Administratie locala

„Casa Soarelui“ va fi funcțională în luna aprilie

Centrul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui” va fi funcțional în luna aprilie, susține președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. În această perioadă se lucrează la finalizarea lucrărilor de reabilitare și dotare a centrului, care a intrat încă de anul trecut în subordinea Spitalului Clinic Județean Constanța „Sf. Apostol Andrei“.
 
Vă reamintim că, în ședința de Guvern din 8 iunie 2018, s-a aprobat hotărârea privind actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare ale imobilului „Casa Soarelui“, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății - Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța, respectiv Consiliul Județean Constanța.

La o lună de la aprobarea HG, a avut loc semnarea protocolului de predare-primire a imobilului în care își va desfășura activitatea „Casa Soarelui“, între CJC și DSP Constanța iar ulterior, transmiterea imobilului către Spitalul Județean.
 

Corpul medical va fi format din 30 de persoane

 
În ceea ce privește personalul care va deservi acest centru, directorul SCJU, Cătălin Grasa, spune că instituția va fi deservită de 30 de cadre medicale. Pentru început, în cadrul centrului vor fi 20 de paturi, zece pentru adulți și zece pentru copii, însă, pe viitor, se dorește extinderea centrului prin construirea unei clădiri noi în curtea existentă, destul de generoasă, tot pentru tratament de paliație, dar neoncologică.
În perioada următoare, urmează să se stabilească criteriile în baza cărora pacienții vor beneficia de internare în cadrul centrului. Cel mai important, toți pacienții oncologici care vor ajunge aici vor beneficia de tratament gratuit, în baza asigurării medicale, iar Casa Județeană de Asigurări de Sănătate va deconta toate costurile.
 

Despre „Casa Soarelui“

 
Clădirea are o suprafață construită de 467 mp și o suprafață desfășurată de 1.381 mp, iar terenul aferent clădirii are o suprafață de 2.516 mp. Imobilul, situat pe strada Piatra Craiului nr. 4 din municipiul Constanța, are o valoare de inventar de aproximativ 3 milioane de lei.
Vă reamintim că Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ din municipiul Constanța și-a închis porțile în tăcere, începând cu 1 septembrie 2017. Din 2007 și până în momentul în care și-a încetat activitatea, centrul a fost casă pentru mai mult de 4.000 de pacienți bolnavi de cancer, care au primit îngrijire și tratament.
 
Anual, la nivelul județului sunt diagnosticate aproximativ 2.200 de cancere, potrivit șefei Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, conf. univ. dr. Laura Mazilu. O treime dintre pacienți ajung, de cele mai multe ori, prea târziu la medic, când boala este avansată și singurul lucru care le-ar putea alina suferința este îngrijirea paliativă.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea CJC, noi termene pentru inaugurarea unor unităţi medicale din judeţul Constanţa

29 Mar 2019 707

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 539

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 988

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 2641

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 523

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1188

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 869

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 1826

„Casa Soarelui“ din Constanţa va redeveni funcţională. Pacienţii oncologici vor beneficia de tratament paliativ gratuit (galerie foto)

11 Jul 2018 1510

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu anunță demararea procedurilor pentru construirea unui spital de pediatrie la Constanța

10 Jul 2018 2506

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

10 Jul 2018 4015

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 1052

Este oficial. Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Ce a declarat președintele CJC

08 Jun 2018 1283

"Casa Soarelui", pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

08 Jun 2018 1527

Aglomerație la stația de taxare de la Fetești. Coadă de mașini spre București (galerie foto + video)

03 Jun 2018 1708