Bazin olimpic la Constanța! Primăria a eliberat primul document de urbanism

sursă foto Pixabay.com
  • În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții amintit
 
Bazinul olimpic de la Constanța prinde contur! Primăria a eliberat un certificat de urbanism ce vizează investiția de la malul mării.
 
Prin certificatul de urbanism nr. 1562 din data de 12 iulie 2022, Primăria municipiului Constanța va construi un bazin olimpic în municipiu și va desființa elementele existente pe terenul de la intersecția străzilor Panait Cerna cu strada Chiliei, loturile 2-4 și 2-3. Documentul are o valabilitate de 12 luni. Interesant este faptul că dacă în ședința din iunie era anunțată pentru zona Tomis Plus, certificatul de urbanism emis recent este pentru zona Stadionului Farul.
 
În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“. Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal. Amprenta construcției va fi de 5.225mp, iar suprafața de teren necesară este de circa 12.000 mp. Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.
 
Reamintim că România a avut performanțe în înot, în ultimii doi ani, prin Robert Glință și David Popovici, ultimul de două ori campion Mondial la Campionatul de la Budapesta.
 
„Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri”
 
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook astăzi un mesaj prin care transmite că se continuă investițiile cu un nou obiectiv așteptat de constănțeni și se va construi un bazin olimpic.
 
„În lumina investițiilor masive pe care le derulăm în orașul nostru și a performanțelor recente pe care campionul David Popovici le-a obținut la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, consider că este necesar să vă aduc la cunoștință un nou mare proiect pe care îl pregătim pentru orașul nostru de mai multe luni: construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89. În câteva zile, pe data de 29 iunie, voi supune votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate.

Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține în acest moment nici un bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.


Țin să vă reamintesc că zona delimitată de viitorul bulevard Madrid, DN 3C și DC 89 se află într-un amplu proces de dezvoltare. Aici am demarat mai multe proiecte majore, care se vor concretiza în dezvoltarea unui nou pol de interes al Constanței. Acestea sunt:

- Bulevardul Madrid (zona Cartier Tomis Plus), precum și legătura cu arterele principale din zonă – studiu de prefezabilitate aprobat prin HCL nr 194/2020;
- Amenajarea de parcuri urbane publice noi, de mari dimensiuni (în suprafață totală de aproximativ 70 hectare);
- Reabilitare/modernizare drum, realizare arteră adiacentă – rută ocolitoare Constanța – legătura A4 cu DN 2A (Bd. Tomis), viitorul bulevard Madrid și DN 3C.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA. 

Precum dumneavoastră, și eu, la rândul meu, sunt nerăbdător să văd cum toate aceste planuri devin realitate. Vă asigur că, în acest moment, orașul nostru beneficiază de una dintre cele mai mari dinamici de modernizare și de dezvoltare din țara noastră. Se întâmplă lucruri bune.


Să aveți parte de un sfârșit de săptămână după cum vi-l doriți!“ - este mesajul transmis de primarul Vergil Chițac. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Primarul Vergil Chițac anunță construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încă un pas bifat pentru construirea viitorul bazin olimpic la Constanța

10 Jan 2023 1500

Două medalii pentru ștafeta Atena Sport Club Constanța la Campionatul Național de înot în bazin scurt pentru cadeți (GALERIE FOTO)

20 Dec 2022 1806

Primăria Constanța a depus la Mediu documentația pentru viitorul bazin olimpic

09 Dec 2022 1712

Primăria bifează primele licitații directe pentru Bazinul olimpic la Constanța! Le-au câștigat două SRL-uri „surori”!

31 Aug 2022 2428

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

02 Jul 2022 2661

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 1701

Constanța Primarul Vergil Chițac anunță construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid

24 Jun 2022 3114

​Antrenorul emerit Octavian Tileagă, la Lausanne Invitat să urce pe locul întâi, a preferat treapta a treia a podiumului. Din ce motiv

20 Mar 2021 3839

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, în vizită la noul bazin olimpic din Târgu Mureș

13 Aug 2020 2798

Înot după pandemie Cum a fost reluată activitatea grupelor de natație de la Atena Swin Center. Ce măsuri au fost implementate (document)

20 Jun 2020 3792

Constănțeanul supărat Un consilier local avertizează în legătură cu focarul de infecție chiar din cartierul unde locuiește primarul, Decebal Făgădău ((galerie foto))

16 May 2020 4774

Tort special! Şase ani de când „Atena Swim Center”, bazinul de înot al lui Răzvan Florea, şi-a deschis porţile, în Constanţa

08 Jul 2019 4743

Jocurile Olimpice de la Rio Misterul "apei verzi" dintr-un bazin a fost dezlegat

12 Aug 2016 2176

Vlad Rogoveanu, de la Atena Sport Club, a câştigat cinci medalii la etapa regională de la Bacău

21 Apr 2016 3998

O familie de sportivi Eduard Răducanu, de la Atena Sport Club, cinci medalii de aur la etapa regională de înot (galerie foto)

05 Apr 2016 4711