Administratie locala

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, consilierii locali şi judeţeni sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Cu o oarecare întârziere, majoritatea aleşilor locali municipali au înregistrat aceste rapoarte la secretariatul Consiliului Local. Ultimele două rapoarte aparţin consilierului municipal PNL Mihaela Andrei şi alesului local PSD Aurelian Marin.

Mihaela Andrei a cerut demolarea clădirilor care au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată 

În raportul său de activitate, consilierul local PNL Mihaela Andrei susţine că intervenţiile sale (în comisii, în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, dezbatere buget, televizate, scrisoare deschisă etc.) au vizat probleme de un real interes pentru municipiul nostru. „În aceste intervenţii, interpelări, am încercat să sensibilizez membrii autorităţii deliberative şi executivul Primăriei cu privire la necesitatea iniţierii de proiecte pentru dezvoltarea oraşului, şi nu a unor proiecte ce vizează doar funcţionarea acestuia. În acest sens, am iniţiat un proiect de hotărâre privind amenajarea şi întreţinerea parcului Tăbăcărie, prin care am solicitat reamenajarea trotuarelor, a spaţiului verde, plantarea de flori, copaci, rulouri de gazon, refacerea podeţelor, a băncilor. De asemenea, pentru a veni in sprijinul locuitorilor constănţeni şi în vederea creşterii posibilităţii de petrecere a timpului liber într-un mod civilizat şi agreabil, am propus amenajarea unui parc aventura şi a unei tiroliene“, a scris consilierul în raportul său de activitate.
 
Totodată, notează Mihaela Andrei, „am formulat o sesizare împreună cu grupul de consilieri municipali prin care am solicitat executivului Primăriei Constanţa - Poliţiei Locale, Disciplinei în Construcţii: verificarea şi revocarea tuturor autorizaţiilor emise pentru construcţiile ce nu respectă prevederile legale; verificarea temeinică a documentelor, a loturilor pentru care se solicită autorizaţia de construire şi a prevederilor legale ce reglementează lotul respectiv înainte de a aviza o construcţie; neautorizarea ori nerecepţionarea construcţiilor care nu respectă prevederile legate; demolarea tuturor clădirilor ce au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată“.
 
În primele şase luni de mandat, Andrei a formulat o scrisoare deschisă către primarul Constanţei, Decebal Făgădău, prin care a tras un semnal de alarmă, încă o dată, cu privire la starea deplorabilă în care a ajuns Cazinoul Constanţa, la modul defectuos în care sunt reabilitate trotuarele şi spaţiile verzi, legat de modul în care se face curăţenia în municipiul Constanţa, dar a făcut şi interpelări având ca subiect tăierea copacilor.
 
Totodată, a iniţiat dezbaterea, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, privind preluarea în administrarea Primăriei a stadionului „Farul“, a bazei sportive de pe Badea Cârţan, a bazei „triunghi“. De asemenea, în calitate de reprezentant al CLM Constanţa, a participat la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ (Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Gimnazială „Spectrum“ Constanţa, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, Şcoala Generală nr. 12 etc). În relaţia cu cetăţenii Constanţei, Mihaela Andrei spune că a organizat săptămânal audienţe la sediul PNL din Constanţa. 

Aurelian Marin, ales local la primul mandat

Consilierul local PSD Aurelian Marin spune că a participat Ia absolut toate şedinţele CLM Constanţa, atât cele ordinare, cât şi cele de îndată, a fost, de altfel, şi preşedinte de şedinţă şi a condus lucrările în plen ale CLM timp de trei luni, în perioada februarie 2017 - aprilie 2017. „Am susţinut activ în şedinţele CLM proiectele de hotărâre iniţiate în sprijinul dezvoltării municipiului Constanţa şi în susţinerea constănţenilor“, notează Aurelian Marin în raportul său de activitate.
 
Acesta face parte din Comisia 3 - pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. „Pentru înţelegerea şi rezolvarea tematicii dificile din şedinţele comisiei, am colaborat cu primarul municipiului Constanţa, viceprimarii municipiului Constanţa şi consilieri locali din alte comisii, precum şi cu departamente specializate ale Primăriei, reprezentanţi sau departamente specializate din cadrul regiilor/societăţilor comerciale subordonate Primăriei“, susţine Marin.
 
Totodată, acesta reaminteşte participarea în consiliile de administraţie a mai multor licee, şcoli şi grădiniţe din Constanţa, în care este membru. În finalul raportului de activitate, consilierul PSD îşi acordă calificativul „satisfăcător spre bine“ privind participarea sa în aceste consilii de administraţie. Aurelian Marin spune însă că are şi motive pentru care nu este pe deplin mulţumit de activitatea sa: „Unele sunt independente de mine, dar sunt şi situaţii în care implicarea mea ar fi trebuit să fie mai mare. Vreau ca, în următorul an, activitatea mea în cadrul consiliilor de administraţie din licee, şcoli, grădiniţe să fie mai bună“.
 
În acelaşi raport, Aurelian Marin notează şi participarea activă şi directă la întâlniri, discuţii, evenimente, mese rotunde ce au legătură cu turismul de pe litoral în general şi cu turismul din Constanţa în special, principalul domeniu de experienţă şi expertiză al acestuia fiind turismul de pe litoral.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rapoartele integrale de activitate ale celor doi aleşi locali municipali: Mihaela Andrei - PNL şi Aurelian Marin - PSD.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Caliminte, în fața comisiei centrale de arbitraj a PNL

21 Nov 2018 454

Consilierii locali din conducerea grădiniţelor, a şcolilor şi a liceelor din Constanţa. Cui să vă adresaţi la nevoie (document)

29 Oct 2018 1841

Teatrologul Anaid Tavitian şi scenograful Eugenia Jianu devin cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa

23 Oct 2018 1418

Consiliul Local al Municipiului Constanța a aprobat închiderea traficului rutier în Piața Ovidiu (galerie foto+document)

27 Sep 2018 1515

Clopoţelul a sunat vesel în şcolile din Ovidiu Primarul George Scupra - „Vom dezvolta parteneriatul familie - şcoală - administraţie locală, pentru a sprijini copiii“ (galerie foto)

11 Sep 2018 741

Primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, la deschiderea anului şcolar - „Educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini şi valori“ (galerie foto)

11 Sep 2018 1346

USR Constanţa face apel către consilierii locali municipali şi către primarul Făgădău să nu aprobe PUD-ul celor de la Bueno Comp SRL (document)

24 Aug 2018 527

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2344

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 548

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)

16 Jun 2018 3274

Liderul consilierilor judeţeni PNL Constanţa, Marian Iordache, şi-a publicat raportul de activitate (document)

13 Jun 2018 877

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2164

Constanţa, oraş sufocat şi îmbâcsit! Consilierul Bogdan Bola lansează o provocare primarului Făgădău şi aleşilor locali PSD+PMP

08 Jun 2018 3142

Edificiul Roman cu Mozaic va fi reabilitat. Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a semnat contractul de finanţare

31 May 2018 919

26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

30 May 2018 1852

UPDATE. Imagini de la eveniment Astăzi, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Mai multe proiecte de pe ordinea de zi, respinse (galerie foto)

29 May 2018 1658

PUZ-ul proiectului imobiliar de pe bulevardul Aurel Vlaicu al patronului fabricii de mobilă Ruana, un nou aviz negativ de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local Municipal

21 May 2018 1914

Solii lui Făgădău Viceprimarul, consilierul personal şi o echipă de aleşi locali constănţeni pleacă într-o misiune de cooperare în Turcia

09 May 2018 1050

evz.ro“Oamenii lui Mazăre”, urmăriţi penal de DNA. Terenuri din centrul Constanței, din parcul Tăbăcărie, de pe plajă, vândute sub prețul real

03 May 2018 7317

Proiect de lege PSD-ALDE Aleşii locali membri ai partidelor politice absorbite prin fuziune ar putea deveni consilieri independenţi

02 May 2018 1025

A fost şedinţă de Consiliu Local Municipal. Comunicări importante ale primarului Decebal Făgădău pe marginea proiectelor votate de consilieri

26 Apr 2018 1671

Interviu online cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL în CLM Constanţa „Atitudinea primarului Făgădău este una de superioritate faţă de consilieri. Nu are deschiderea necesară să putem comunica!“

14 Apr 2018 2580

Constanţa. Aleşii locali liberali şi-au depus rapoartele de activitate. Care le sunt nemulţumirile (documente)

03 Apr 2018 1126

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

30 Mar 2018 1016

Aleşii locali PNL se vor abţine de la vot în şedinţa CLM de mâine. Vezi despre ce proiect este vorba şi ce contestă liberalii? (documente)

22 Mar 2018 959

Delegaţii PSD Constanţa la Congres susţin candidaturile stabilite în cadrul Comitetului Executiv Naţional

10 Mar 2018 1606

ANI are trei noi procese la Constanţa. Cine sunt reclamanţii

09 Mar 2018 633

PSD Constanţa, şedinţe 2 în 1. Au fost stabiliţi delegaţii la Congres, au fost votate o rezoluţie şi modificarea de statut!

03 Mar 2018 918

UPDATE. Ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Constanța. Ce proiecte vor fi analizate (galerie foto)

23 Feb 2018 713

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 1665

Trei consilieri locali din județul Constanța cercetați de Agenția Națională de Integritate. Ce nereguli au fost constatate

15 Feb 2018 676

Consiliul Local Municipal Medgidia, convocat mâine în ședință ordinară. 14 proiecte pe ordinea de zi

14 Feb 2018 875

Cum se votează în CLM Mig-2000 va continua sa folosească gratuit un teren al municipiului Constanţa

01 Feb 2018 1338

Consiliul Local Mereni nu funcţionează nici după parţialele de anul trecut. PNŢCD cere invalidarea unui mandat

17 Jan 2018 1191

Primari, consilieri locali, avocați Constănțeni celebri care își serbează onomastica de Crăciun!

25 Dec 2017 2044

Consilierii de Constanţa Rezeanu şi Căliminte, membri PNL şi nu prea!

20 Dec 2017 1212

Prin modificarea Legii ANI, nouă politicieni care au legătură cu judeţul Tulcea ar putea scăpa de problemele de integritate (document)

20 Dec 2017 1505

PMP Constanţa va ataca în instanţă modul de eliberare din funcţie a unor consilieri locali PNL

15 Dec 2017 1238

Făgădău, încolţit din toate părţile. Senatorul Chiţac solicită un control la Primăria Constanţa privind modalitatea de stabilire a taxelor locale

05 Dec 2017 2859

Aleşii locali s-au abţinut de la vot pentru un PUZ privind locuinţe colective pe strada I.L. Caragiale din Constanţa

28 Nov 2017 784

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

23 Nov 2017 1422

Cumpăna, mai bogată cu 4.600 de pomi „Programele de plantare au în administraţia publică locală un partener de nădejde“ (galerie foto + video)

20 Nov 2017 1326

Social-democratul Mircea Dobre părăsește Consiliul Local Constanța. Ce alte proiecte au mai validat aleșii locali

31 Oct 2017 1330

Cum sfidează Legea 215/2001 unii dintre consilieri şi viceprimarii Constanţei

21 Oct 2017 3277

Consilierii locali, convocaţi în comisiile de specialitate. Cum poţi participa la aceste întâlniri?

13 Sep 2017 790

Iată despre ce au mai discutat consilierii locali! Primăria Constanţa continuă să „cotizeze“ la Arhiepiscopie cu terenuri cu titlu gratuit pentru edificarea de noi lăcaşuri de cult

19 Aug 2017 1622

Toate vânzările de bunuri proprietate privată a Constanţei se vor realiza doar cu aprobarea Consiliului Local Municipal

01 Aug 2017 1734

Proiect de hotărâre. Dumitru Lupu, cetățean de onoare al municipiului Constanța. Cine sunt inițiatorii proiectului

25 Jul 2017 3631

PNL a stabilit cine îi înlocuieşte pe Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte în Consiliul Local Municipal Constanţa. Tulică şi Gavrilă aşteaptă validarea mandatelor! (galerie foto)

25 Jul 2017 3354

Proiect de hotărâre al consilierilor PMP pentru conservarea şi punerea în valoare a criptei paleocreştine din incinta Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ (documente)

22 Jul 2017 1381