„Cadouri“ din prima lună de administraţie Bani şi maşină de la CJC pentru instituţia condusă de soţia lui Zgabercea (galerie foto)

Aleşii judeţeni, reuniţi ieri în şedinţă extraordinară, au avut de votat un număr de 11 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Nici la această reuniune a aleşilor judeţeni nu a participat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Şedinţa a fost una extraordinară, întrucât, potrivit declaraţiilor vicepreşdintelui CJC, Cristinel Dragomir, cel care a prezidat şedinţa, data de 15 iunie era o dată limită pentru depunerea unor proiecte derulate pe fonduri europene. „Aveam termen limită să facem aceste modificări la buget data de 15 iunie. Sunt unele cerute de autoritatea de finanțare“, a spus Cristinel Dragomir, vicepreședinte CJ Constanța. Prin intermediul programului „Delphi“, Delfinariul va fi dotat cu opt filtre performante care le vor oferi delfinilor apă potrivită mediului lor de viaţă, valoarea investiției ajungând la aproape 1,3 milioane de euro. Banii provin din programul transfrontalier România-Bulgaria, potrivit viceliderului CJC. De la acest proiect, din cei 33 de consilieri prezenţi, şase dintre aceştia, de la PDL, s-au abţinut de la a vota acest proiect de hotărâre. De asemnea, democrat-liberalii s-au abţinut de la a vota şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 pentru Camera Agricolă Judeţeană Constanţa, rectificarea bugetului judeţean pentru anul 2014, dar şi rectificarea bugetului de venituri şi chetuieli de la Teatrul de Stat Constanţa pe anul 2014. Potrivit expunerii de motive, faţă de bugetul iniţial aprobat, Teatrului de Stat îi este necesară o sumă suplimentară de 18.700 de lei pentru acoperirea cheltuielilor curente generate de întreţinerea autocarului instituţiei: revizii, anvelope, asigurare CASCO. Dacă Teatrului de Stat îi este dificil să acopere cheltuilelie generate de autocarul instituţiei, atunci, ne întrebăm, cum se vor descurca cu un autoturism în plus pe lista de inventar? Mai ales că, potrivit primului proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, din patrimonui CJC a fost transmis, fără plată, către instituţia de cultură constănţeană condusă de doar o lună de Dana Dumitrescu, soţia lui Cristian Zgabercea, un autoturism Skoda Superb. De asemnea, alte trei autovehicule care au aparţinut Consiliului judeţean au fost transmise către Centrul Cultural  Judeţean „Theodor T. Burada“, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi încă unul ajunge la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
Tot în ședința extraordinară de vineri, aleșii județeni au decis introucerea de noi taxe pentru cei care vizitează Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Mai exact, este vorba despre cele pe care vizitatorii le plătesc pentru plimbările cu caii și poneii. Pentru primii, tariful este de 10 lei, iar pentru ponei - 5 lei, introducând și o taxă de fotografiat de 50 de lei pe oră pentru cei care vor să facă fotografii sau să filmeze în contextul unor evenimente speciale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Ce buget are Muzeul de Artă Populară Constanța în anul 2024 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 666

Aprobarea bugetului DGASPC Constanța, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJC (DOCUMENT)

05 Feb 2024 1126

Constanța Reabilitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori“, pe ordinea de zi a ședinței CJC (DOCUMENT)

05 Feb 2024 726

Bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pe anul 2024, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

05 Feb 2024 807

Ședință CJ Constanța Cheltuielile prevăzute în bugetul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, pentru anul 2024 (DOCUMENT)

05 Feb 2024 737

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară! Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

02 Feb 2024 882

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară cu caracter de îndată pe 20.12.2023. Iată ordinea de zi!

19 Dec 2023 918

CJC Constanța, în ședință extraordinară pentru votarea unui proiect pe ordinea de zi. Despre ce este vorba

13 Nov 2023 800

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară de îndată. Transportul public de persoane, pe ordinea de zi

21 Dec 2022 1597

Consilierii județeni au aprobat rectificările bugetare pentru instituții din subordine. Ce fonduri pentru dezvoltare merg către primăriile din județ?

12 Dec 2022 1433

Consiliul Județean Constanța, întrunit în ședință. Proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate

06 Oct 2022 1453

Fostul deținut politic anticomunist Paul Andreescu a devenit cetăţean de onoare al judeţului Constanţa (VIDEO)

10 Mar 2022 4927

LIVE VIDEO Ședință extraordinară a CJC. Paul Andreescu devine cetățean de onoare al județului Constanța

09 Mar 2022 1848

UPDATE Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară. Va fi acordată distincția „Cetățean de Onoare al Județului Constanța”

04 Mar 2022 1244

Ședință la Consiliul Județean Constanța. Oameni noi în Consiliile de Administrație

27 Nov 2020 2373