Arheologii de la MINAC vor face supravegherea arheologică în cadrul proiectului de reabilitare a bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu din Constanța

  • Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii privind achiziția serviciului de supraveghere arheologică pe amplasamentul aferent proiectului investiții "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia"
  • Serviciul de supraveghere arheologică a fost realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
  • Potrivit contractului, prestațiile arheologice în teren se vvor derula pe toata perioada derulării proiectului, respective 18 luni de la ordinul de începere al lucrărilor
  • Valoarea totală a contractului este de 42.016 lei fără TVA
 
Primăria Constanța a încheiat la începutul acestui an un contract de prestări servicii privind achiziția serviciului de supraveghere arheologică pe amplasamentul aferent obiectivului de investiții "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia".
Serviciul de supraveghere arheologică a fost realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în cadrul contractului nr.767 din 14.01.2021, vezi secțiunea “documente”.
Potrivit contractului, prestațiile arheologice în teren se vvor derula pe toata perioada derulării proiectului, respective 18 luni de la ordinul de începere al lucrărilor.
Valoarea totală a contractului este de 42.016 lei fără TVA.
Între timp, în această săptămână în cadrul aceluiași proiect a fost semnat și contractul prin care vor fi demarate lucrările care vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), un proiect care se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța.
 
Poiectul presupune execuția următoarelor lucrări:

- modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent (introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.);
- amenajări peisagere (spații verzi și plantare copaci);
- instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare;
- dotări și mobilier urban inteligent;
- infrastructură de comunicații.
 
Mai exact, vorbim despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

 
Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.
 

Citește și:

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nicolae

26 Mar, 2021 08:16

Constat ca nu comenteaza nimeni in legatura cu acest proiect pe nici un site de stiri. Din imagini se vede ca traficul auto se va desfasura pe 2x2 benzi pe bd.1 Decembrie ( 2x3 in prezent). Nu stiu daca a facut cineva un studiu de trafic (pt. prezent si perspectiva) si exista niste cifre ref.la numar calatori /banda de circulatie la ore de varf (pe banda de transport in comun si pe celelalte benzi). La 5.5 km de bulevarde razulta trotuare cu latimea de 4 m(!), dar nu se spune daca sunt incluse aici si pistele pentru biciclete, care nu vor exista pe Lapusneanu in dreptul parcului Tabacarie (vor fi prin parc). La ce interval de timp vor circula autobuzele, pt. ca numarul de calatori sa fie comparabil cu celelalte benzi? Sunt metropole in lumea civilizata, in care pe banda pentru transport in comun sunt admise si autoturisme cu cel putin 3 (4) ocupanti. Astfel gradul de ocupare este superior ( ca si coeficientul de mobilitate). In pofida disparitiei unui numar de 1500 (min) locuri de parcare, chiar astept cu interes sa vad daca haosul din urmatoarele 18 luni a meritat.

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 568

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 640

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 706

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 782

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1626

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856