”Dacă lipsește indicatorul, parcarea nu se plătește” Regulamentul Parcărilor din Constanța a fost adoptat!

  • ”Dacă lipsește indicatorul că este o parcare cu plată, parcarea nu se plătește”, a precizat Felicia Ovanesian, administratorul public al Constanței.

Constanța are, de astăzi, 23 aprilie 2021, un nou Regulament al parcărilor publice!

Consiliul Local Constanța a adoptat în ședința de astăzi, cu 19 voturi pentru, Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Până la vot, au fost purtate discuții furtunoase în cadrul ședinței Consiliului Local:

Viceprimarul Ionuț Rusu: ”Regulamentul Parcărilor practic a fost realizat astfel încât să ofere un cadru absolut corect deținătorilor de autovehicule din Constanța și să încurajeze deplasarea cu mijloace de transport alternative sau cu transportul în comun. Primele 30 de minute de staționare, conform acestui proiect, vor fi gratuite, asta dovedește că cei care s-au gândit la acest proiect au vrut să pună pe masă o mobilitate cît mai bună a constănțenilor”.

Costin Răsăuțeanu: ”Grupul PSD are niște amendamente. Dorim să unificăm Zona 0 cu Zona 1, să existe o singură Zonă. Dorim să eliminăm conform Anexei 1 Zona 2, adică nu suntem de acord cu acea vignetă, nu suntem de acord să obligăm constănțenii să plătească parcarea oriunde parchează, considerăm că unificarea celor două zone este suficientă.Oamenii deja plătesc pentru a-și parca mașina în fața casei”

Răsăuțeanu a mai precizat că ”Oamenii deja plătesc pentru a-și parca mașina în fața casei. Scăpderea tarifului la 2 lei ora, completarea cu auovehiculele hibrid, pentru că momentan sunt prevăzute doar cele electrice și vrem să încurajăm alternativele. Dorim să unificăm, conform Anexei 2, între 8 seara și 8 dimineața să  fie parcarea liberă”.

Tot Răsăuțeanu a afirmat că Primăria nu trebuie să se comporte ca o societate care vrea să facă profit de pe urma constănțenilor.

Viceprimar Ionuț Rusu: ”Domnul Răsăuțeanu nu a citit regulamentul, trebuie să facă o lcetură cât mai amănunțită. Vigneta nu există în regulamentul expus”.

Costin Răsăuțeanu: ”Regulamentul parcărilor l-ați ținut ascuns până în ultimul moment”.

Cristian Tincu: ”Oare nu revenim la același Regulament anterior, dar diferența este că este mult mai scump și acoperă o arie mult largă, respectiv toată Constanța, la plată?”

Costin Răsăuțeanu: ”În Regulament nu ați specificat nimic de majorarea plății pentru parcările rezidențiale, dar eu știu că vreți să faceți aceasta”

Cristian Tincu a mai precizat că cetățenii vor fi amendați dacă nu vor plăti parcarea strict prin SMS.

Vergil Chițac: ”Vă invit la primărie, să discutăm toate aceste aspecte și o să vedeți că nu este așa”.

Cristian Tincu: ”Am sperat că voi primi un răspuns concret”. Repet întrebarea: cum vor fi contorizate cele 30 de minute? În comisie s-a spus că se va trimite SMS, dar dacă există persoane care nu au posibilitate? Ne vom trezi cu persoane care vor spune că doar ce au parcat”.

 Ionuț Rusu menționeză că : ”Vom utiliza toate metodele alternative: parcometre, parcagii, SMS”.

 Consilierii PSD întreabă cum se vor implementa aceste metode, odată adoptat acest regulament.

Costin Răsăuțeanu a formulat întrebarea referitoare despre cum s-a ajuns la numărul de parcometre? Restul sunt povești, basme, în Regulament!, a precizat acesta.

Ionuț Rusu a oferit o replică către Răsăuțeanu: ”Domnule Răsăuțeanu, sunteți răutăcios”.

 Dumitru Caragheorghe a precizat că vor fi folosite sistemele integrate pentru a contoriza cele 30 de minute gratuite.

 Vergil Chițac a subliniat că acum se votează Regulamentul, modul de aplicare se poate discuta separat.

Felicia Ovanesian, administratorul public al Constanței: ”Apreciem că la doi ani de la pronunțarea hotărârii definitive prin care a fost anulat regulamentul anterior nu s-au înțeles motivele pentru care a fost anulat. Regulamentul pe care l-a generat administrația PSD, care a fost anulat de instanță, nu prevedea nicio alternativă de plată. Actualul Regulament supus votului prevede aceste alternative”.

Costin Răsăuțeanu a spus că ”Fără acea alternativă la plată nu putem vota Regulamentul”.

Felicia Ovanesian: ”Parcometrul nu este singura alternativă pentru plata parcării. Este vorba despre aplicarea regulamentului, acest regulament este cât se poate de legal. Poate veți avea bilet așa cum există în cadrul transportului public”

Cristian Tincu: ”Am un alt amendament, Într-o zonă în care nu există alternativă de plată, taxatori de parcare sau parcometre, regulamentul să nu fie pus în aplicare, să nu se dea amenzi”.

 Felicia Ovanesian a precizat că Regulamentul prevede deja acest lucru. Dacă lipsește indicatorul că este o parcare cu plată, parcarea nu se plătește.

Costin Răsăuțeanu a precizat că Grupul PSD va vota împotriva acestui Regulament.

Amendamentele nu au trecut.

Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi pentru, cum a fost propus de inițiator.


Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorin

12 Jun, 2021 12:19

Ionuț Rusu asta cate masini are daca tot incurajeaza transportul in comun. Sa il vedem de acum incolo ca ia autobuzul pana la primarie...

constantean

23 Apr, 2021 15:55

poate faceti publice si tarifele !!!!! nu sunt de acord sa platesc parcare in fata propriei case.......este aberant PUBLICATI TARIFELE !!!!!!

Diana Vasile

23 Apr, 2021 12:42

Nu se precizeaza ce se va întâmpla cu banii astfel colectati de la cei ce vor plati parcarea. Ce destinatie se presupune ca vor avea?

Articole asemanatoare

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 568

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 519

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 683

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 5988

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 806

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 793

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 696

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1009

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1078

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 575

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 700

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3935

Taxa pe un loc de parcare din cartierul Inel II Constanța, decisă de Curtea de Apel

28 Jan 2024 2036

Constanța! Tânăr bătut după ocuparea unui loc de parcare. S-a lăsat cu o trimitere în judecată

25 Jan 2024 1334

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 864