Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

În calitate de consilier judeţean USR, Semiran Abdurefi a înaintat, primul său proiect de hotărâre la secretariatul Consiliului Județean Constanța.
 
Este vorba despre introducerea Biletului unic de vizitare, valabil în cadrul instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Potrivit proiectului, biletul unic de vizitare va putea fi achiziţionat fie online, fie la casieriile instituţiilor implicate în proiect. Astfel, cu acelaşi bilet, într-un interval prestabilit (de exemplu, într-o săptămână), vizitatorul va avea acces neîngrădit la toate aceste locaşuri culturale.
 
Urmează să se stabilească amănunte precum valoarea biletului, valabilitatea, precum şi categoriile de beneficiari (adulţi/pensionari/copii, elevi, studenţi sau familii).
 
„Prin introducerea biletului unic de vizitare al instituţiilor de cultură din judeţ ar avea de beneficiat, pe de o parte, chiar aceste unităţi muzeale, ce ar urma să aibă un număr mult mai mare de vizitatori, iar pe de altă parte am putea revigora interesul locuitorilor judeţului, dar şi pe cel al turiştilor, pentru cultura şi tradiţiile dobrogene.

Astfel, am reuşi să sprijinim, mult mai concret, viaţa culturală a judeţului, să încurajăm dezvoltarea proiectelor interculturale şi să asigurăm facilitarea accesului celor interesați la toate unităţile muzeale din subordinea CJ Constanţa”, susține inițiatoarea.
 
În cadrul proiectului au fost nominalizate şi instituţiile de cultură ce urmează să fie incluse în program:
 
Muzeul de Artă Constanţa (incluzând şi secţia Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă” şi Muzeul „Ion Jalea”), Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (inclusiv Complexul Muzeal „Tropaeum Traiani”, Complexul Muzeal „Histria”, Complexul Muzeal „Capidava”, Muzeul „Axiopolis”, Muzeul „Carsium”, Expoziţia „Edificiul Roman cu Mozaic”) şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (Acvariul, Planetariul, Microrezervaţia şi Păsările Exotice).
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 406

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 756

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 736

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 522

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 607

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1513

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 860

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1493

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 823

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 955

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1398

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2140

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 747

Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

22 Aug 2022 8401

CJC a solicitat acord de mediu pentru corpul nou al Unității Primiri-Urgențe din cadrul Spitalul Județean Constanța

20 Aug 2022 870