Administratie locala

Bruxelles. Municipiul şi judeţul Constanţa, reprezentate la semnarea Alianţei pentru Coeziune de primar şi preşedintele CJC

În perioada 31 ianuarie - 1 februarie 2018, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a participat, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor. La Bruxelles au fost prezenţi şi primarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România, filiala Constanţa, Mariana Gâju.
 
Ca membru titular al Comitetului European al Regiunilor din partea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, preşedintele CJC a fost desemnat să reprezinte UNCJR la ceremonia de semnare a Alianţei pentru Coeziune.
 
Alianţa pentru Coeziune este o coaliţie a tuturor entităţilor (guverne naţionale, regionale, locale, IMM-uri, ONG-uri, şcoli, universităţi, organizaţii, etc.) ce susţin faptul că politica de coeziune a UE ar trebui să reprezinte un pilon al viitorului Uniunii Europene.
 
Alianţa a fost creată prin cooperarea dintre principalele asociaţii europene ale oraşelor şi ale regiunilor şi Comitetul European al Regiunilor. Obiectivul Alianţei pentru Coeziune este de a transmite un mesaj clar factorilor de decizie instituţionali cu privire la importanţa asigurării unei politici de coeziune puternică pentru toate regiunile după 2020 şi poziţia-cheie pe care politica de coeziune trebuie să o ocupe în viitorul Uniunii Europene.
 
„Prin semnarea acestei declaraţii se vor crea premisele unei mai bune colaborări între regiuni, oraşe, municipii şi va creşte cooperarea cu sectorul privat, instituţiile din domeniul cunoaşterii şi partenerii sociali la nivel naţional“, a declarat Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Ceremonia de semnare a Alianţei pentru Coeziune a avut loc la Parlamentul European, cu participarea lui Karl-Heinz Lambertz, preşedinte al Comitetului European al Regiunilor, şi a reprezentanţilor fiecărei asociaţii din delegaţie susţinătoare a creării acestei alianţe.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz. Care au fost temele de discuţie

30 Oct 2018 282

Primarul comunei Cumpăna, la Comitetul European al Regiunilor

21 Sep 2018 586

Primarul Mariana Gâju, prezentă la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, în parteneriat cu Comisia Europeană

19 Sep 2018 486