”Dacă lipsește indicatorul, parcarea nu se plătește” Regulamentul Parcărilor din Constanța a fost adoptat!

  • ”Dacă lipsește indicatorul că este o parcare cu plată, parcarea nu se plătește”, a precizat Felicia Ovanesian, administratorul public al Constanței.

Constanța are, de astăzi, 23 aprilie 2021, un nou Regulament al parcărilor publice!

Consiliul Local Constanța a adoptat în ședința de astăzi, cu 19 voturi pentru, Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Până la vot, au fost purtate discuții furtunoase în cadrul ședinței Consiliului Local:

Viceprimarul Ionuț Rusu: ”Regulamentul Parcărilor practic a fost realizat astfel încât să ofere un cadru absolut corect deținătorilor de autovehicule din Constanța și să încurajeze deplasarea cu mijloace de transport alternative sau cu transportul în comun. Primele 30 de minute de staționare, conform acestui proiect, vor fi gratuite, asta dovedește că cei care s-au gândit la acest proiect au vrut să pună pe masă o mobilitate cît mai bună a constănțenilor”.

Costin Răsăuțeanu: ”Grupul PSD are niște amendamente. Dorim să unificăm Zona 0 cu Zona 1, să existe o singură Zonă. Dorim să eliminăm conform Anexei 1 Zona 2, adică nu suntem de acord cu acea vignetă, nu suntem de acord să obligăm constănțenii să plătească parcarea oriunde parchează, considerăm că unificarea celor două zone este suficientă.Oamenii deja plătesc pentru a-și parca mașina în fața casei”

Răsăuțeanu a mai precizat că ”Oamenii deja plătesc pentru a-și parca mașina în fața casei. Scăpderea tarifului la 2 lei ora, completarea cu auovehiculele hibrid, pentru că momentan sunt prevăzute doar cele electrice și vrem să încurajăm alternativele. Dorim să unificăm, conform Anexei 2, între 8 seara și 8 dimineața să  fie parcarea liberă”.

Tot Răsăuțeanu a afirmat că Primăria nu trebuie să se comporte ca o societate care vrea să facă profit de pe urma constănțenilor.

Viceprimar Ionuț Rusu: ”Domnul Răsăuțeanu nu a citit regulamentul, trebuie să facă o lcetură cât mai amănunțită. Vigneta nu există în regulamentul expus”.

Costin Răsăuțeanu: ”Regulamentul parcărilor l-ați ținut ascuns până în ultimul moment”.

Cristian Tincu: ”Oare nu revenim la același Regulament anterior, dar diferența este că este mult mai scump și acoperă o arie mult largă, respectiv toată Constanța, la plată?”

Costin Răsăuțeanu: ”În Regulament nu ați specificat nimic de majorarea plății pentru parcările rezidențiale, dar eu știu că vreți să faceți aceasta”

Cristian Tincu a mai precizat că cetățenii vor fi amendați dacă nu vor plăti parcarea strict prin SMS.

Vergil Chițac: ”Vă invit la primărie, să discutăm toate aceste aspecte și o să vedeți că nu este așa”.

Cristian Tincu: ”Am sperat că voi primi un răspuns concret”. Repet întrebarea: cum vor fi contorizate cele 30 de minute? În comisie s-a spus că se va trimite SMS, dar dacă există persoane care nu au posibilitate? Ne vom trezi cu persoane care vor spune că doar ce au parcat”.

 Ionuț Rusu menționeză că : ”Vom utiliza toate metodele alternative: parcometre, parcagii, SMS”.

 Consilierii PSD întreabă cum se vor implementa aceste metode, odată adoptat acest regulament.

Costin Răsăuțeanu a formulat întrebarea referitoare despre cum s-a ajuns la numărul de parcometre? Restul sunt povești, basme, în Regulament!, a precizat acesta.

Ionuț Rusu a oferit o replică către Răsăuțeanu: ”Domnule Răsăuțeanu, sunteți răutăcios”.

 Dumitru Caragheorghe a precizat că vor fi folosite sistemele integrate pentru a contoriza cele 30 de minute gratuite.

 Vergil Chițac a subliniat că acum se votează Regulamentul, modul de aplicare se poate discuta separat.

Felicia Ovanesian, administratorul public al Constanței: ”Apreciem că la doi ani de la pronunțarea hotărârii definitive prin care a fost anulat regulamentul anterior nu s-au înțeles motivele pentru care a fost anulat. Regulamentul pe care l-a generat administrația PSD, care a fost anulat de instanță, nu prevedea nicio alternativă de plată. Actualul Regulament supus votului prevede aceste alternative”.

Costin Răsăuțeanu a spus că ”Fără acea alternativă la plată nu putem vota Regulamentul”.

Felicia Ovanesian: ”Parcometrul nu este singura alternativă pentru plata parcării. Este vorba despre aplicarea regulamentului, acest regulament este cât se poate de legal. Poate veți avea bilet așa cum există în cadrul transportului public”

Cristian Tincu: ”Am un alt amendament, Într-o zonă în care nu există alternativă de plată, taxatori de parcare sau parcometre, regulamentul să nu fie pus în aplicare, să nu se dea amenzi”.

 Felicia Ovanesian a precizat că Regulamentul prevede deja acest lucru. Dacă lipsește indicatorul că este o parcare cu plată, parcarea nu se plătește.

Costin Răsăuțeanu a precizat că Grupul PSD va vota împotriva acestui Regulament.

Amendamentele nu au trecut.

Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi pentru, cum a fost propus de inițiator.


Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorin

12 Jun, 2021 12:19

Ionuț Rusu asta cate masini are daca tot incurajeaza transportul in comun. Sa il vedem de acum incolo ca ia autobuzul pana la primarie...

constantean

23 Apr, 2021 15:55

poate faceti publice si tarifele !!!!! nu sunt de acord sa platesc parcare in fata propriei case.......este aberant PUBLICATI TARIFELE !!!!!!

Diana Vasile

23 Apr, 2021 12:42

Nu se precizeaza ce se va întâmpla cu banii astfel colectati de la cei ce vor plati parcarea. Ce destinatie se presupune ca vor avea?

Articole asemanatoare

Primăria Constanța se va împrumuta la BERD pentru a construi parcări pe structură metalică P+1 adaptată la mediul sărat. Cum vor arăta?

19 Jun 2021 1836

Ați votat, acum plătiți!

17 Jun 2021 2076

Declarații de avere Hristian Ionuț Zelca- șef Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din Primăria Constanța (documente)

04 Jun 2021 1400

Parcări din stațiunea Mamaia, reabilitate

25 May 2021 699

Constanța De astăzi, platforma pentru rezervarea unui loc de parcare este funcțională

25 May 2021 8155

Ce se construiește După blocurile de opt etaje din Mamaia, Marina Surf ridică și o parcare generoasă

22 May 2021 980

Vergil Chițac Parcările supraetajate, construite în parteneriat cu privații

19 May 2021 1004

Șase luni de administrație liberală. Primarul știe ce se întâmplă prin oraș?

05 May 2021 3480

Sondaj de opinie 91% dintre respondenți nu sunt de acord cu noul Regulament al parcărilor

01 May 2021 558

Constănțeanul supărat. Oriunde oprești mașina, plătești. Noul Regulament al parcărilor din municipiu va fi atacat în instanță!

01 May 2021 3149

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu noul Regulament al parcărilor?

26 Apr 2021 1598

Mai mulți foști proprietari de garaje, dați în judecată de Primăria Constanța. Azi, un nou termen

26 Apr 2021 1373

Constănțeanul supărat. Noul regulament al parcărilor are aceeași vulnerabilitate ca vechiul regulament în temeiul căreia a fost anulat

24 Apr 2021 1511

Regulamentul parcărilor publice din Constanța Sunăm la poliție dacă a parcat altcineva pe locul pentru care am plătit?

24 Apr 2021 4969

LIVE VIDEO & TEXT. Ședință CLM Constanța Contre pe Regulamentul parcărilor, pe cel de publicitate și pe modernizarea școlilor

23 Apr 2021 1624