Cât pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa Programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor, evenimentelor şi programelor sportive de interes local

Consiliul Judeţean Constanţa a făcut public Programul anual de finanţare nerambursabilă din fondurile publice ale judeţului Constanţa, domeniul sport, pentru anul 2018.
 
CJC îşi propune să susţină acest domeniu cu finanţări nerambursabile din fonduri publice. Proiectele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport, în conformitate cu prevederile bugetare pentru anul 2018, au o valoare totală de 3.000.000 de lei. Finanţarea proiectelor se va face în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, a Ordinului nr. 130/2006 privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport judeţene.
 
Programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor, evenimentelor si programelor sportive de interes local (localităţi din judeţul Constanţa) are următoarele obiective:
a) evidenţierea contribuţiei semnificative şi constante a sportului de performanţă la reprezentarea şi sporirea prestigiului României pe plan internaţional;
b) susţinerea disciplinelor şi a probelor sportive, în funcţie de tradiţia şi de gradul de dezvoltare al fiecăreia la nivel naţional şi internaţional;
c) susţinerea activităţii de performanţă la nivelul copiilor şi juniorilor;
d) perfecţionarea sistemelor de selecţie, pregătire şi competiţionale pentru fiecare ramură de sport;
e) susţinerea procesului de redresare a jocurilor sportive, în funcţie de valoarea, tradiţia şi gradul de dezvoltare al fiecăruia la nivel naţional şi internaţional;
f) susţinerea sporturilor de iarnă în vederea amplificării la nivel naţional şi internaţional.
 
De asemenea, programul „Sportul pentru toţi“ are ca scop: menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant; încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive, în mod continuu, de cât mai mulţi cetăţeni; atragerea şi stimularea tuturor categoriilor de cetăţeni, fără nicio discriminare, în mod liber şi voluntar, independent sau în cadru organizat pentru practicarea activităţilor fizice şi sportive.
 
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face pe bază de selecţie de oferte de către comisii numite prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul judeţean.
 

Programul pe anul 2018 va cuprinde mai multe sesiuni de selecţie a ofertelor. Propunerile de proiecte se vor depune la Registratura autorităţii finanţatoare - Consiliul Judeţean Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONSȘ Constanța 2024 Participare numeroasă la pentatlon și tetratlon, concursuri organizate în comuna 23 August (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 890

Știri Constanța Ambulatoriul de Specialitate şi Laboratorul de Explorări Funcţionale din cadrul SCJU, închise în minivacanța de 1 Decembrie

29 Nov 2023 921

Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa nu va intra în insolvență! (DOCUMENTE)

10 Aug 2023 1092

Primăria Cumpăna Grădinița cu program prelungit „Sfânta Maria" Cumpăna, premierea participanților la concursul interdisciplinar județean „Ziua și noaptea”

11 Jun 2023 2420

Proiect județean sportiv pentru preșcolari „Voinici în țara piticilor”-ediția a III-a

29 May 2023 843

Activități sportive organizate la Constanța cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

26 May 2023 1210

Programului de transport public judeţean de persoane va fi actualizat

08 Feb 2023 2145

UPDATE Farul Constanța, vizită la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța, în proiectul „Învățăm să fim campioni" (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Nov 2022 4107

Contract important semnat de CJ Tulcea pentru furnizarea de echipamente în cadrul unui proiect comun România-Ucraina (DOCUMENT)

09 Jul 2022 1317

S-a dat milităria jos din pod la Consiliul Județean Constanța. Administratorul Public amenință cu sancțiuni! Întârzierile la program vor fi considerate absențe nemotivate (DOCUMENT)

09 Jul 2022 9568

Copiii, în vizită la cazarma Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 1745

UPDATE Noaptea Muzeelor, la Constanța

10 May 2022 5748

Se reia parțial prgramul de vizite la Spitalul Județean Constanța (VIDEO)

03 May 2022 1656

Programul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorile pascale

20 Apr 2022 1167

Întreprinderea Individuală Amariei G. Petru din Suceava livrează merele pentru elevii şi preşcolarii din județul Constanța

22 Mar 2022 3356