Cazinoul ar putea fi preluat din nou de municipalitate şi reabilitat printr-un credit de 10 milioane de euro. Constănţenii sunt chemaţi să decidă soarta şi funcţiunea clădirii-simbol! (documente)

Primăria lansează un sondaj prin care, începând de astăzi şi până pe 28 februarie, aşteaptă părerea constănţenilor cu privire la soarta Cazinoului Constanţa. Potrivit primarului Decebal Făgădău, municipalitatea vrea să ştie din perspectiva locuitorilor cum trebuie să abordeze problema Cazinoului.
 
„Le cerem părerea, ce să facem? Să mergem în continuare către Compania Naţională de Investiţii în baza fondurilor alocate de la bugetul de stat sau, dacă ar fi de acord, să ne împrumutăm ca oraş, pentru că altfel nu ne permitem, şi să ne apucăm noi, comunitatea, de reabilitare.
 
Totodată, îi întrebăm în legătură cu viitoarea destinaţie, pentru că au fost voci care vor ca această clădire să aibă o anumită destinaţie pe timp de iarnă şi o alta pe timp de vară. Tocmai de aceea vrem să ştim ce îşi doresc constănţenii în ceea ce priveşte Cazinoul, dacă vor ca, după reabilitare, în clădire să fie inserate funcţiuni generatoare de venituri, astfel încât să se autosusţină. Cei care vor completa sondajul vor putea opta chiar pentru două funcţiuni. Important de ştiut este faptul că, indiferent ce cale vor alege constănţenii, procedura trebuie reluată de la zero, pe noua lege a achiziţiilor. Asta înseamnă temă de proiectare, actualizare de studiu de fezabilitate, licitaţie pentru proiectare şi execuţie“, a precizat primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Decizia privind iniţierea sondajului de opinie s-a născut în urma ultimei întâlniri de lucru pe tema Cazinoului avută cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, în cadrul căreia s-a stabilit scrierea unei teme noi de proiectare pentru eliberarea unui nou certificat de urbanism şi construirea unei echipe mixte de proiect.
 
Vă reamintim că Primăria Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii au încheiat în 2014 un protocol, care a fost prelungit în 2017, pentru consolidarea şi restaurarea clădirii. În decursul acestor ani, CNI a organizat trei licitaţii pentru desemnarea unui constructor, însă toate au fost anulate. 

Conservarea clădirii Cazinoului se va face cu bani de la bugetul local

Pentru că a fost aprobat bugetul municipiului Constanţa, primarul a declarat că imediat vor fi demarate procedurile de conservare a Cazinoului, care vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018. Clădirea va fi protejată de un mesh, după ce se vor schimba geamurile sparte şi se vor face reparaţii la acoperiş.
 
În cazul în care constănţenii îşi doresc revenirea Cazinoului Constanţa în administrarea Primăriei, municipalitatea va fi nevoită să facă un împrumut pentru reabilitarea clădirii. Potrivit edilului-şef, valoarea creditului nu va depăşi 10 milioane de euro. Recent, Cazinoul din Constanţa a fost tema unei dezbateri publice organizate de Asociaţia ARCHÉ din România, clădirea fiind inclusă pe lista scurtă a celor mai periclitate monumente ale Europei în anul 2018. Lista va fi făcută publică la 15 martie. 

Chestionarul privind reabilitarea Cazinoului municipiului Constanţa 

Primăria Constanţa supune atenţiei „Chestionarul privind reabilitarea clădirii istorice Cazinoul municipiului Constanţa“. Cetăţenii interesaţi pot obţine mai multe informaţii cu privire la această clădire emblematică şi pot răspunde la întrebările din chestionar până la 28.02.2018, accesând link-ul acesta.
 
În secţiunea „Documente“ găsiţi mai multe informaţii despre clădirea Cazinoului şi chestionarul cu întrebări.

Citeşte şi:
 
UPDATE. Concluzia proiectului ARCHE

Cine se ocupă de conservarea Cazinoului pe perioada reabilitării - NIMENI?! (galerie foto+video)

 
Cad bucăţi din Cazino
Simbolul Constanţei se ruinează pe zi ce trece! (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 313

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 2350

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 504

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1349

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 672

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 343

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 610

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 281

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 552

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 847

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2152

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 780

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 645

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1570

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 613