Care sunt firmele care se „luptă” pentru jumătate de milion de lei de la Primăria Constanța. Este vizată documentația pentru realizarea parcului din Faleză Nord

  • Primăria Constanța a lansat în licitație serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investitii ”Parc urban în zona Faleza Nord"
  • Prețul estimat pentru acest contract este de 506.250 lei fără TVA
  • Suprafața recalculată a viitorul parc este cca. 14.000 mp, superioară celei inițial estimate la 11.500 mp
  • Terenul propus spre amenajare este situat cartierul Faleză Nord, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum, pe malul mării
 

 
În luna aprilie a.c., Primăria Constanța a lansat în licitație serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investitii ”Parc urban în zona Faleza Nord". Prețul estimat pentru acest contract este de 506.250 lei fără TVA.

Suprafața recalculată a viitorul parc este cca. 14.000 mp, superioară celei inițial estimate la 11.500 mp.

Terenul propus spre amenajare este situat cartierul Faleză Nord, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum, pe malul mării.  
 
Perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat.

Potrivit SICAP, licitația a fost una de interes pentru mediul de afaceri, dovadă fiind numărul mare de ofertanți și subcontractori.
 
Tehno Consulting Solution SRL licitează pentru documentația aferentă viitorul Parc din Faleză Nord. Societatea a mai câștigat în trecut contractele pentru proiectul de reabilitare a Peninsulei etapa II și cel de elaborare documentație tehnico-economică (temă de proiectare, studii de teren - geotehnic și topografic, SF-inclusiv studiu peisagistic, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE) aferentă obiectivului de investiții “Îmbunătățirea mediului urban în zona Compozitorilor”.
 
Societatea a fost înființată în anul 2011, având sediul social în orașul Pantelimon, pe strada Răscoalei, județul Ilfov. Asociat unic și administrator este Benian Gheorghe Bălă. Subcontractorii cu care firma vine în această licitație sunt: Geologic -Tech, Avyan Proiect, Imep Sistems și Opium Office Consulting.

 
Un alt operator interesat de proiect este Tera Design Studio SRL înființată în 2017 iar în ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 486.252 lei și un profit de 301.215 lei. Asociații și administratorii societății sunt Andrada Eftime și Tamara Maria Roseti.

Compania a mai câștigat recent ontractul pentru elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii: „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării” - DALI, PT, DATC, inclusiv organizare de șantier și altele– etapa DALI –inclusiv documentaţii pentru obţinere avize, expertiză tehnică, studii de teren dar și contractul pentru proiectare „Perdea Verde” pentru zona de sud a municipiului Constanța. Subcontractorii Tera Design Studio SRL sunt NV Construct, Tera Arhitectura SRL, Dorecad Sol, Quantum Instal și Svarka NDT SRL.

Un alt treilea ofertant este Rheinbrucke SRL din Timişoara. Firma, care se ocupă de urbanism şi arhitectură, a fost înfiinţată în 1993. În 2018 a câștigat contractul pentru serviciul de elaborare DALI (inclusiv documentaţii avize, studii topo, geo şi expertiza tehnică) pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski”.



În licitație s-a înscris și Agorapolis SRL din Constanța având ca subcontractant Arstal Systems Design SRL. Agorapolis SRL Înfiinţată în anul 2015, cu sediul social în municipiul Constanţa aparține Mihaelei Puşnava. Firma care desfăşoară activităţi de arhitectură a elaborate o serie documentații de urbanism atât pentru Primăria Constanța cât și pentru investitorii imobiliari de la malul mării.
 
În fine, ultima asociere care vrea să câștige serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investitii ”Parc urban în zona Faleza Nord" este cea formată din societățile: Arhideskvision SRL din Galați și subcontractorii AMG Lorem Consult, Vest Instal SRL și AM Arhidream SRL. Două dintre companii au câștigat anul trecut o licitație importantă pe litoral. Primăria Eforie, a atribuit pe 1 martie 2021 contractul pentru ”achiziția de servicii de elaborare a documentaţiei tehnice aferente proiectului „Înființarea sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat”.
Contractul a fost încredințat asocierii AMG Lorem Consult SRL, reprezentată de Anca Zaharia și  Arhideskvision SRL, reprezentată de Adi Tudorancea.

Facem mențiunea că acest proiect a fost propus de grupul de consilieri locali ai USRPLUS și face parte din programul “Constanța renaște” cu care au candidat la alegerile locale din 2020.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Începe demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare pentru parcul din Faleză Nord

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 430

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 829

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 499

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1358

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 785

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2090

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1497

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 809

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913