Administratie locala

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, consilierii locali şi judeţeni sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Cu o oarecare întârziere, majoritatea aleşilor locali municipali au înregistrat aceste rapoarte la secretariatul Consiliului Local. Ultimele două rapoarte aparţin consilierului municipal PNL Mihaela Andrei şi alesului local PSD Aurelian Marin.

Mihaela Andrei a cerut demolarea clădirilor care au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată 

În raportul său de activitate, consilierul local PNL Mihaela Andrei susţine că intervenţiile sale (în comisii, în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, dezbatere buget, televizate, scrisoare deschisă etc.) au vizat probleme de un real interes pentru municipiul nostru. „În aceste intervenţii, interpelări, am încercat să sensibilizez membrii autorităţii deliberative şi executivul Primăriei cu privire la necesitatea iniţierii de proiecte pentru dezvoltarea oraşului, şi nu a unor proiecte ce vizează doar funcţionarea acestuia. În acest sens, am iniţiat un proiect de hotărâre privind amenajarea şi întreţinerea parcului Tăbăcărie, prin care am solicitat reamenajarea trotuarelor, a spaţiului verde, plantarea de flori, copaci, rulouri de gazon, refacerea podeţelor, a băncilor. De asemenea, pentru a veni in sprijinul locuitorilor constănţeni şi în vederea creşterii posibilităţii de petrecere a timpului liber într-un mod civilizat şi agreabil, am propus amenajarea unui parc aventura şi a unei tiroliene“, a scris consilierul în raportul său de activitate.
 
Totodată, notează Mihaela Andrei, „am formulat o sesizare împreună cu grupul de consilieri municipali prin care am solicitat executivului Primăriei Constanţa - Poliţiei Locale, Disciplinei în Construcţii: verificarea şi revocarea tuturor autorizaţiilor emise pentru construcţiile ce nu respectă prevederile legale; verificarea temeinică a documentelor, a loturilor pentru care se solicită autorizaţia de construire şi a prevederilor legale ce reglementează lotul respectiv înainte de a aviza o construcţie; neautorizarea ori nerecepţionarea construcţiilor care nu respectă prevederile legate; demolarea tuturor clădirilor ce au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată“.
 
În primele şase luni de mandat, Andrei a formulat o scrisoare deschisă către primarul Constanţei, Decebal Făgădău, prin care a tras un semnal de alarmă, încă o dată, cu privire la starea deplorabilă în care a ajuns Cazinoul Constanţa, la modul defectuos în care sunt reabilitate trotuarele şi spaţiile verzi, legat de modul în care se face curăţenia în municipiul Constanţa, dar a făcut şi interpelări având ca subiect tăierea copacilor.
 
Totodată, a iniţiat dezbaterea, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, privind preluarea în administrarea Primăriei a stadionului „Farul“, a bazei sportive de pe Badea Cârţan, a bazei „triunghi“. De asemenea, în calitate de reprezentant al CLM Constanţa, a participat la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ (Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Gimnazială „Spectrum“ Constanţa, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, Şcoala Generală nr. 12 etc). În relaţia cu cetăţenii Constanţei, Mihaela Andrei spune că a organizat săptămânal audienţe la sediul PNL din Constanţa. 

Aurelian Marin, ales local la primul mandat

Consilierul local PSD Aurelian Marin spune că a participat Ia absolut toate şedinţele CLM Constanţa, atât cele ordinare, cât şi cele de îndată, a fost, de altfel, şi preşedinte de şedinţă şi a condus lucrările în plen ale CLM timp de trei luni, în perioada februarie 2017 - aprilie 2017. „Am susţinut activ în şedinţele CLM proiectele de hotărâre iniţiate în sprijinul dezvoltării municipiului Constanţa şi în susţinerea constănţenilor“, notează Aurelian Marin în raportul său de activitate.
 
Acesta face parte din Comisia 3 - pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. „Pentru înţelegerea şi rezolvarea tematicii dificile din şedinţele comisiei, am colaborat cu primarul municipiului Constanţa, viceprimarii municipiului Constanţa şi consilieri locali din alte comisii, precum şi cu departamente specializate ale Primăriei, reprezentanţi sau departamente specializate din cadrul regiilor/societăţilor comerciale subordonate Primăriei“, susţine Marin.
 
Totodată, acesta reaminteşte participarea în consiliile de administraţie a mai multor licee, şcoli şi grădiniţe din Constanţa, în care este membru. În finalul raportului de activitate, consilierul PSD îşi acordă calificativul „satisfăcător spre bine“ privind participarea sa în aceste consilii de administraţie. Aurelian Marin spune însă că are şi motive pentru care nu este pe deplin mulţumit de activitatea sa: „Unele sunt independente de mine, dar sunt şi situaţii în care implicarea mea ar fi trebuit să fie mai mare. Vreau ca, în următorul an, activitatea mea în cadrul consiliilor de administraţie din licee, şcoli, grădiniţe să fie mai bună“.
 
În acelaşi raport, Aurelian Marin notează şi participarea activă şi directă la întâlniri, discuţii, evenimente, mese rotunde ce au legătură cu turismul de pe litoral în general şi cu turismul din Constanţa în special, principalul domeniu de experienţă şi expertiză al acestuia fiind turismul de pe litoral.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rapoartele integrale de activitate ale celor doi aleşi locali municipali: Mihaela Andrei - PNL şi Aurelian Marin - PSD.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 814

Trei consilieri locali din județul Constanța cercetați de Agenția Națională de Integritate. Ce nereguli au fost constatate

15 Feb 2018 305

Consiliul Local Municipal Medgidia, convocat mâine în ședință ordinară. 14 proiecte pe ordinea de zi

14 Feb 2018 545

Cum se votează în CLM Mig-2000 va continua sa folosească gratuit un teren al municipiului Constanţa

01 Feb 2018 931

Consiliul Local Mereni nu funcţionează nici după parţialele de anul trecut. PNŢCD cere invalidarea unui mandat

17 Jan 2018 899

Primari, consilieri locali, avocați Constănțeni celebri care își serbează onomastica de Crăciun!

25 Dec 2017 1263

Consilierii de Constanţa Rezeanu şi Căliminte, membri PNL şi nu prea!

20 Dec 2017 728

Prin modificarea Legii ANI, nouă politicieni care au legătură cu judeţul Tulcea ar putea scăpa de problemele de integritate (document)

20 Dec 2017 1134

PMP Constanţa va ataca în instanţă modul de eliberare din funcţie a unor consilieri locali PNL

15 Dec 2017 906

Făgădău, încolţit din toate părţile. Senatorul Chiţac solicită un control la Primăria Constanţa privind modalitatea de stabilire a taxelor locale

05 Dec 2017 2520

Aleşii locali s-au abţinut de la vot pentru un PUZ privind locuinţe colective pe strada I.L. Caragiale din Constanţa

28 Nov 2017 507

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

23 Nov 2017 1083

Cumpăna, mai bogată cu 4.600 de pomi „Programele de plantare au în administraţia publică locală un partener de nădejde“ (galerie foto + video)

20 Nov 2017 972

Social-democratul Mircea Dobre părăsește Consiliul Local Constanța. Ce alte proiecte au mai validat aleșii locali

31 Oct 2017 1057

Cum sfidează Legea 215/2001 unii dintre consilieri şi viceprimarii Constanţei

21 Oct 2017 2905

Consilierii locali, convocaţi în comisiile de specialitate. Cum poţi participa la aceste întâlniri?

13 Sep 2017 595

Iată despre ce au mai discutat consilierii locali! Primăria Constanţa continuă să „cotizeze“ la Arhiepiscopie cu terenuri cu titlu gratuit pentru edificarea de noi lăcaşuri de cult

19 Aug 2017 1393

Toate vânzările de bunuri proprietate privată a Constanţei se vor realiza doar cu aprobarea Consiliului Local Municipal

01 Aug 2017 1520

Proiect de hotărâre. Dumitru Lupu, cetățean de onoare al municipiului Constanța. Cine sunt inițiatorii proiectului

25 Jul 2017 3267

PNL a stabilit cine îi înlocuieşte pe Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte în Consiliul Local Municipal Constanţa. Tulică şi Gavrilă aşteaptă validarea mandatelor! (galerie foto)

25 Jul 2017 2585

Proiect de hotărâre al consilierilor PMP pentru conservarea şi punerea în valoare a criptei paleocreştine din incinta Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ (documente)

22 Jul 2017 1126

Căliminte şi Rezeanu atacă excluderile la Comisia de Arbitraj La Prefectură a ajuns adresa PNL de încetare a mandatelor a trei consilieri, dar şi o contestaţie

22 Jun 2017 3144

PNL Constanţa explică „execuţiile“ interne ale consilierilor Rezeanu şi Căliminte

16 Jun 2017 2331

Update. Excluderea celor trei consilieri votată în unanimitate în BPJ al PNL Constanţa

09 Jun 2017 1358

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere

08 Jun 2017 2767

Consilierul PSD, Dede Perodin şi-a depus raportul de activitate (documente)

05 Jun 2017 1283

Aleşii locali Andrei Popescu şi Romeo Rezeanu şi-au depus rapoartele de activitate

31 May 2017 1657

Constantin, Solomon şi Căliminte Alţi consilieri locali municipali şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

27 May 2017 2222

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordine de încetarea calităţii unor consilieri locali şi a unui primar. Cine este pe listă şi cine a sesizat

26 May 2017 1986

Răspunsul ANI - viceprimarii pot rămâne şi consilieri locali! (document)

24 May 2017 3037

Termenul de depunere era 31 martie Au apărut primele rapoarte de activitate ale aleşilor locali municipali (documente)

24 May 2017 3674

Prefectura Constanţa a cerut clarificări Agenţiei Naţionale de Integritate Viceprimarii şi vicepreşedinţii de CJC vor afla dacă demisionează sau nu din funcție de consilieri

19 May 2017 2067

Aleşii locali şi-au împărţit şcolile, grădiniţele şi liceele din Constanţa. Iată lista completă! (document)

29 Apr 2017 4942

Proiect de HCLM iniţiat de PMP Compensarea chiriei datorate de Primăria Constanţa către Eden, urmare a deteriorării monumentului „Casa Ion Bănescu“ (document)

26 Apr 2017 4342

​40 de ani de când Constanța și Yokohama au devenit orașe surori.

21 Apr 2017 620

Transparenţa din administraţie, un pas înainte, doi înapoi Când vom putea lectura rapoartele de activitate ale consilierilor locali municipali?

21 Apr 2017 1127

Virginia Uzun trage de timp Comisia de verificare a activităţii SPIT îşi prelungeşte activitatea cu 30 de zile

05 Apr 2017 2150

UPDATE. Şedinţă cu scântei a Consiliului Local Constanţa. Nemulţumiri vizavi de microbuzele maxi-taxi (galerie foto)

31 Jan 2017 3193

Iată noua reţea şcolară a municipiului Constanţa! Proiect în Consiliul Local Municipal (document)

30 Jan 2017 1858

Proiecte sociale şi de infrastructură, în planul autorităţilor locale de la Grădina

30 Jan 2017 717

Şcolile din Constanţa pot da în chirie spaţiile pe care le administrează. Consilierii locali decid procedura de închiriere (document)

28 Jan 2017 1071

UPDATE Începe şedinţa Consiliului Local Municipal! Daniel Fripis, cetăţean de onoare post-mortem (galerie foto)

28 Dec 2016 1757

O delegaţie din Cumpăna a dus tradiţiile româneşti în Belgia (galerie foto)

19 Dec 2016 1061

Consilieri locali reclamă atitudinea şi abordarea şefei SPIT Va aproba primarul Făgădău constituirea unei comisii care să analizeze activitatea Virginiei Uzun?

19 Dec 2016 6208

Comunicat de presă PMP Constanta - „Dictatură la SPIT Constanța“

18 Dec 2016 1226

Candidații Filialei Constanța a Partidului Național Liberal pentru Parlamentul României au continuat acțiunile de campanie electorală în judeţ

05 Dec 2016 964

Cele mai importante modificări ale regulamentului de funcţionare al CLM Şedinţe transmise live şi vot electronic (document)

25 Nov 2016 2484

„Constanța, înainte!“ Candidații PNL pentru Parlamentul României și-au prezentat oferta electorală în fața colegilor, susținătorilor și alegătorilor (galerie foto)

24 Nov 2016 1745

Cum s-au şcolit consilierii locali din Istria Patru cu şcoală profesională, restul cu studii medii (document)

08 Nov 2016 1244

Şase consilieri locali din Horia au profesii în domeniul agricol (document)

05 Nov 2016 1105