Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

  • Inițiatorul proiectului, președintele CJC, Mihai Lupu, propune consilierilor aprobarea repartizării către unitățile administrativ-teritoriale a sumei de 38.176.000 lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2023 și care reprezintă fonduri la dispoziția Consiliului Județean Constanța
  • Fondurile sunt destinate pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitătile administrativ-teritoriale din județ, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale
  • Banii vor fi alocați în conformitate cu propunerea de repartizarea făcută de Comisia de analiză a solicitărilor venite din partea UAT-urilor condusă de administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea
 

 
Consilierii județeni votează în prima ședință ordinară din acest an, repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2023 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitătile administrativ-teritoriale din județ, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
 
Inițiatorul proiectului, președintele CJC, Mihai Lupu, propune consilierilor aprobarea repartizării către unitățile administrativ-teritoriale a sumei de 38.176.000 lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2023 și care reprezintă fonduri la dispoziția Consiliului Județean Constanța, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care UAT-urile din judet, nu le pot finanța din veniturile proprii, vezi secțiunea „documente".
 
Fondurile vor fi alocate în conformitate cu propunerea de repartizarea făcută de Comisia de analiză a solicitărilor venite din partea UAT-urilor condusă de administratorul public al județului Constanța, Gabriel Monea și din care mai face parte și Emilia Georgeta Țuțui - Director General, Direcția Generală Economico-Financiară; Diana Roxana Voitinovici - Director General adjunct, Direcția Generală Tehnică Urbanism Amenajarea Teritoriului; Elena Georgescu - Director General, Direcția Generală de Proiecte și Gheorghe Bucur - șef Serviciu, Serviciul Juridic și Contencios.
 
Protrivit procesului-verbal al Comisiei, în propunerea de repartizare s-au avut în vedere următoarele priorități: înființare rețele distribuție de gaze naturale; extindere sisteme de canalizare și de apă, inclusiv cofinanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sistemelor de apă potabilă și de apă uzată, în aria de operare a RAJA SA; modernizare și reabilitare drumuri în interiorul localităților; reabilitare și modemizare sisteme de iluminat public stradal și reabilitare infrastructură școlară, inclusiv prin eficientizarea din punct de vedere energetic a acestora.
 
Lista localităților din județul Constanța care primesc bani de la Consiliul Județean pentru dezvoltare și cheltuieli din funcționare
 

 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Lista localităților din județul Constanța care primesc bani pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1466

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2577

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1712

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 911

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1457

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8312

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 947

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3715

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2012

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 10022

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 597

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5318

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3504

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1109

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 945