Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ se desfăşoară și la nivelul Consiliului Județean. USR a depus proiectul de bugetare participativă

  • Consiliul Județean Constanța a lansat în consultare publică proiect de act normativ privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul județului Constanța
  • Acesta a fost inițiat de grupul de consilieri județeni USR PLUS
  • Suma prevăzută în proiectul de hotărâre este de 2 milioane de lei
  • Astfel, membrii comunităţii se transformă, din simpli observatori, în protagonişti ai administraţiei publice locale
 

Consiliul Județean Constanța a lansat în consultare publică proiect de act normativ - proiect de hotărâre nr. 101/25.03.2022 privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul județului Constanța.

Acesta a fost inițiat de grupul de consilieri USR PLUS, vezi secțiunea „documente”.

Persoanele interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotarare supus consultării publice, la adresa de e-mail presedinte@cjc.ro sau la adresa CJC: Bulevardul Tomis, nr. 51, cam. 354, până la data de 18 mai 2022.
Acesta este un proiect al USR Constanța lansat initial în 2017, după modelele de succes de la Cluj, Oradea şi chiar Bucureşti, unde cetăţenii se implică în iniţierea unor proiecte de interes local.

La nivelul Consiliului Local Municipal, USR PLUS Constanţa a reușit să adopte cu sprijinul consilierilor locali proiectul de bugetare participativă, în care fiecare constănţean poate participa în luarea deciziilor privind cheltuirea unei părţi din bugetul local.

Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ urmează să se desfăşoare pe parcursul anului 2022 și la nivelul Consiliului Județean iar suma prevăzută în proiectul de hotărâre este de 2 milioane de lei.

Astfel, membrii comunităţii se transformă, din simpli observatori, în protagonişti ai administraţiei publice locale.
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
 
Ei sunt greii care își dispută traseele de transport de persoane în județul Constanța pentru următorii 7 ani și peste 120 milioane de euro!

Studiul de oportunitate de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean, lansat în dezbatere publică
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 481

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 601

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 782

Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

28 Jun 2022 538

Constănțeanul supărat. Oamenii reclamă că la numărul de telefon afișat la sediul Serviciului Gestionare Cimitire nu răspunde nimeni. Cum explică situația Primăria Constanța?

27 Jun 2022 990

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 5314

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1089

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1188

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1192

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2298

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 936

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 924

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 692

Pe ce rute vor funcționa primele autobuze electrice chinezești din portofoliul CT BUS

20 Jun 2022 5971

PUD-urile afaceristului Tapangea în zona Campusului universitar ajung pe masa Comisie tehnice de urbanism

20 Jun 2022 700