imobilului printr-un proiect cu fonduri nerambursabile, urmând ca ulterior acesta să deservească tabăra de creație adresată tinerilor artiști din județul Constanța.
Tot ieri, consilierii județeni au adoptat, cu un număr de 35 voturi, proiectul de hotărâre privind desemnarea nominală a șase consilieri județeni pentru a deveni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Astfel, cei șase consilieri sunt: Gianina Ionela Topolov – PNL, Liviu Popa – PNL, Enache Bucovală – PNL, Gheorghe Donțu – PSD, Răzvan Filipescu – Pro România și Andrada Dordea – USR-Plus.

Citește și:

Consiliul Județean Constanța în ședință! Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Tensiuni între putere și opoziție pe tema protocolului cu GSP Training

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA, plăți pentru investiții realizate prin PNDL. Ce localități din județul Constanța au primit fonduri pentru decontarea proiectelor?

15 May 2021 445

Municipiul Constanța nu a solicitat bani. Ce localități din județ primesc fonduri de la MDLPA pentru finalizarea Regulamentelor Locale de Urbanism?

12 May 2021 1083

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

11 May 2021 1699

Se caută proiectanți. Municipiul Constanța ar putea avea un sistem de irigat pentru spațiile verzi

10 May 2021 687

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța

08 May 2021 959

Se organizează concurs pentru funcția de manager. Pleacă dr. Tofolean de la conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța?

08 May 2021 4145

Licitație anulată de Consiliul Județean Constanța. Nicio ofertă pentru videoproiectorul necesar Muzeului Național de Istorie și Arheologie

07 May 2021 505

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 595

Consiliul Județean Constanța actualizează cărțile funciare pentru DJ 226B în vederea reabilitării tronsonului DN 2A- Pantelimon-Grădina-Cogealac

05 May 2021 645

A fost obținut acordul de mediu pentru proiectul de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanța

28 Apr 2021 1383

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 1456

Solicitarea lui Gheorghe Ungureanu tratată cu dispreț, postmortem. Se interzice amplasarea de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din Constanța

27 Apr 2021 1368

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 994

Proiect al Consiliului Județean Constanța admis la finanțare. Ce sumă va ajunge la Spitalul Județean pentru echipamente

26 Apr 2021 936

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2432