Administratie locala

Băsescu a petrecut la Neptun cu foştii săi colegi de la Academia Navală Aliss Andreescu împreună cu soţul, prezenţi la chef

Andreescu_-_Aliss_Andreescu.jpgPostul de inspector şcolar adjunct este râvnit în continuare de PDL. Se fac presiuni pentru numirea Margaretei Constantin pe postul eliberat de Elena Buhaiev, dorit şi de UDTTMR, prin persoana lui Gevat Nejdet

Reconfirmată în funcţia de inspector şcolar general începând cu data de 1 septembrie de către ministerul Educaţiei Daniel Funeriu, Aliss Andreescu a părut foarte relaxată la braţul soţului său sâmbătă seară la petrecerea absolvenţilor Academiei navale oferită colegilor de promoţie de şeful statului, Traian Băsescu. Preşedintele a sărbătorit, sâmbătă noapte, împreună cu foştii săi colegi de la Academia Navală, 35 de ani de la absolvirea acestei instituţii de învăţământ. Petrecerea a avut loc la vila de protocol din Neptun, sâmbătă, începând cu ora 19.00, foştii colegi ai preşedintelui sosind alături de soţiile lor.

Petrecerea s-a prelungit până după miezul nopţii. „A fost frumos, a fost o seară plăcută, ca între oamenii mării. Domnul preşedinte este tot timpul o gazdă bună. A fost gazdă bună şi când a fost comandant şi când este preşedinte", a spus Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române şi fost coleg al preşedintelui.

Printre oaspeţi s-a numărat şi familia Andreescu, soţul, fost coleg al şefului statului, soţia, proaspăt reconfirmată în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa.

Andreescu_-_Aliss_Andreescu_2.jpg

Surse din cadrul ISJ au ţinut să lămurească graba cu care Andreescu a dat, sâmbătă, comunicatul către presă, prin care îşi anunţa „victoria" în faţa unora dintre colegii de partid şi din cadrul Inspectoratului. „Ştiindu-se de petrecerea promoţiei 1976 a Academiei Navale, s-a grăbit să dea la presă ordinul de numire ca să nu se mai scrie că bărbatul ei a fost coleg cu Băsescu şi aşa se explică menţinerea ei la Inspectorat. Oricum, nu putea fi schimbată până pe 7 septembrie când, oficial, se încheie a doua sesiune de Bacalaureat pentru că în calitatea sa de şef al Inspectoratului este preşedintele comisiei", susţin surse din ISJ.

Reamintim că, ieri, printr-un comunicat de presă a ISJ, presa era anunţată că Ministerul Educaţiei a transmis, încă de vineri, ordinul de numire a prof. dr. Aliss Andreescu în funcţia de inspector şcolar general, începând cu data de 1 septembrie 2011. Aceasta urmează să-şi exercite funcţia pe parcursul anului şcolar 2011- 2012. De asemenea, a fost emis ordinul privind încetarea detaşării prof. Elena Buhaiev, în funcţia de inspector şcolar general adjunct, aceasta urmând să iasă cu data de 1 septembrie la pensie.

Incertitudine pentru Gevat?

În comunicatul ISJ nu se precizează absolut nimic legat de numirea lui Gevat Izmet Nedjet pe postul rămas vacant în urma pensionării Elenei Buhaiev. Reamintim că deputatul UDTTMR, Amet Aledin declara în urmă cu câteva zile că: „Gevat Nedjet este propunerea noastră pentru postul de inspector şcolar general adjunct, ne-am dorit foarte mult ca minoritatea noastră să fie reprezentată la nivel de inspectorat şi aşteptăm să ajungă numirea colegului nostru. Am discutat şi cu ministrul Funeriu şi am primit susţinerea domniei sale".

În timp ce unele voci susţin ca Nejdet va fi numit cu certitudine în următoarele zile, alte surse precizează că s-au făcut presiuni politice pentru ca Margareta Constantin să preia cel de-al doilea post de adjunct al ISJ. Aceasta este soţia primvicepreşedintelui PDL Constanţa, Constantin Florian şi o apropiată a Alissei Andreescu.

Deocamdată, doar prof. Maria Sorescu a fost reconfirmată ca inspector şcolar general adjunct, în timp ce la conducerea Casei Corpului Didactic Constanţa a fost numită, prin detaşare, prof. Andreea - Mihaela Artagea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gabriel

29 Aug, 2011 15:02

Pai cum sa nu fie prezenti cei doi soti ca sa ii multumeasca pentru numirea doamnei. O data cu intalnirile de la Neptun se produce si numirea.Toate neregulile ei si celor din gasca nu au avut nici un ecou.

Ginel

29 Aug, 2011 12:51

Felicitari ! Este cea mai curata echipa... Partea proasta e ca nu mai vine banu, de aia sunt curati... Niste oameni fara rost, fara case, fara masa, fara idealuri, sunt acum in ISJ. Toti cei valorosi au refuzat ISJ-ul, si, din lipsa de optiuni, aveam cea mai imaculata echipa din ultimii ani...

Articole asemanatoare

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 434

Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează concurs de recrutare

12 Oct 2019 4812

Profil de candidat - Cătălin-Sorin Ivan, candidat la alegerile prezidenţiale 2019

07 Oct 2019 673

O tânără din Cernavodă a luat mai multe premii la un festival de muzică în Bucureşti

29 Sep 2019 1803

Lucrările medicului-artist Monica Stoian Grasa, faţă în faţă cu publicul hunedorean „Geometria Inocenţei“ vorbeşte despre simbolurile unei alte dimensiuni

28 Sep 2019 963

#DobrogeaAcademică In memoriam Alexandru Ciucurencu, pictorul academician

27 Sep 2019 614

Școala Gimnazială Nr. 5 „Nicolae Iorga”, Constanța, angajează paznic. Nu se solicită vechime

23 Sep 2019 1108

#citeșteDobrogea În 1957, lumea Antichității era adusă pentru prima oară pe scena constănțeană, în spectacolul „Ovidius“

21 Sep 2019 566

Suntem datori să nu uităm! Nouă ani de la moartea salvatorului Marius Loghin

17 Sep 2019 690

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa

12 Sep 2019 996

Schimbări în organigrama ISJ Constanţa. Echipa mandatului nr. 5 al lui Petrică Miu

07 Sep 2019 5729

Unitatea Militară 02049 Constanța angajează proiectant inginer instalații

03 Sep 2019 1023

Sesiunea a doua a Bacalaureatului Astăzi se afişează primele rezultate

03 Sep 2019 416

Povestea statuii lui Ovidius, la 132 de ani de la inaugurarea sa în cea mai animată piaţă constănţeană

30 Aug 2019 858

Gheorghe Mihăilescu, numit la conducerea executivă a Romsilva

23 Aug 2019 476