Anunţ al ANI Fostul director executiv adjunct al DSVSA Constanța, Gheorghe Dincă, „s-a aflat în stare de incompatibilitate“

Stare de incompatibilitate în fruntea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri, că a constatat faptul că fostul director executiv adjunct din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, Gheorghe Dincă, „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în timpul exercitării funcției publice, nu și-a suspendat raporturile de serviciu, având în vedere participarea sa la alegerile locale desfășurate în perioada 10 mai - 11 iunie 2012“.
Potrivit ANI, Dincă „a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (2) lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales“.
Conform procedurilor în vigoare, ANI susţine că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare“.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]“, se precizează în comunicatul ANI.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului“, se precizează în acelaşi material.
Redacţia cotidianului Ziua de CONSTANŢA a încercat să ia legătura telefonic şi cu Gheorghe Dincă, însă acesta nu a răspuns. Dacă fostul director adjunct al DSVSA Constanța ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul fostei șefe de la THR Marea Neagră, consilier local la Mangalia, declinat la Curtea de Apel Constanța

13 Feb 2024 874

Curtea de Apel Constanța, verdict în cazul consilierei PNL, Gianina Ionela Topolov

12 Feb 2024 859

ANI Secretarul General al Comunei Albești, județul Constanța, în conflict de interese

09 Nov 2023 950

Știri Constanța Demisie din Consiliul Local Municipal Constanța

20 Oct 2023 1083

Curtea de Apel Termen în dosarul prin care Gianina Topolov contestă incompatibilitatea din Consiliul Județean Constanța

15 Oct 2023 1042

ANI acuză „Avere nejustificată“ în cazul lui Aurelian Drogeanu, șef al Secției de Drumuri Naționale Constanța! (DOCUMENTE)

26 Jul 2023 1993

Portul Tulcea se schimbă la față! Se vor monta pontoane de acostare cu pasarele de acces și amfiteatru, pentru ambarcațiuni mici (DOCUMENT)

12 Jun 2023 1965

ANI acuză - incompatibilitate Averea, interesele și firmele lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Zonei Libere Sulina! (DOCUMENTE)

08 Jun 2023 2949

Fosta șefă de la THR Marea Neagră, în prezent consilier local la Mangalia, în proces cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2819

Popa Cristina, din comuna IC Brătianu, județul Tulcea, găsită incompatibilă de ANI

07 Jun 2023 1206

Constanța Consilierul județean Gianina Ionela Topolov, găsit în incompatibilitate de ANI

07 Jun 2023 2621

Polițist din Mangalia, în proces cu ANI. Inspectorii de integritate au spus că a fost în incompatibilitate

29 May 2023 1517

Agenția Națională de Integritate a constatat că 11 persoane se află în stare de incompatibilitate sau într-un conflict de interese de natură administrativă

20 Dec 2022 1232

ANI o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de incompatibilitate!

07 Nov 2022 1153

Un edil din Dobrogea, „primar și comerciant persoană fizică“, au spus inspectorii de integritate! Răspunsul Curții de Apel Constanța

04 Nov 2022 1152