Administratie locala

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

Consilierii județeni s-au întrunit în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Constanța. Aleșii au aprobat 22 de proiecte de pe ordinea de zi, iar proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, a fost retras. Proiectele au trecut de votul consilierilor județeni cu majoritatea voturilor celor 34 de consilieri județeni prezenți, mai puțin proiectele 1 și 5, la care aleșii județeni liberali și consilierul PMP Florin Goidea s-au abținut.
 
S-au purtat discuții aprinse pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2019 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Liberalii au reclamat faptul că sumele alocate pentru investiții sunt prea mici, în schimb, au ținut să puncteze că salută faptul că un proiect inițiat de PNL pentru reabilitarea și redeschiderea Casei Soarelui se împlinește.
 
La rândul său, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a subliniat faptul că proiectul „Casa Soarelui“ a fost inițiat și dus la capăt de el, după ce situația de acolo i-a fost adusă la cunoștință de un jurnalist. În ceea ce privește faptul că suma alocată pentru investiții la Spitalul Județean ar fi prea mică, șeful Consiliului Județean a explicat că investițiile în această unitate sanitară se fac cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, de la Ministerul Sănătății și cu fonduri europene, nu cu bani de la buget, tocmai pentru ca fondurile locale să fie utilizate pentru alte domenii de activitate.
 
La declarațiile de după ședința de Consiliu Județean, Țuțuianu a precizat că este dezamăgit de atitudinea consilierilor județeni din opoziție, care nu fac altceva decât să puncteze politic idei ce nu sunt însă duse la bun sfârșit. Pe scurt, Țuțuianu le reproșează aleșilor de la PNL lipsa de implicare.
 
Citește și:
 
LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, întrunit în ședință ordinară. Iată ce se discută

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară

14 Jun 2019 489

„Firma responsabilă refuză să repare sistemul de climatizare și practică șantajul“ Constănțenii care merg să susțină examenul de permis la Pavilionul Expozițional, sufocați, la propriu (document)

12 Jun 2019 838

O firmă din Brașov cu administrator constănțean se va ocupa de proiectarea noului sediu al Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală

12 Jun 2019 621

O nouă achiziție de arbori făcută de Consiliul Judeţean Constanţa

12 Jun 2019 519

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără analizoare pentru testarea în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

05 Jun 2019 481

Președintele CJC, Horia Țuțuianu pare să nu se teamă de votul uninominal „Am proiecte de finalizat, e prematur să vorbesc despre candidatura în 2020"

03 Jun 2019 1139

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru evenimentele, programele culturale și sportive de interes local și județean

30 May 2019 961

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

27 May 2019 620

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

23 May 2019 471

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 1811

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 1271

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 1016

Revista presei locale

20 May 2019 490

Revista presei locale

18 May 2019 469

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 1399