Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. Primăria tace. Administrația județeană caută soluții să mute Școala de Artă Populară într-un alt sediu

 
  • Ion Bănescu, primarul Constanței  a dăruit orașului, imobilul fostei sale reședințe de la începutul secolului trecut, de pe bulevardul Tomis nr.110 din Constanța
  • În clădirea monument istoric de categoria B îşi desfăşoară activitatea Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, sediul fiind atribuit de fostul prefect Adrian Rădulescu
  • Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc exact ca într-o peliculă horror de la Hollywood
  • Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică
  • Specialiştii consultați au spus că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni
  • Totodată planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță
  • Imobilul aparține primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada
  • Avem de-a face cu o struțo-cămilă administrativă, cum numai la Constanța există și aceasta nu este o situație similară
  • Directorul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu așteaptă ca autoritățile județene să decidă unde vor muta nu doar activitatea Școlii Populare de Arte, ci și mobilierul și arhiva
  • Consiliul Județean Constanța, caută soluții pentru relocarea oamenilor care vin în fiecare zi la serviciu într-un imobil care le poate pune în pericol chiar viața
  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a declarat că Școala de Artă din cadrul Centrul Cultural se va muta foarte curând
Ion Bănescu, primarul Constanței care printre altele a înființat și stațiunea Mamaia a dăruit orașului imobilul fostei sale reședințe  de la începutul secolului trecut, care se află în centrul orașului pe bulevardul Tomis nr.110 din Constanța.
În clădirea monument istoric de categoria B îşi desfăşoară activitatea Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”.

Din 19 octombrie 1990, fostul prefect al Constanţei, Adrian Rădulescu, apreciindu-i valoarea patrimonială, atribuia Casa „Bănescu“ Şcolii Populare de Arte.
Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc, exact ca într-o peliculă horror de la Hollywood.
Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică. Specialiştii consultați au spus la momentul 2017 că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni. Totodată planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță. Da de unde bani? Imobilul aparține primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada. Avem de-a face cu o struțo-cămilă administrativă, cum numai la Constanța există și aceasta nu este o situație similară.
Directorul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu așteaptă ca autoritățile județene să decidă unde vor muta nu doar activitatea Școlii Populare de Arte, ci și mobilierul și arhiva.

În prezent, Consiliul Județean Constanța, caută soluții pentru relocarea oamenilor care vin în fiecare zi la serviciu într-un imobil care le poate pune în pericol chiar viața.
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a declarat că Școala de Artă din cadrul Centrul Cultural se va muta foarte curând.
În ședința de Consiliul Județean din luna martie, se va propune alocarea unor sume de bani fie pentru amenajarea unuia dintre sediile care aparțin CJ, cel mai probabil este vorba despre imobilulul de pe strada Mangoliei nr.4, bloc L13.
Vicepreședintele CJ mai spune că nu s-a renunțat definitiv nici la ideea ca școala să fie relocată în sediul Direcției Județene pentru Cultură, însă și acestei instituții trebuie să-i fie prezentată o alternativă de relocare. Deocamdată nu s-a luat o decizia finală.

Între timp, la finalul acestei săptămâni, autoritățile județene intenționează să discute situația Casei Bănescu și cu proprietarul clădirii, Primăria Constanța.
Am solicitat și noi un punct de vedere biroului de presă al municipalității, pe care îl vom publica atunci în momentul în care îl vom primi.
Sesizări către proprietar și către Inspectoratul de Stat în Construcții au mai fost făcute și în anii trecuți, fără niciun rezultat.

Vă reamintim, în 2017, autoritățile județene chiar anunțaseră o acțiune civilă în instanță împotriva societății Eden SRL, care deține imobilul cu trei etaje de pe bulevardul Tomis nr. 112 lipit de Casa Bănescu și a cărei construcție ar fi afectat clădirea de patrimoniu.
În anul 2015, societatea Eden SRL a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de construire nr. 771 pentru „Modificare proiect autorizat cu AC nr. 299/26.02.2010 şi nr. 543/29.04.2014 - Construire imobil S+P+4/5E, spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, repoziţionare scară şi lift, recompartimentări interioare şi modificări faţade“.

Citește și: 

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

CJC dă în judecată societatea de la care SPIT a închiriat sediul de pe bulevardul Tomis. Vezi de ce!

Editorial USR-iștii "mor" de grija casei Stănescu, iar sub ochii lor se prăbușește conacul Ion Bănescu!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1317

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 721

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 671

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 692

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 442

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2067

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 832

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 670

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1465

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 780

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 774

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 873

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 837

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2753

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1314