Administratie locala

Banii pentru studiu de fezabilitate, alocați de CLM. Pasarela pietonală care va lega cartierele Km 4-5 şi Faleză Sud – Poarta 6 din Constanța, în consultare

  • Între cartierul faleză Sud – Poarta 6 și Cartierul Km 4-5, se află două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanța și una către municipiul Mangalia
  • În zonă, nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată
  • Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“
  • Abia în acest an electoral, proiectul a prins contur și din perspectiva autorităților locale
  • În ședința CLM din luna mai 2020, consilierii locali au alocat 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru pasarelă
  • La câteva luni distanță, Primăria Constanța a lansat în consultare publică achiziţionarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică pentru proiectul care va realizare o circulație pietonală în siguranță între cele două cartiere
În municipiul Constanța, între cartierul faleză Sud – Poarta 6 și Cartierul Km 4-5, se află două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanța și una către municipiul Mangalia. În zonă, nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată.
Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“. Abia în acest an electoral, proiectul a prins contur și din perspectiva autorităților locale, după ce numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani.
În ședința Consiliului Local Municipal din luna mai 2020, consilierii locali au adoptat un amendament cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru realizarea pasarelei pietonale.
Iată, la câteva luni distanță, Primăria Constanța a lansat în consultare de piață achiziţionarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică  - Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții – ”Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul km 4-5 şi cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga”, municipiul Constanța.
Obiectul consultării este costul de elaborare a documentație tehnico-economică și a studiului  de fezabilitate pentru pasarela pietonală.
Proiectul urmărește realizarea unei circulații pietonale în siguranță între cele două cartiere, precizează municipalitatea în anunțul de consultare publică.
Realizarea proiectului poate include și zone dedicate pietonilor și bicicliștilor, care să permită traversarea unor zone abrupte și crearea de facilități pe traseele propuse pentru persoanele cu dizabilități, se mai arată în document.
Locația efectivă a proiectului va fi stabilită în zona delimitată la vest de strada Micșunelelor și la est de cvartalele de blocuri din aliniamentul strazii Viorelelor.
Pasarela pietonală va traversa cele două magistrale de cale ferată a căror ampriză este de aproximativ 40 m și strada Viorelelor a carei ampriză este de 13 m.
Data limită consultare este 14.09.2020 iar persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preț atât la sediul primăriei Constanța din Str. Mihaileanu, nr. 10, dar și pe email: maria.patrutoiu@primaria-constanta.ro.

Citește și:

Constănţeanul supărat Semnături pentru o pasarelă pietonală în dreptul Liceului „Lucian Blaga“ din Constanţa

Zeci de sesizări, sute de semnături. CLM a aprobat construirea pasarelei peste calea ferată între Km 4-5 și Poarta 6! (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Funcționarii publici din Primăria Constanța, trimiși în judecată în dosarul ''Riviera Residence", vor fi suspendați din funcție. Unii nu mai lucrează în instituție

23 Oct 2020 3002

Concursul pentru desemnarea managerului Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" va fi anulat (documente)

22 Oct 2020 1110

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

21 Oct 2020 2070

Achizițiile și concursurile organizate în ultima parte din mandatul lui Țuțuianu la coducerea CJ Constanța, sub semnul întrebării! Nu au aviz juridic și ar putea fi anulate

20 Oct 2020 2502

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 2834

Constănțenii pot veni cu observații în fiecare etapă de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanța

17 Oct 2020 869

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 2735

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

15 Oct 2020 642

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 770

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 1316

Directorul AFIR, liberalul Dorin Opreanu în cărți pentru postul de administrator public al județului Constanța

10 Oct 2020 2840

Făgădău lasă primăria Constanța digitalizată. Platformă pentru certificate de urbanism și autorizații de construire

01 Oct 2020 2168

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

30 Sep 2020 2143

Se depun cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021

28 Sep 2020 1603

Comuna constănțeană Cogealac a rămas fără primar chiar înainte de alegerile locale

25 Sep 2020 1412