Ca de „bun venit!“? Bani nerambursabili de la Primăria Constanţa pentru clubul lui Răzvan Florea, noul consilier local municipal (document)



Încă trei asociaţii constănţene vor beneficia de fonduri nerambursabile din bugetul Primăriei Constanţa. Municipalitatea a anunţat că, în urma desfăşurării procedurilor de selecţie a proiectelor pentru domeniile Tineret şi Sport, doar proiectele a trei asociaţii, toate din domeniul Sport, au fost admise.
 
Astfel, Asociaţia Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC) a întrunit un punctaj total de 42,8 puncte, iar pentru a obţine finanţare nerambursabilă, oferta trebuie să întrunească un număr minim de 70 de puncte. Prin urmare, proiectul Asociaţiei LSUMC, pentru domeniul Tineret, a fost respins.
 
Pentru domeniul Sport, cele trei asociaţii ce au depus oferte şi care au fost şi acceptate sunt Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia (83 de puncte), Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic (80 de puncte) şi ACS Atena Sport Club (73 de puncte). Au mai depus oferte şi Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, dar şi Federaţia Română de Triatlon, care au fost însă descalificate.
 
Bugetul maxim disponibil pentru domeniul Sport este de 600.000 de lei, inclusiv TVA. Cuantumul maxim al finanţării pentru un proiect sportiv este de 200.000 de lei. Bugetul maxim disponibil pentru domeniul Tineret este de 150.000 de lei inclusiv TVA. Cuantumul maxim al finanţării pentru un proiect de tineret este de 50.000 de lei.
 
Deşi încă nu sunt menţionate proiectele sau sumele pe care cele trei asociaţii le vor primi, trebuie spus că ofertanţii nemulţumiţi de deciziile Primăriei Constanţa pot depune contestaţii.

Cine sunt câştigătorii? 

Potrivit datelor de la Registrul ONG, Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia a fost înfiinţată în aprilie 2015, avându-i ca fondatori/asociaţi pe Paul Neagu, Marius Cătălin Rusescu, Gabriel Marinică Soare şi Sultana Tincuţa Iuruc. Scopul acestei asociaţii este crearea unui club sportiv cu o ofertă largă în domeniul sporturilor de iarnă şi al activităţilor recreative polisportive pentru copii, tineri şi adulţi, pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, pentru încurajarea unei vieţi sănătoase, pentru dezvoltarea şi menţinerea unei bune condiţii fizice. Din Consiliul Director fac parte Paul Neagu, Marius Cătălin Rusescu şi Gabriel Marinică Soare.
 
Cât despre Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic, aceasta a fost înfiinţată în anul 2004, în Bucureşti, sector 1, pe strada Hagi Maria Moscu, nr.1. Asociaţia efectuează activităţi având ca scop identificare şi ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, cu probleme de sănătate, şi a celor cu malformaţii, a copiilor străzii, a celor din centrele de plasament, identificarea şi sprijinirea copiilor maltrataţi de părinţi sau a celor abuzaţi fizic şi/sau psihic, recuperarea copiilor neadaptaţi şi a celor cu dizabilităţi, a bătrânilor neajutoraţi, integrarea acestora în standardele unei asociaţii civilizate, precum şi ajutorarea familiilor nevoiaşe, a bătrânilor şi a altor persoane care necesită ajutor. Se completează cu „organizarea şi dezvoltarea de proiecte, evenimente şi acţiuni constând în cursuri şi programe de selecţie, iniţiere şi perfecţionare pentru copii, juniori şi tineret, amatori sau profesionişti, „promovarea de acţiuni ecologice în vederea protecţiei mediului înconjurător pentru o dezvoltare durabilă şi armonioasă atât a acestuia, cât şi a fiecărui individ în parte”.

Şcoala consilierului Răzvan Florea, printre premiate

Foarte interesante sunt datele despre cea din urmă asociaţie sportivă admisă pe lista câştigătorilor: ACS (Asociaţia Clubul Sportiv) Atena Sport Club. Înfiinţată în anul 2005, cu sediul pe strada Avram Iancu nr. 21, Atena Sport Club îi are ca fondatori pe Răzvan Ionuţ Florea, Iulia Oana Ştefănescu şi Valentina Florea. Scopul declarat al acestui club este „organizarea, administrarea şi desfăşurarea de activităţi sportive în următoarele ramuri sportive: nataţie, tenis, fotbal, polo pe apă, volei, ciclism, sportul pentru toţi“.
 
Este util să precizăm că Răzvan Florea este şi unul dintre foştii candidaţi ai PSD pe lista pentru Consiliul Local. El ocupă chiar locul secund pe listă, după cel al lui Decebal Făgădău, primarul ales al Constanţei. Deşi deschiderea ofertelor s-a făcut înainte de data de 5 iunie, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva, fără voia lui, Răzvan Florea este într-un oarecare conflict de interese.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Regulamentul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

19 Mar 2024 411

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Primăria Constanța anunță procedura de selecție de proiecte din domeniile cultural, sportiv, tineret și social. Câți bani au fost alocați pentru 2024?

11 Mar 2024 556

Cumpărări directe Constanța Primăria Hârșova, contract cu Percons EU SRL pentru consultanță privind accesarea de fonduri (DOCUMENT)

08 Mar 2024 634

Consiliul Județean Constanța finanțează proiectele culturale cu 6.000.000 lei! Evaluarea proiectelor are loc în aprilie (DOCUMENT)

04 Mar 2024 572

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 780

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 761

Ministerul Energiei, precizări despre noi oportunități de finanțare pentru producerea de energie electrică din fonduri nerambursabile

18 Jan 2024 579

Lista câștigătorilor finanțărilor nerambursabile de la Primăria Constanța în 2023 pe Legea 350/2005!

04 Jan 2024 868

Inspectoratul General pentru Imigrări, dotat cu Terminale GSM

22 Dec 2023 719

Salariile personalului STS şi MAI din echipele de proiecte finanţate din fonduri externe, majorate

08 Dec 2023 943

Document Prima carte electronică de identitate se va putea elibera gratuit. Ce conține proiectul de HG

04 Dec 2023 1376

MDLPA Sprijin pentru finalizarea proiectelor finanțate din fonduri europene derulate de unitățile administrativ-teritoriale

27 Oct 2023 600

Compania CFR SA, licitație publică pentru proiectare și execuție lucrări de electrificare a liniei de cale ferată la graniță cu Ucraina

23 Oct 2023 695

Primăria Tuzla Până când se pot depune cererile pentru finanțare nerambursabilă pentru domeniul cultelor religioase din comună

22 Oct 2023 1047