Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

  • Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de ieri s-au aflat 18 proiecte
  • De pe ordinea de zi au fost retrase de initiator două proiecte de hotărâre
  • Consilierii județeni au adoptatproiectul de hotărâre privind desemnarea nominală a șase consilieri județeni pentru a deveni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța
  • Protocolul de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training, Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului nu a fost aprobat de toți aleșii județeni
 
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de ieri s-au aflat 18 proiecte.
De pe ordinea de zi au fost retrase de initiator două proiecte de hotărâre și anume cel privind aprobarea actului adițional nr.1 la documentul de poziție, avizarea

Studiului de Oportunitate și Fundamentare, a Regulamentului serviciului de salubrizare în județul Constanța și  a Documentațiilor de atribuire a contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer deșeuri aferente Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța” și acordarea unor mandate, precum și cel privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021.

Unul dintre proiectele dezbătute în ședința de ieri a fost cel cu privire la aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Prin acest protocol, părțile semnatare își arată intenția de a colabora, în vederea formării și pregătirii profesionale a persoanelor tinere, care beneficiază de protecție specială sau a celor din medii defavorizate, în scopul îmbunătățirii performanțelor individuale, astfel încât, aceștia să poată beneficia de șanse mai mari de integrare socială și pe piața muncii.

Președintele Mihai Lupu, a precizat consilierilor faptul că acest protocol nu are nicio implicație patrimonială a instituției pe care o conduce și că singurul raționament, pentru care a inițiat acest proiect de Hotărâre, a fost pentru a-i integra profesional și social pe tinerii defavorizați. Cooperarea interinstituțională, la diferite niveluri, este un element fundamental în sprijinirea tinerilor, vulnerabili din punct de vedere social, pentru o pregătire profesională solidă. Proiectul nu a fost aprobat decât cu votul a 25 de consilieri din cei 37.
Un alt proiect de Hotărâre, votat este cel privitor la constituirea Consiliului Consultativ al societății civile la nivelul Consiliului Județean Constanța.
În urmă cu aproximativ două luni, mai exact în data de 25 ianuarie 2021, a avut loc prima întâlnire informală, de lucru, cu reprezentanții a peste 70 de Organizații Non Guvernamentale care își desfășoară activitatea în județul Constanța, în vederea înființării acestei entități.
Consiliul va fi o structură consultativă pe probleme comunitare, fără personalitate juridică, care va funcționa pe baza dialogului social. Obiectivul general al acestei organizații este reprezentat de optimizarea proceselor, prin abordarea strategică a dezvoltării județului pe termen lung.

O parte a principalelor domenii de lucru vor fi cele privind dezbaterea și elaborarea de recomandări în vederea fundamentării strategiilor privind dezvoltarea mediului de afaceri, comerțului, investițiilor, politicilor antreprenoriale și sectorului întreprinderilor mici și mijlocii la nivel județean, precum și monitorizarea aplicării politicilor publice din domeniile: economic, protecția mediului, tineret, educație, cultură, culte, sănătate, sport, protecția copilului sau turism.

În funcție de prioritățile stabilite, Consiliul Consultativ poate stabili și alte domenii de lucru, în baza hotărârii plenului acestuia.
Dezvoltarea sistemului de sănătate local este o prioritate a Consiliului Județean Constanța, în acest sens, pentru extinderea și dotarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalul Clinic Județean de Urgență  „Sf. Apostol Andrei” Constanța, CJC a încheiat procedura de achiziție a două aparate de administrare Oxid Nitric, cu o valoare totală de aproximativ 390.000 de lei.
Astfel, pe ordinea de zi a sedinței CJC, s-a aflat proiectul de Hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a celor două echipamente medicale către SCJU, care a adunat un număr de 36 de voturi “pentru”.

Un alt proiect dezbătut, care a fost aprobat a fost cel privitor la retragerea dreptului de administrare constituit în favoarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, asupra imobilului „Casa Bulgărească”, situat în sat Canlia, comuna Lipnița, județul Constanța.
Acest demers este necesar, deoarece instituția noastră si-a propus reabilitarea imobilului printr-un proiect cu fonduri nerambursabile, urmând ca ulterior acesta să deservească tabăra de creație adresată tinerilor artiști din județul Constanța.
Tot ieri, consilierii județeni au adoptat, cu un număr de 35 voturi, proiectul de hotărâre privind desemnarea nominală a șase consilieri județeni pentru a deveni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Astfel, cei șase consilieri sunt: Gianina Ionela Topolov – PNL, Liviu Popa – PNL, Enache Bucovală – PNL, Gheorghe Donțu – PSD, Răzvan Filipescu – Pro România și Andrada Dordea – USR-Plus.

Citește și:

Consiliul Județean Constanța în ședință! Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Tensiuni între putere și opoziție pe tema protocolului cu GSP Training

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 543

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 409

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1352

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 763

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 691

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 718

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 463

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2085

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 846

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 700

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1488

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 800

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 791

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 899

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 856