Aleşii locali din Cumpăna decid acordarea burselor pentru elevii comunei, dar şi a cadourilor de Crăciun şi Sfântul Nicolae

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local Cumpăna, în data de 28.11.2019. Aleşii locali vor vota multe proiecte, printre care amintim organizarea manifestărilor prilejuite de ziua de 1 decembrie - Ziua Naţională a României, acordarea burselor sociale, de merit şi a burselor de studiu pentru elevii din învăţământul preuniversitar din comuna Cumpăna pentru anul şcolar 2019-2020, dar şi aprobarea unor sume pentru acordarea cadourilor cu ocazia sărbătorilor Sfântul Nicolae şi Naşterea Domnului - Crăciunul pentru copiii din instituţiile de învăţământ din comuna Cumpăna, precum şi pentru bătrânii din comună.
 
Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe proiecte de hotărâre: proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019; proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului individual al Clubului Sportiv Victoria Cumpăna pe anul 2019; proiect de hotărâre privind adăugarea Capitolului "Plăţi restante“ în cadrul bugetului pe anul 2019 al societăţii Salubrizare şi Gospodărie Cumpăna SRL SRL.
 
La acestea se adaugă proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Anual de Achiziţii Publice al comunei Cumpăna;
Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 52 din data de 28.03.2019 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul  2019; Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii scrisorii de garanţie de restituire a avansului acordat pentru proiecte finanţate în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 7.6, Investiţii asociate cu patrimoniul cultural nr. 3956 din 09.10.2017 de la CEC BANK; Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă familial Cotelea Vasilica şi Constantin; Proiect de hotărâre privind neasumarea responsabilităţii organizării şi derulării procedurilor de atribuire a contractelor-cadru pentru achiziţia produselor aferente „Programului pentru şcoli".
 
Pe ordinea de zi au mai fost incluse: Proiect de hotărâre privind completarea inventarului domeniului privat al comunei Cumpăna;
Proiect de hotărâre aprobarea Regulamentului privind funcţionarea cimitirelor administrate de Consiliul Local Cumpăna; Proiect de hotărâre privind organizarea manifestărilor prilejuite de ziua de 1 decembrie – Ziua Naţională a României; Proiect de hotărâre privind acordarea burselor sociale, de merit şi a burselor de studiu pentru elevii din învăţământul preuniversitar din comuna Cumpăna pentru anul şcolar 2019-2020; Proiect de hotărâre privind acordarea unei locuinţe de tip ANL către titularul de contract de închiriere Steriu Marian; Proiect de hotărâre privind aprobarea unor sume pentru acordarea de cadouri cu ocazia sărbătorilor Sfântul Nicolae şi Naşterea Domnului – Crăciunul pentru copiii din instituţiile de învăţământ din comuna Cumpăna, precum şi pentru bătrânii din comună.
 
Nu în ultimul rând, consilierii locali vor analiza proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii dreptului de superficie pentru terenul în suprafaţă de 720 mp, situat în comuna Cumpăna, strada Tractorului nr. 55, în vederea realizării investiţiei Staţie ITP, aprobarea studiului de oportunitate, a documentaţiei de atribuire şi a caietului de sarcini pentru obiectivul menţionat; Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare întocmit pentru terenurile din intravilanul localităţii;
Proiect de hotărâre privind actualizarea regulamentului privind vânzarea bunurilor imobile, terenuri aflate în domeniul privat al comunei Cumpăna; Proiect de hotărâre privind dezmembrarea terenului în suprafaţă de 1.118 mp, situat în comuna Cumpăna, strada Răscoalei nr.4, în două loturi; Proiect de hotărâre privind dezmembrarea terenului în suprafaţă de 396 mp, situat în comuna Cumpăna, strada Ion Creangă nr. 5, în două loturi; Proiect de hotărâre privind dezmembrarea terenului în suprafaţă de 522 mp, situat în comuna Cumpăna, zona H3, lot 11, în două loturi; Proiect de hotărâre privind iniţierea unui PUZ de regenerare urbană pentru zonele Movila - dreapta şi Movila – stânga, comuna Cumpăna; Proiect de hotărâre privind actualizarea listei referitoare la ordinea de priorităţi în soluţionarea cererilor pentru repartizarea locuinţelor construite ANL în regim de închiriere; Proiect de hotărâre privind lucrările de semnalizare rutieră a intersecţiilor şi arterelor rutiere din comuna Cumpăna. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 581

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 500

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 747

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 524

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 887

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 759

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 476

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1228

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6426

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 679

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 550

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1006