Anul viitor, hramul îi va prinde în haine noi Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului de la Făclia, aproape finalizată

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a trecut, iar planurile administraţiei locale de la Saligny de a sărbători hramul bisericii într-o construcţie nouă, frumoasă şi primitoare nu s-a împlinit nici anul acesta, din cauza lipsei acute de fonduri. „Am speranţa ca anul acesta să încheiem toate lucrările ce se impun, astfel încât biserica din satul Făclia, ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, să poată fi terminată până la sfârşitul anului“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. Până în prezent, la biserică a fost turnată fundaţia, au fost ridicaţi pereţii din lemn de calitate superioară şi s-a montat acoperişul. „Proiectul cuprinde şi amenajarea unei case mortuare la subsolul bisericii“, a adăugat gospodarul-şef de la Saligny. De asemenea, primarul a mai spus că speră ca proiectele depuse spre finanţare europeană prin „Programul naţional de Dezvoltare Rurală“ să fie deblocate. Acestea prevăd introducerea reţelei de canalizare şi asfaltarea ulterioară a străzilor, pe o lungime de aproximativ 24.000 de metri.
O altă lucrare importantă este reprezentată de proiectul pentru alimentarea cu apă a satului Făclia, instalaţia necesară întinzându-se pe o distanţă de 7 kilometri.

Şcoala veche aşteaptă fonduri pentru reabilitare

În altă ordine de idei, gospodarul-şef al comunei Saligny a declarat că un alt obiectiv asupra căruia şi-a îndreptat atenţia este Şcoala cu clasele I-VIII din localitate. Primarul Ion Beiu a declarat că unitatea de învăţământ, ce are o vechime considerabilă, nu a mai beneficiat de renovări în ultima perioadă, iar furtunile recente au contribuit la degradarea construcţiei: „Şcoala este mai veche de 50 de ani, iar lipsa banilor ne-a ţinut pe loc. Am mai făcut câteva schimbări, îmbunătăţiri, am montat o centrală termică şi cam atât, pentru că bugetul nu ne-a permis să facem mai mult“. „Am luat legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în speranţa că ne va ajuta să renovăm instituţia şcolară. În primul rând, trebuie refăcut în totalitate acoperişul. De asemenea, clădirea trebuie reabilitată termic, pardoseala trebuie schimbată iar pereţii trebuie văruiţi atât la interior, cât şi la exterior“, a explicat primarul comunei Saligny.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Irinei Mîniosu, secretarul general al UAT comuna Saligny (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 618

Primăria Saligny din județul Constanța va dota școala cu echipamente IT

04 Apr 2024 468

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 423

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 928

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 739

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1104

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 752

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 758

Primăria Saligny, investiție nouă în localitate, pentru prevenirea inundațiilor (DOCUMENT)

10 Jan 2024 784

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 874

Licitații Constanța G&M Road Building Engineering SRL, contract de asfaltare cu Primăria Săcele! Finanțarea, asigurată prin PNI Anghel Saligny (DOCUMENT)

20 Dec 2023 1020

Județul Constanța Primăria Mereni organizează o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitate (DOCUMENT)

20 Dec 2023 1207

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 1,24 de milioane de euro pentru asfaltări în Siriu, comuna Crucea (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1063

Primăria Comunei Saligny, județul Constanța anunță anularea procedurii de vânzare a unui teren

05 Nov 2023 917

Primăria Saligny va moderniza intersecția străzilor Frunzelor cu Mărgăritarului din Ștefan cel Mare

03 Sep 2023 899