Bani puţini de la CJC Comuna Mihail Kogălniceanu a îmbrăcat straie de sărbătoare (galerie foto)

Calendaristic, iarna şi-a intrat în drepturi, iar autorităţile locale trebuie să fie pregătite astfel încât să facă faţă vicisitudinilor anotimpului rece. Dacă pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa au fost deja publicate planurile de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018, primăriile fac ultimele pregătiri. Spre exemplu, din totalul celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, 39 dintre ele, printre care şi Primăria Mihail Kogălniceanu, au contracte încheiate cu firme care vor interveni pentru deszăpezirea drumurilor.

Comuna este pregătită pentru sărbători 

Atmosfera tipică Sărbătorii Crăciunului la care visează fiecare dintre noi în această perioadă a prins contur în comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu. „Lumea de poveste pe care am încercat să o creăm şi în acest an sper să facă din luna decembrie o lună a iubirii, armoniei şi bucuriei pentru comunitatea noastră“ a afirmat primarul Ancuţa Daniela Belu.
 
Din acest tablou fermecat nu lipsesc trăsura trasă de reni, omul de zăpadă, bradul, steluţele şi beculeţele multicolore, dar nici zone în care sunt refăcute momente de la Naşterea Domnului nostru Isus Hristos. După cum a fost amenajată, comuna Mihail Kogălniceanu este pregătită pentru primirea Moşului şi, odată cu venirea întunericului, peisajul parcă desprins din poveşti prinde culoare de îndată ce toate instalaţiile montate peste tot sunt aprinse.

Sumă alocată de Consiliul Judeţean Constanţa 

Prin aprobarea de către consilierii judeţeni a Hotărârii nr. 313 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din cota de 18% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs, comunei Mihail Kogălniceanu i s-a alocat pentru „dezvoltare locală“ suma de 100.000 de lei.
 
Desigur, suma aprobată în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) de la finele lunii precedente este insuficientă dacă ţinem cont de nevoile comunităţii şi de planurile primarului privind dezvoltarea comunei. Ca şi luna trecută, primarul Ancuţa Daniela Belu a recunoscut că, „oricum, banii sunt bineveniţi şi vom încerca să-i folosim cât mai eficient. Avem mai multe proiecte importante pe care nu ne permitem să le tratăm cu uşurinţă şi pentru care trebuie să avem documentaţia necesară întocmită în timp util. Vom analiza şi vom stabili cum vom cheltui aceşti bani“, a adăugat şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu.
 
Sura foto: www.facebook.com/primaria.mihailkogalniceanu 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 305

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 508

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 416

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 472

Bărbat condamnat definitiv la închisoare, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Mar 2024 556

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 553

Un nou restaurant, deschis în județul Constanța. Cine este fondator

23 Mar 2024 1439

Firme Constanța O nouă firmă de construcții deschisă în Mihail Kogălniceanu. Iată cine este fondatorul

21 Mar 2024 689

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 584

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2369

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Investiție la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Primăria cumpără bănci noi!

19 Mar 2024 558

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1087

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 838

Anunț pierdere document de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor

18 Mar 2024 322