Au fost puse bazele transportului public de persoane metropolitan. CT BUS va deservi și localitățile Cumpăna, Valu lui Traian, Năvodari și Ovidiu

  • A fost semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța
  • Documentul a fost parafat de primarii municipiului Constanța, orașelor Năvodari și Ovidiu și comunelor Cumpăna și Valu lui Traian, care devin astfel membri fondatori ai Asociației
  • Prin acest document se pun bazele transportului public de persoane metropolitan cu autobuzele CT BUS
  • În luna februarie 2023, actul constitutiv și statutul asociației au fost supuse modificării
  • Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT BUS se creează condițiile pentru decongestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe
 

Marți, 6 iunie a.c. a fost semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța.

Documentul a fost parafat de primarii municipiului Constanța, orașelor Năvodari și Ovidiu și comunelor Cumpăna și Valu lui Traian, care devin astfel membri în Adunarea Generală a Asociației.

Prin acest document se pun bazele transportului public de persoane metropolitan cu autobuzele CT BUS.

În luna februarie 2023, actul constitutiv și statutul asociației au fost supuse modificării.


 
Obiectivele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”


Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa” trebuie să elaboreze și să aprobe strategia de dezvoltare a serviciului de transport public local, pe raza administrativ teritorială a membrilor Asociației, să monitorizeze derularea proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de transport public local, să fie un partener activ pentru autoritățile administrației publice locale în ceea ce privește aspectele de dezvoltare și de gestiune a serviciului de transport public local, să elaboreze și să aprobe caietul/caietele de sarcini și regulamentul/regulamentele serviciului de transport public local și toate documentațiile de atribuire a contractului/contractelor de delegare, să stabilească condițiile de participare și criteriile de selecție a operatorilor, conform legislației achizițiilor publice în vigoare și să încheie contractul/contractele de delegare cu operatorul, în numele și pe seama unităților administrativ-teritoriale membre implicate în furnizarea în comun a serviciului de transport public local, să monitorizeze executarea contractului/contractelor de delegare, să aplice penalitățile contractuale și să identifice și orice oportunitate de creștere a finanțării proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului de transport public local.

 

Amintim, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat, în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie 2023, proiectul constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”, hotărâre așteptată de toți edilii localitățile cuprinse în zona metropolitana a Constanței, care doresc să implementeze acest proiect încă din anul 2020.

 
Constituirea Asociației vine după ce, anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a derulat un studiu privind oportunitatea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța.



Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT BUS se creează condițiile pentru decongestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe.

Sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară-Transport Public Constanța este pe strada Răscoala din 1907 nr. 4, parter.

Mariana Gâju, primar Cumpăna – „Vom avea transport Constanța-Cumpăna cu autobuze CT BUS”
 
Mariana Gâju, primar Cumpăna consideră că „transportul metropolitan este o dorință a locuitorilor din toate localitățile semnatare și, desi a trecut mult timp, timp în care mulți dintre locuitori și-au pierdut speranța, putem spune că lucrurile merg în linie dreaptă - Vom avea transport Constanța-Cumpăna cu autobuze CT BUS”.

 
Florin Chelaru, primar Năvodari – „Intrăm astfel în linie dreaptă cu reintroducerea Liniei 23”

Și primarul de la Năvodari, Florin Chelaru spune că „CT BUS va ajunge la Năvodari prin reintroducerea liniei 23 care va fi deservită de autobuze electrice”.
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

S-a semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța

Se pun bazele transportului metropolitan. Consilierii locali constănțeni, chemați să voteze înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 539

Guvern Se va moderniza calea ferată Predeal – București – Constanța. Valoarea investiției este de 2,16 miliarde lei (DOCUMENT)

04 Apr 2024 862

Licitații publice Energomontaj SA și-a adjudecat contractul pentru reparația reţelelor de transport şi distribuţie energie termică (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 520

UPDATE. Atenție, călători din Constanța! Linia CTBus 5-40, deviată în zona Viile noi

31 Mar 2024 683

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 664

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 601

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța vrea să anuleze în instanță actualizarea programului de transport județean de persoane (DOCUMENT)

17 Mar 2024 771

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 597

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează muncitor necalificat

02 Mar 2024 923

Ședință CLM Constanța Act adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local. Iată ce se modifică (DOCUMENT)

29 Feb 2024 562

Ședință a CLM Constanța Modificări în actul constitutiv al societăţii Termoficare Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Feb 2024 659

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1105

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează economist. Când are loc proba scrisă

05 Feb 2024 904

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate din respondenți consideră sigur transportul în comun în municipiul Constanța

04 Feb 2024 779

Angajări Constanța Post de muncitor necalificat scos la concurs de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

31 Jan 2024 1028