Administratie locala

Cât pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa Programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor, evenimentelor şi programelor sportive de interes local

Consiliul Judeţean Constanţa a făcut public Programul anual de finanţare nerambursabilă din fondurile publice ale judeţului Constanţa, domeniul sport, pentru anul 2018.
 
CJC îşi propune să susţină acest domeniu cu finanţări nerambursabile din fonduri publice. Proiectele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport, în conformitate cu prevederile bugetare pentru anul 2018, au o valoare totală de 3.000.000 de lei. Finanţarea proiectelor se va face în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, a Ordinului nr. 130/2006 privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport judeţene.
 
Programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor, evenimentelor si programelor sportive de interes local (localităţi din judeţul Constanţa) are următoarele obiective:
a) evidenţierea contribuţiei semnificative şi constante a sportului de performanţă la reprezentarea şi sporirea prestigiului României pe plan internaţional;
b) susţinerea disciplinelor şi a probelor sportive, în funcţie de tradiţia şi de gradul de dezvoltare al fiecăreia la nivel naţional şi internaţional;
c) susţinerea activităţii de performanţă la nivelul copiilor şi juniorilor;
d) perfecţionarea sistemelor de selecţie, pregătire şi competiţionale pentru fiecare ramură de sport;
e) susţinerea procesului de redresare a jocurilor sportive, în funcţie de valoarea, tradiţia şi gradul de dezvoltare al fiecăruia la nivel naţional şi internaţional;
f) susţinerea sporturilor de iarnă în vederea amplificării la nivel naţional şi internaţional.
 
De asemenea, programul „Sportul pentru toţi“ are ca scop: menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant; încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive, în mod continuu, de cât mai mulţi cetăţeni; atragerea şi stimularea tuturor categoriilor de cetăţeni, fără nicio discriminare, în mod liber şi voluntar, independent sau în cadru organizat pentru practicarea activităţilor fizice şi sportive.
 
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face pe bază de selecţie de oferte de către comisii numite prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul judeţean.
 
Programul pe anul 2018 va cuprinde mai multe sesiuni de selecţie a ofertelor. Propunerile de proiecte se vor depune la Registratura autorităţii finanţatoare - Consiliul Judeţean Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ședință ordinară festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Dec 2018 905

Acces gratuit în mai multe instituții din Constanța, cu ocazia zilei de 1 Decembrie

29 Nov 2018 1445

Delfinariul din Constanţa ar putea fi extins, potrivit Masterplanului investiţiilor în turism

25 Sep 2018 596

Programul Policlinicii nr. 1 a Spitalului Judeţean Constanţa în perioada minivacanței de 1 Mai

26 Apr 2018 2698

Programul de vizită al Spitalului Județean Constanța a revenit la normal

26 Apr 2018 1230

În urmă cu 56 de ani, se inaugura vechiul cinematograf „Republica“ Centrul Multifuncţional „Jean Constantin“ s-a deschis pentru constănţeni! (galerie foto + video)

21 Apr 2018 3343

Programul şi componenţa comisiilor de specialitate din cadrul CJC. Când îi găsiţi la „lucru“ pe aleşii judeţeni?

02 Apr 2018 894

Secția Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța, dotat cu paturi speciale (galerie foto)

28 Mar 2018 818

Copiii supradotați din județul Tulcea vor beneficia de un program educațional diferențiat

14 Mar 2018 826

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a prezentat bilanțul pentru anul 2017

15 Feb 2018 682

Bărbat trimis în judecată. Cerea bani pentru a ajuta la obținerea unei programări rapide la examenul de permis de conducere

01 Feb 2018 556

Unde vă puteţi adresa dacă vă simţiţi rău de Sărbători. Programul unităţilor sanitare publice din judetul Constanţa

23 Dec 2017 1046

Programul de dezvoltare a abilităţilor de învăţare pentru copiii cu deficienţe

27 Nov 2017 796

Frontiera Tomis Constanța participă la Cupa Federaţiei la Oină ce se desfășoară în week-end la Bacău

27 Sep 2017 768

Săptămâna Europeană a Sportului la Constanța. Iată programul activităților!

25 Sep 2017 1015