Câți bani au primit primăriile din județul Constanța pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, infrastructură și cheltuieli de funcționare (DOCUMENTE)

  • Consilierii judeţeni au aprobat rectificări ale bugetelor instituțiilor subordonate CJC, și, implicit, rectificarea bugetului județului Constanța
  • Tot ieri au fost rectificate și bugetele instituțiilor subordonate CJC dar și cele ale Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și “Unității de Asistență Medico-Sociala Agigea”
  • Tot ieri aleșii județeni au votat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din impozitul pe profit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care UAT-urile din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale
 

Consilierii judeţeni s-au reunit în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 40 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
 
Un număr considerabil de proiecte de hotărâre au vizat rectificări ale bugetelor instituțiilor subordonate CJC, și, implicit, rectificarea bugetului județului Constanța.
 
Proiectul de hotărâre nr. 284/06.12.2021 a fost retras privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții de la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța.
 
Tot ieri au fost rectificate și bugetele instituțiilor subordonate CJC.
 
Printre acestea, amintim rectificarea bugetelor instituțiilor de cultură, a instituțiilor medicale precum și a celor educaționale.
 
În ceea ce privește bugetul Muzeului de Artă Constanța, acesta a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 15.000 lei, din venituri proprii, de la valoarea de 2.485.000 lei, la 2.500.000 lei.
 
Pentru alte trei instituții de cultură, bugetele au fost rectificate în sensul diminuării acestora, mai exact, bugetul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a fost diminuat cu suma de 213.261 lei, de la 10.490.330 lei, la 10.277.069, această modificare fiind reflectată la capitolul cheltuieli și reprezentând subvenție cheltuieli de personal.

În cazul Teatrului de Stat Constanța, bugetul a fost diminuat cu suma de 164.700 lei, de la 8.111.250 lei, la 7.946.550 lei, rectificare necesară bunei funcționări a instituției de cultură, până la sfârșitul anului curent.
 
Tot despre o diminuare a bugetului vorbim și în cazul Teatrului pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de mare”, cu suma de 354.000 lei, de la 3.867.015 lei, la 3.513.015 lei.

 
Rectificări între articolele bugetare, fără a influența însă valoarea totală a bugetului, au fost prevăzute în cazul altor două proiecte de hotărâre, respectiv pentru Biblioteca Județeană „I.N.Roman” Constanța, unde bugetul rămâne neschimbat, cu o valoare totală de 5.212.000 lei, iar în ceea ce privește Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, totalul veniturilor sunt în sumă de 15.240.000 lei.
 
Pe ordinea de zi de astăzi s-a aflat și rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli a două instituții medicale, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și “Unitatea de Asistență Medico-Sociala Agigea”.
 
Dacă în cazul SCJU Constanța vorbim de o majorare a bugetului, cu suma de 734.450 lei, în cazul celei din urmă instituții medicale vorbim de o rectificare în sensul redistribuirii unor sume între articole bugetare, astfel că, bugetul rămâne la același nivel.
 
În ceea ce privește Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Delfinul” Constanța, au fost suplimentat bugetul cu suma totală de 494.600, din care 269.000 lei sunt necesari asigurării drepturilor de hrană si cazarmament ce se acordă elevilor cu cerințe educaționale speciale, iar suplimentarea cu suma de 225.600 lei este necesară în vederea achitării burselor școlare pentru un număr de 188 de beneficiari, până la sfârșitul anului 2021.
 
Bugetul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța a fost rectificat și el prin majorarea cu suma de 344.000 lei. Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța i-a fost aprobată majorarea bugetului cu suma de 456.000 lei.
 
De asemenea a fost aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 și modificarea listei de investiții, pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, în sensul operării unor modificări între articole bugetare.
 
Și bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 8.000 de lei, necesară acoperirii cheltuielilor de bunuri și servicii.
 
Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind amânarea organizării Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc ‘’Dan Moisescu”, pentru prima jumătate a anului 2022, precum și diminuarea bugetului necesar organizării Concertului Extraordinar de folclor Ansamblul Folcloric “Brâulețul”.
 
Aceste modificări au intervenit ca urmare a prelungirii stării de alertă la nivel național, și implicit, a necesității asigurării unui mediu cât mai sigur din punct de vedere epidemiologic tuturor participanților la evenimentele culturale și acțiunile Centrului Cultural Judetean Constanța „Teodor T. Burada”. 

În urma rectificărilor bugetare ale instituțiilor subordonate, a fost modificat și Bugetul de Venituri si Cheltuieli al Judetului Constanta, pentru anul 2021.

Astfel, acesta a fost suplimentat cu suma de 1.890.646 lei, veniturile totale în acest moment fiind de 496.853.711 lei.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat aprobarea transmiterii unei solicitării Primăriei Municipiului Constanța, pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile, Morga-C5, Capela Mortuara-C7 și terenul aferent, din domeniul public al UAT municipiul Constanța în domeniul public al UAT județul Constanța, care a întrunit un număr de 33 de voturi pentru.

Aprobarea protocolului de colaborare între Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică "Acad. David Davidescu" și UAT Județul Constanța, a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre care a primit un număr de 34 de voturi pentru.
 
Transmiterea unei solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil, din proprietatea publică a Municipiului Constanța, în domeniul public al UAT Județul Constanța a fost și ea aprobată.
 
Solicitarea se referă la un imobil situat în B.dul Mamaia nr. 331A, mun. Constanța, județ Constanța, teren aferent Pavilionului Expozițional. Scopul transmiterii terenului este acela de a reîntregii proprietatea, respectiv terenul aferent construcției Pavilion Expozițional.
 
Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din impozitul pe profit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care UAT-urile din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, a reprezentat un alt punct important aflat pe ordinea de zi.
 
În urma analizării solicitărilor scrise primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor formulate în vederea repartizării sumelor, a fost întocmită o propunere de repartizare a sumelor.
În urma analizării solicitărilor scrise primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor formulate în vederea repartizării sumelor, a fost întocmită o propunere de repartizare a sumelor. Toate au primit câte 25.309 lei, vezi secțiunea „documente”.
Ședința Consiliului Județean Constanța s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți 36 de consilieri județeni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Guvernul a alocat peste 40.000 de lei pentru datorii legate de termoficare și servicii de protecție a copiilor. Ce sumă va primi Consiliul Județean Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 560

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 638

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 596

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 775

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2680

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855