Asociaţia Comunelor din România îşi menţine liderii şi vrea autonomie locală

 

La Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), care are loc zilele acestea la malul mării, în Mamaia, vor fi discutate subiecte importante, în cadrul şedinţelor programate în perioada 10 -15 iulie.
 
Cum era şi firesc, aşteptările acestei întâlniri sunt mari, dat fiind faptul că urmează alegerea viitorului preşedinte al ACoR şi a noii structuri de conducere a asociaţiei. Astfel, în jurul datei de 5 august, Asociaţia Comunelor din România trebuie să aibă finalizate noile structuri, pentru a putea fi comunicate către organismele europene.
 
Potrivit preşedintelui ACoR, Emil Drăghici, lucrările derulate în aceste zile la Mamaia „sunt strict de natură statutară”. „Acţiunile vor fi în funcţie de cerinţele participanţilor - primari, secretari şi alte persoane din primăriile din mediul rural -, astfel încât să îmbinăm utilul cu plăcutul. Principalele obiective ale întâlnirii vizează nişte modificări şi completări la Statutul ACoR, precum şi alegerile ce vor avea loc pentru noul mandat 2016 - 2020 la nivelul ACoR în urma alegerilor locale derulate pe 5 iunie anul curent”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.
 
De altfel, ieri, edilii au stabilit de comun acord ca în termen de 180 de zile să se desfăşoare şi alegerile pentru desemnarea organelor de conducere a filialelor judeţene ale ACoR. „La un interval de o săptămână - zece zile, ar urma să aibă loc alegerile la nivel de judeţ şi, până spre sfârşitul anului, să definitivăm totul. Tot astăzi (n.r. ieri) a fost aleasă şi structura de conducere a ACoR pentru mandatul 2016-2020. Subsemnatul a fost reales pentru al patrulea mandat, doamna Mariana Gâju (n.r. primarul comunei Cumpăna) rămâne prim-vicepreşedinte, iar Sergiu Țâra va deţine în continuare funcţia de secretar executiv al ACoR. Modificări vor apărea rând pe rând acolo unde se vor modifica structurile de conducere judeţene, ei devenind de drept membri în Consiliul Director al ACoR”, ne-a declarat preşedintele asociaţiei, Emil Drăghici.
 
În altă ordine de idei, membrii ACoR au hotărât să susţină greva funcţionarilor din administraţia publică locală. „Susţinem demersul celor din administraţia publică locală şi am decis să întocmim un material, pe care-l vom înainta prim-ministrului Dacian Cioloş şi ministrului Dezvoltării Regionale, cu mai multe probleme de care nu s-a ţinut cont, inclusiv faptul că la Forumul pentru Administraţie Publică Locală nu a existat o rezoluţie, cum trebuia să fie. Eu am propus un pact pentru autonomie locală şi, aşa cum am anticipat, nu mi-aş dori să fie un sfârşit fără început”, a menţionat preşedintele ACoR, Emil Drăghici, primar al comunei Vulcana-Băi (judeţul Dâmboviţa), ales de concetăţenii săi pentru al şaptelea mandat.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sindicatul Național al Salariaților comunelor și orașelor din România cheamă în judecată Guvernul României. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Mar 2024 339

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 499

ACoR Constanța Întâlnirea județeană organizată în cadrul proiectului „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii” (GALERIE FOTO)

22 Feb 2024 706

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1004

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1014

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat noul port turistic din Jurilovca (VIDEO)

10 Feb 2024 779

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

02 Jan 2024 551

Mariana Gâju, prezentă și premiată la Gala Aniversară a 33 de ani de la înființarea Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative

14 Dec 2023 1132

IGSURO-ALERT pentru prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Gorj și Mureș

11 Dec 2023 433

Mariana Gâju, prim-vicepreședinte ACoR la întâlnirea Comitetului de politici al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CEMR Policy Committee) (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 857

Grupul Socialiștilor Europeni, dezbatere pe „Pactul verde local”. Ce le-a transmis Mariana Gâju?

11 Oct 2023 679

Mariana Gâju, intervenție la Bruxelles, pe tema „O Uniune Europeană a sănătăţii pentru Europa şi Regiunile Sale” - „Educația și sănătatea pe primul loc!”

11 Oct 2023 878

Cea de-a 157-a Sesiune Plenară a Comitetului European al Regiunilor – Măsuri în vederea atingerii egalității de gen

11 Oct 2023 775

O delegație a Asociației Comunelor din România formată din cinci primari de comune au participat la o întâlnire de lucru la Ministerul Educației

06 Oct 2023 828