Au încetat raporturile de muncă dintre condamnatul Boris Parpală și Consiliul Județean Constanța⦁    Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția de încetare a raportului de serviciu al lui Boris Parpală
⦁    Parpală a fost condamnat definitiv pe 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare
⦁    Acesta ocupa funcția de  inspector, clasa I, grad profesional Superior, în cadrul Compartimentului Dezvoltare Județeană, Sănătate, Sport și Învățământ - Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonare a Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția nr. 311/17.06.2021 care vizează încetarea suspendării de drept a raportului de serviciu și încetarea de drept a raportului de serviciu al lui Parpală Boris, Inspector, clasa I, grad profesional Superior, în cadrul Compartimentului Dezvoltare Județeană, Sănătate, Sport și Învățământ - Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonare a Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ.

Decizia șefului administrației județene vine ca urmare a faptului că Boris Parpală a fost condamnat definitiv pe 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Decizia finală a fost luată de judecătoarele Georgiana Anghel Tudor și Raluca Georgeta Ceaușu, din Curtea de Apel Constanța.

Și în primă instanță, Mihaela Vlăsceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, îl condamnase pe Boris Parpală la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.


 În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada 21 decembrie 2010 - 1 august 2014, inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanţii a 22 de primării de pe raza judeţului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte etc.)“.

 „Ulterior, în temeiul acestor contracte, inculpatul a emis facturi şi a contactat apoi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cărora le-a solicitat plata sumelor facturate, iar după ce, în contul SC Fatum Consulting SRL, au fost virate fondurile respective, s-au făcut plăţi către diverşi furnizori şi retrageri de bani“, conform DNA.

 În actul de sesizare a instanţei se arată că, „în perioada de 1 ianuarie 2012 - 3 aprilie 2015, inculpatul Parpală Boris, în calitate de administrator de drept şi ulterior de fapt al SC Fatum Consulting SRL, a înregistrat în contabilitatea acesteia operaţiuni fictive şi cheltuieli nereale, diminuând astfel baza impozabilă, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu suma de 445.831 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată“.

 „În cursul anului 2013, inculpatul, împreună cu SC Fatum Consulting SRL, a investit o parte din sumele obţinute ca urmare a contractelor încheiate cu cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale, menţionate mai sus, pentru concesionarea unui teren în judeţul Constanţa, înfiinţarea unei livezi şi edificarea unei construcţii pe terenul respectiv, ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective. La data de 6 februarie 2014, inculpatul Parpală Boris a transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul SC Fatum Consulting SRL către o persoană, deşi ulterior a continuat să beneficieze de activitatea societăţii şi a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale“, au conchis procurorii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpală, condamnat definitiv la închisoare cu executare 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalul și oina primesc fonduri publice nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța (Document)

23 May 2022 289

Președintele CJC are un nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Document)

23 May 2022 271

Rectificare de buget la Primăria Constanța. Chițac taie bani de la servicii și dezvoltare publică pentru plata combustibililor și facturilor la energie (DOCUMENT)

20 May 2022 880

Eurovelo 6 „De la Atlantic la Marea Neagră”, va traversa județul Constanța. Consiliul Județean are la dispoziție 40 de zile pentru a identifica terenurile acestui traseu

19 May 2022 3234

Primăria Constanța reajustează prin intermediul Consiliului Local solicitarea formulată către Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea construcției bulevardul Madrid

18 May 2022 756

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 712

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 897

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 9345

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se întrunește într-o nouă ședință. Iată ordinea de zi!

12 May 2022 733

Ești elev sau student? Află cum poți face parte din Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret Constanța!

12 May 2022 560

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Castelu. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

12 May 2022 720

INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice pentru blocurile din municipiul Constanța reabilitate termic prin PNRR (DOCUMENTE)

12 May 2022 726

Anghel Saligny sau cum împarți două paie la trei „măgari"? Banii alocați județului Constanța sunt insuficienți. Câte proiecte au depus primăriile? (DOCUMENTE)

10 May 2022 1404

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Medgidia. Care au fost principalele constatări (DOCUMENTE)

09 May 2022 920

Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ se desfăşoară și la nivelul Consiliului Județean. USR a depus proiectul de bugetare participativă

07 May 2022 616