Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. Primăria tace. Administrația județeană caută soluții să mute Școala de Artă Populară într-un alt sediu

 
 • Ion Bănescu, primarul Constanței  a dăruit orașului, imobilul fostei sale reședințe de la începutul secolului trecut, de pe bulevardul Tomis nr.110 din Constanța
 • În clădirea monument istoric de categoria B îşi desfăşoară activitatea Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, sediul fiind atribuit de fostul prefect Adrian Rădulescu
 • Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc exact ca într-o peliculă horror de la Hollywood
 • Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică
 • Specialiştii consultați au spus că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni
 • Totodată planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță
 • Imobilul aparține primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada
 • Avem de-a face cu o struțo-cămilă administrativă, cum numai la Constanța există și aceasta nu este o situație similară
 • Directorul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu așteaptă ca autoritățile județene să decidă unde vor muta nu doar activitatea Școlii Populare de Arte, ci și mobilierul și arhiva
 • Consiliul Județean Constanța, caută soluții pentru relocarea oamenilor care vin în fiecare zi la serviciu într-un imobil care le poate pune în pericol chiar viața
 • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a declarat că Școala de Artă din cadrul Centrul Cultural se va muta foarte curând
Ion Bănescu, primarul Constanței care printre altele a înființat și stațiunea Mamaia a dăruit orașului imobilul fostei sale reședințe  de la începutul secolului trecut, care se află în centrul orașului pe bulevardul Tomis nr.110 din Constanța.
În clădirea monument istoric de categoria B îşi desfăşoară activitatea Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”.

Din 19 octombrie 1990, fostul prefect al Constanţei, Adrian Rădulescu, apreciindu-i valoarea patrimonială, atribuia Casa „Bănescu“ Şcolii Populare de Arte.
Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc, exact ca într-o peliculă horror de la Hollywood.
Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică. Specialiştii consultați au spus la momentul 2017 că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni. Totodată planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță. Da de unde bani? Imobilul aparține primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada. Avem de-a face cu o struțo-cămilă administrativă, cum numai la Constanța există și aceasta nu este o situație similară.
Directorul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu așteaptă ca autoritățile județene să decidă unde vor muta nu doar activitatea Școlii Populare de Arte, ci și mobilierul și arhiva.

În prezent, Consiliul Județean Constanța, caută soluții pentru relocarea oamenilor care vin în fiecare zi la serviciu într-un imobil care le poate pune în pericol chiar viața.
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a declarat că Școala de Artă din cadrul Centrul Cultural se va muta foarte curând.
În ședința de Consiliul Județean din luna martie, se va propune alocarea unor sume de bani fie pentru amenajarea unuia dintre sediile care aparțin CJ, cel mai probabil este vorba despre imobilulul de pe strada Mangoliei nr.4, bloc L13.
Vicepreședintele CJ mai spune că nu s-a renunțat definitiv nici la ideea ca școala să fie relocată în sediul Direcției Județene pentru Cultură, însă și acestei instituții trebuie să-i fie prezentată o alternativă de relocare. Deocamdată nu s-a luat o decizia finală.

Între timp, la finalul acestei săptămâni, autoritățile județene intenționează să discute situația Casei Bănescu și cu proprietarul clădirii, Primăria Constanța.
Am solicitat și noi un punct de vedere biroului de presă al municipalității, pe care îl vom publica atunci în momentul în care îl vom primi.
Sesizări către proprietar și către Inspectoratul de Stat în Construcții au mai fost făcute și în anii trecuți, fără niciun rezultat.

Vă reamintim, în 2017, autoritățile județene chiar anunțaseră o acțiune civilă în instanță împotriva societății Eden SRL, care deține imobilul cu trei etaje de pe bulevardul Tomis nr. 112 lipit de Casa Bănescu și a cărei construcție ar fi afectat clădirea de patrimoniu.
În anul 2015, societatea Eden SRL a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de construire nr. 771 pentru „Modificare proiect autorizat cu AC nr. 299/26.02.2010 şi nr. 543/29.04.2014 - Construire imobil S+P+4/5E, spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, repoziţionare scară şi lift, recompartimentări interioare şi modificări faţade“.

Citește și: 

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

CJC dă în judecată societatea de la care SPIT a închiriat sediul de pe bulevardul Tomis. Vezi de ce!

Editorial USR-iștii "mor" de grija casei Stănescu, iar sub ochii lor se prăbușește conacul Ion Bănescu!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 562

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 582

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2489

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1070

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1499

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 731

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 917

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 685

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1964

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 758

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1552

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 4939

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1025

Ședință CLM Prelungirea cu 12 luni a contractului dintre Primăria Constanța și firma care administrează Cimitirul Municipal, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Dec 2023 1540

Ședință CLM Consilierii locali decid după Crăciun, dacă Omonia Trading SRL va cumpăra un teren din Mamaia. Legături cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1040