Autoritatea Navală Română intră în era digitală. Ce părere are directorul executiv Constantin Matei

ANR_Constantin_Matei_038.jpgAutoritatea Navală Română va renunţa cât de curând la birocraţia clasică, urmând ca tot ceea ce înseamnă adrese, documente să circule în cadrul autorităţii în format electronic. Noul „management al hârtiilor" va aduce beneficii atât salariaţilor, cât şi clienţilor ANR, susţine directorul executiv Constantin Matei.

Un pas important în privinţa implementării proiectului privind digitalizarea şi denumit „Monitorizarea şi eficientizarea proceselor de lucru şi a fluxului de documente la nivel central şi la nivelul unităţilor teritoriale, păstrarea informaţiei în condiţii sigure şi cu costuri optime" presupune organizarea în această perioadă a unei licitaţii publice privind atribuirea contractului de servicii de informare, comunicare şi publicitate. Autoritatea Navală Română a demarat deja procedura de achiziţie publică pentru contractarea acestor servicii. Potrivit anunţului de licitaţie, materialele de promovare şi publicitate în cadrul proiectului privind digitalizarea vor fi realizate în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 1083/2006 privind normele generale asupra Fondurilor Structurale. Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul ANR implicate în procedura de achiziţie în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: Constantin Matei - director general, Mona Paraschiv - şef Serviciu SSRP, Gabriel Florescu - şef Serviciu Managementul Calităţii, Gilda Ursache - şef Birou Financiar Contabilitate, Mădălina Musat - Serviciul Juridic, Ana Dudu - Serviciul Investiţii Achiziţii Publice.

În anunţul de licitaţie se menţionează că agenţii economici interesaţi de licitaţie pot depune oferte până la data de 16 iulie, ora 15.00. Valoarea estimată a contractului este de 429.065 lei, banii provenind din fonduri europene.

„Solicitanţii nu vor mai fi trimişi de la un departament la altul"

Constantin Matei susţine că această licitaţie va fi urmată de o alta care presupune cumpărarea softului necesar pentru circularea datelor în format electronic şi achiziţia de echipamente gen scannere şi faxuri performante. Directorul general al ANR a menţionat că în toamnă va avea loc implementarea propriu-zisă a acestui proiect, care va aduce beneficii atât salariaţilor, cât şi clienţilor ANR. „Circuitul hârtiilor va fi mult mai eficient. Nu vor mai exista cazuri în care solicitanţii să fie trimişi de la un departament la altul ca să primească un răspuns, aşa cum s-a întâmplat şi la CNAPMC (n.r. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa) şi cum se întâmplă la ANR. Aceste situaţii sunt excluse odată cu implementarea proiectului", a explicat Constantin Matei, care a amintit că în cadrul CNAPMC se lucrează cu succes în format electronic de mai bine de patru ani. De asemenea, directorul executiv al ANR a explicat că angajaţii vor beneficia de instruirea necesară pentru a putea face faţă noului sistem electronic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 444

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 653

Autoritatea Vamală RomânăTone de bunuri contrafăcute reținute de către inspectorii vamali într-o singură zi

25 Mar 2024 236

În Constanța ,,Cursul regional de pregătire a auditorilor din cadrul schemei de audit a statelor membre IMO- IMSAS”, organizat de Autoritatea Navală Română

22 Mar 2024 368

Cumpărări directe Constanța Primăria Eforie a atribuit, în două zile, 15 contracte în valoare de peste 800.000 lei (DOCUMENTE)

21 Mar 2024 693

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 669

Afaceri Constanța Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Medgidia, contracte de aproximativ 200.000 de lei încheiate cu Edus Platform (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 1008

Legea privind serviciile digitale a fost publicată în Monitorul Oficial

19 Mar 2024 547

Afaceri Constanța Primăria Topraisar, contract cu o firmă din Iași pentru elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 545

Coral Impex SRL a câștigat la Curtea de Apel Constanța procesul cu Municipiul Constanța și Wasval SRL. Decizia este definitivă

18 Mar 2024 549

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 690

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 511

Primăria Poarta Albă, județul Constanța, anunț important despre proiectul de înființare a rețelei de distribuție gaze naturale

17 Mar 2024 1109

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

16 Mar 2024 683

S-a constituit oficial Biroul Electoral Central. Partidele au desemnat avocați cunoscuți în BEC

16 Mar 2024 472