Ce asociaţii şi fundaţii, care acordă servicii de asistenţă socială în municipiul Constanţa, vor primi subvenţii de la bugetul local pentru 2020 (document)


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 29 aprilie 2020, ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Pe odinea de zi se află Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 507/2019 privind aprobarea asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecționate în vederea acordării de subvenții de la bugetul local pentru anul 2020; iniţiator - primarul Decebal Făgădău.
 
„Analizând lista comisiei de evaluare selecţionare a asociaţiilor, fundaţiilor şi cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale, potrivit legii, care acordă servicii de asistenţă socială şi care solicită subvenţii de la bugetul local, înregistrată la Direcţia generală de asistenţă socială Constanţa cuprinzând asociaţiile, fundaţiile şi cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii; ţinând cont de faptul că în şedinţa Consiliului local al municipiului  Constanţa din data de 19.02.2020 a fost adoptat H.C.L. nr. 50 privind aprobarea bugetulul local pe anul 2020; având în vedere prevederile Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor, fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţa socială, cu modificările şi completările ulterioare ale H.G. nr. 1153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările şi completările ulterioare, ale H.C.L. nr. 269/2019 privind aprobarea liniilor de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale pentru anul 2020, respectiv unităţile de asistenţă socială şi capitole de cheltuieli pentru care asociaţiile,  fundaţiile şi cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, pot solicita subvenţii de la bugetul local şi ale H.C.L. nr. 274/30.09.2016 privind constituirea comisiei de evaluare şi selecţionare a fundaţillor şi a asociaţiilor care solicita subvenţii de la bugetui local; în temeiul prevederilor art.136 alin.(1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, a fost iniţiat proiectul de hotărâre pentru modificarea H.C.L nr. 507/2019 privind aprobarea asodaţiilor, fundaţiilor şi cultelor recunoscute în Româinia, acreditate ca furnzori de servicii sodale potrivit legit, selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2020“, se spune în raportul de aprobare, semnat de primarul Decebal Făgădău.
 
Asociaţiile şi fundaţiile care acordă servicii de asistenţă socială în municipiul Constanţa şi care au fost selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2020 sunt:
 
  • Asociaţia Centrul terapeutic Marea Neagră de sprijin a persoanelor cu autism – 16.100 lei;
  • Fundaţia Giovani Bosco, Centrul de zi „Mama Margareta“, Casa de tip familial „Casa Claudia“ şi Casa de de tip familial „Casa Magone“ – 3.034,66 lei.
 
În secţiunea Documente puteţi cosulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
Citeşte şi:
 
Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de Primărie

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociațiile și fundațiile din Constanța cărora li s-au alocat subvenții de la bugetul local în anul 2020

23 Jun 2020 3469