Administratie locala

Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de PrimărieUnul dintre proiectele care vor fi dezbătute la şedinţa Consiliului Local din 18 decembrie vizează aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016.
 
Astfel, aleşii locali urmează să aprobe lista asociaţiilor şi fundaţiilor care acordă servicii de asistenţă socială în municipiul Constanţa şi care au fost selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016. Este vorba despre Asociaţia Centrul Terapeutic „Marea Neagră“ de Sprijin al Persoanelor cu Autism, care ar urma să primească suma de 8.400 de lei pe lună, Fundaţia „Giovanni Bosco“, Centrul de zi „Mama Margareta“, Casa de tip familial „Casa Claudia“ şi Casa de tip familial „Casa Magone“, care vor primi suma de 9.150 de lei pe lună, dar şi de Asociaţia „Fair-Play“, care urmează a primi 7.500 de lei pe lună.

Despre cei trei beneficiari 

Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia „Fair-play“ a început în martie 2011. Bazele colaborării au fost puse în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011. „Se aprobă colaborarea dintre CLM Constanţa şi Asociaţia «Fair-Play», în vederea realizării proiectelor locale privind recuperarea şi integrarea profesională a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, asigurarea cazării, hranei şi asistenţei medicale şi educaţiei, prevenirea abuzului şi neglijării copiilor, prevenirea abandonului şcolar şi familial, precum şi alte activităţi conexe. Asociaţia va asigura, la solicitarea Primăriei municipiului Constanţa, cazare şi masă pentru tinerii de peste 18 ani ce provin din case de copii sau orfelinate şi care sunt încadraţi în muncă. Consiliul Local dă în folosinţă gratuită asociaţiei imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului de 300 mp.“


 
Fair-Play şi-a început activitatea în 1997. Fondatorul Asociaţiei Fairplay este Radu Ştefan Mazăre, preşedinte de onoare al acestei organizaţii.
 
Centrul Terapeutic „Marea Neagră“ de Sprijin al Persoanelor cu Autism (CTMNSPA) este primul centru psihologic din judeţul Constanţa destinat copiilor ce prezintă tulburări din spectrul autismului. Coordonatorul Centrului „Marea Neagră“ este psihologul Cristina Gemănaru.
 
Fundaţia „Giovanni Bosco“ este o instituţie nonprofit înfiinţată în anul 2002 ce are următoarele activităţi: organizarea de cursuri şcolare şi extraşcolare pentru copii şi tineri aflaţi în dificultate şi organizarea de cursuri de calificare şi recalificare profesională pentru tineri şi adulţi. Din 2003 este centru autorizat CISCO, din 2006 este centru acreditat Autodesk, unicul din Constanţa, din 2007 este centru autorizat Equalskils şi ECDL, din 2008 centrul este autorizat de către CNFPA, ca furnizor pentru organizarea cursurilor de FPC: grafician PC (DTP designer), operator introducere, validare şi prelucrare date, tehnician operator procesare texte şi imagine, designer pagină web.

Citeşte şi Fondată de „vigurosul“ Radu Mazăre şi susţinută financiar de Consiliul Local Acuzaţii la adresa Asociaţiei Fair-Play din Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani nerambursabili pentru proiecte sportive de la primăria Constanța. În ce condiții pot fi obținuți?

16 Sep 2020 599

Miza alegerilor locale nu este pentru poporul constănțean! De ce susțin asta?

17 Aug 2020 2801

Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion cere criterii de performanță clare pentru cluburile sportive private și un nou regulament privind locurile de parcare din municipiul Constanța

30 Jul 2020 2013

LIVE TEXT. Candidatul USR - Plus Stelian Ion, precizări pe tema ședinței de Consiliu Local Municipal

29 Jul 2020 1924

Cine este liberalul care face bani cu primăria condusă de social-democratul Decebal Făgădău!(documente)

25 Jul 2020 1876

Un alt proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța ajunge în instanță. O asociație vrea să recupereze o parte din banii tăiați de municipalitate

22 Jul 2020 774

Ce proiecte derulează Primăria Constanța și câți bani au obținut autoritățile prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală?

17 Jul 2020 610

Constănțeanul supărat Cum puteți numi această amenajare drept pistă pentru biciclete? (galerie foto)

11 Jul 2020 1762

#ConstantaEsteBine Donații primite de Spitalul Orășenesc Hârșova. Măști, combinezoane și bani – iată cine a sărit în ajutorul unității medicale

10 Jul 2020 1185

Thallassa Cons, cu jalba în proțap la CNSC. A uitat să achite cauțiunea. Ce s-a decis!

08 Jul 2020 615

Primăria Constanța și Curtea de Conturi, la judecată. Sunt vizați banii aruncaţi pe tipărituri de promovare a evenimentului “Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului” (documente)

08 Jun 2020 706

Florile plantate de Primăria Constanța au fost furate

27 May 2020 1267

Municipiul Constanţa solicită Guvernului României 50 de milioane de euro. Urmează primul termen

13 May 2020 813

După ce s-a adresat instanței de judecată Sport Turism SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța. Câți bani va încasa pentru tăierea, toaletarea și corecția arborilor (documente)

10 Apr 2020 3028

Câți bani oferă Primăria Constanța pentru întreținere și reparații autoturisme

07 Apr 2020 873