Apelul consilierului Bola pentru depunerea de proiecte în dezvoltarea turismului din zona localităţilor dunărene, tratat de Consiliul Judeţean cu superficialitate

În urmă cu două săptămâni, consilierul judeţean Bogdan Bola a înregistrat la Consiliul Judeţean Constanţa o adresă prin care solicita implicarea directă şi imediată a aparatului de specialitate al CJC în atragerea, pentru judeţul nostru, de fonduri din noile programe lansate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
 
Aceste fonduri se adresează doar judeţelor riverane Dunării şi reprezintă teme de interes major pentru toate comunităţile constănţene: infrastructură, cultură şi îmbunătăţirea mediului urban.

„Deoarece am considerat că implicarea Consiliului Judeţean Constanţa într-un astfel de proiect este de natură să întărească legăturile dintre comunităţi şi să ofere o viziune globală a necesităţilor acestora, am depus toate diligenţele necesare pentru a se pune în aplicare şi a se transmite primarilor din judeţul nostru, dar şi pentru a se numi cât mai rapid persoanele desemnate în cadrul grupului de lucru DanuBio“, susţine consilierul judeţean liberal.

Între timp, alesul judeţean a primit şi un răspuns din partea CJC, şi proiectele pe care Consiliul le va depune în cadrul acestor programe de finanţare, proiecte foarte necesare pentru dezvoltarea Constanţei: „Direcţia Generală de Proiecte va informa primarii din judeţul Constanţa cu privire Ia apelurile de proiecte indicate. Totodată, Consiliul Judeţean a pregătit în ultimii ani o serie de proiecte ce vizează obiectivele de patrimoniu cultural aflate în domeniul public al judeţului, urmând să le depună pentru finanţare în cadrul liniilor active aferente Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD)“, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene.
 
Printre proiectele amintite de CJ se regăsesc: „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu“ - valoare aproximativă: 1.500.000 de euro; „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Carsium“ - valoare aproximativă: 2.500.000 de euro; „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa“ - valoare aproximativă: 5.000.000 de euro; „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“ - valoare aproximativă: 5.000.000,00 de euro.
 
Un alt proiect vizează infrastructura de transport regional pe tronsonul Cernavodă - DN 2A, asigurând conectivitatea directă Ia coridorul TEN T Constanţa - Bucureşti - DJ 223 Nord - lungime 40 km - valoare aproximativă: 35.000.000 de euro.
 
Citeşte şi:

Bogdan Bola a depus la CJC un proiect pentru dezvoltarea turismului în zona localităţilor dunărene din judeţul Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 214

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 482

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 349

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5633

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 449

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 777

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 399

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT în vederea îmbunătățirii actului educațional. Sunt vizate școlile speciale din subordinea instituției!

11 Apr 2024 364

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 662

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 568

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1531

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 512

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 812

Licitații Constanța CJC achiziționează servicii de digitizare. Este vizat mormântul pictat de tip Hypogeu

09 Apr 2024 400

Achiziții publice Constanța Consiliul Județean vrea să elaboreze documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT ART"!

09 Apr 2024 317