Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță Opoziția tună și fulgeră - “PUZ-urile odioase au fost votate în ședința Consiliului Local Constanța”


Planurile Urbanistice Zonale aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri au fost aprobate de consilierii majorității.

Deputatul USR de Constanța protestează împotriva votului dat în CLM. “Acești indivizi vor să construiască alte blocuri înalte în imediata apropriere a plajei și să distrugă toată zona taluzului Mării Negre pentru a le face pe plac unor băieți destepți. În loc să avem promenadă și spații verzi generoase, vom avea betoane până la cer. Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță aceste PUZ-uri. Pentru Făgădău și consilierii PSD nu a contat că unele terenuri au făcut parte din lotul retrocedărilor ilegale. Oricum, Făgădău nu face mai nimic pentru recuperarea acestor terenuri. Pentru Făgădău nu a contat nici decizia Curții Constituționale care lipsește de temei solicitările de derogare de la documentațiile de urbanism, făcute fără criterii obiective și predictibile, după cum nu au contat nici părerile și solicitările locuitorilor din zonă. El a dat înainte pentru a servi interesele cătorva potentate”, afirmă deputatul. Este vorba printre altele despre PUZ-ul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei (la nord), plaja Mării Negre (Apele Române - la est), strada Mihai Eminescu (la vest), proprietăți private (la sud), conform avizului de inițiere nr. 43288/11.04.2018.

Adresa imobilului care a generat Planul Urbanistic este situat pe strada Prelungirea Bucovinei nr. 1 G, iar inițiator este Constantin Chimișliu. „Obiectivul PUZ constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiat și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii“, se arată în argumentarea PUZ-ului.
“În ședința de consiliu local, consilierii nu au ținut cont nici de opoziția locuitorilor din zona Faleză Nord și nici de faptul că statutul juridic al terenurilor din zonă este unul incert și au votat PUZ-ul despre care vorbeam ieri. Liber la construcții, deci. Asta dacă justiția nu va opina în alt mod, având în vedere că intenționăm să atacăm în instanță respectivul act administrativ”, au transmis și  reprezentanții Asociației Verde Urban.
Pe de altă parte, aleșii locali liberali au protestat vizavi de Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. I.C. Brătianu, str. Bucegi, str. Mureşului şi str. Petre Mănoiu, iniţiator SC Dacor-Plast SRL. Retras de pe ordinea de zi a mai multor şedinţe de Consiliu Local Municipal , Planul Urbanistic Zonal iniţiat de SC Dacor Plast SRL, a ajuns din nou ieri  în atenţia aleşilor locali municipali.

Liberalii au cerut ca proiectul să se amâne, în contextul unei decizii CCR din 4 februarie, prin intermediul căreia Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 32 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în forma modificată prin art. I pct. 6 din Legea nr. 289/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.
Din păcate, PUZ-ul a fost adoptat cu voturile majorității din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.
 
Citește și:

Interese imobiliare, la limita plajei. PUZ-ul prin care se propune construcția unei clădiri cu 6 etaje pe faleza din Constanța, intră la vot în ședința de CLM (documente)

Consilierii locali vor decide în ședința din această săptămână dacă Sunrise Tours ridică sau nu, un bloc de 11 etaje pe strada Unirii din Constanța (document)

Urmare a protestelor locuitorilor din zonă Dacor Plast SRL a schimbat proiectul imobiliar de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei PUZ-uri inițiate de Primăria Constanța pe ordinea de zi a ședinței Comisiei tehnice de Urbanism

08 Jan 2024 910

Primăria a desemnat elaboratorii PUZ-urilor care vizează regenerarea urbană a două zone importante din municipiul Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

20 Oct 2023 1222

Documentații urbanistice importante, pe ordinea de zi a Comisiei de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a municipiului Constanța

04 Jul 2023 1220

PUZ-urile Poarta 3-4, Piața Griviței și Celulozei din municipiul Constanța, lansate în consultare publică. Două SRL-uri din București au realizat documentațiile (DOCUMENTE)

01 Jul 2023 2682

Primăria Constanța anunță elaborarea mai multor PUZ-uri (FOTO)

30 Jun 2023 1184

Ce firme au câștigat contractele de actualizare sau elaborare a PUZ-urilor din Palazu Mare, Veterani, stațiunea Mamaia și Piața Griviței din Constanța? (DOCUMENTE)

16 Feb 2023 2468

Primăria a comandat două PUZ-uri. Unul pentru zona Campus iar celălalt pentru taluzul municipiului Constanța

07 Jan 2023 3305

Primăria Constanța plătește peste 2 milioane de lei pentru actualizarea Planurilor Urbanistice din Peninsulă, zona centrală și din cartierele Tomis I – Tomis II (DOCUMENTE)

20 Dec 2022 1644

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

04 Nov 2022 2522

PUZ-uri importante pentru cartierele Compozitori și Tomis Nord și Balada. Când vor avea loc dezbaterile publice?

02 Nov 2022 1999

Agorapolis a realizat pentru Primăria Constanța trei PUZ-uri pentru cartierele Compozitori și Tomis Nord și Balada. Când vor avea loc dezbaterile publice? (DOCUMENTE)

10 Oct 2022 2238

O societate din București a renunțat la contract. Primăria Constanța a reluat licitația pentru reactualizarea unor PUZ-uri importante

06 Jul 2022 1692

Primăria Constanța vrea să modifice sau să actualizeze șase PUZ-uri importante!

24 Jun 2022 1794

Masstudio SRL bifează primele contracte cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

05 May 2022 2908

PUZ-ul pentru reglementarea unui teren situat în stațiunea Mamaia unde se dorește ridicarea unui imobil de 10 etaje pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Urbanism

13 Apr 2022 2048