Ce face Consiliul Local Constanţa pentru litigiul cu FIN.CO.GE.RO.SPA

sedintaconsiliullocal.jpgConsilierii locali constănţeni se reunesc mâine în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi sunt incluse 23 de proiecte de hotărâre.

Unul dintre cele mai interesante este cel cu numărul 7, care face referire la „aprobarea achiziţionării serviciilor de consultanţă juridică, asistenţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanţa, primarului municipiului Constanţa şi Consiliului Local Constanţa în faţa instanţelor de judecată în litigiile privind FIN.CO.GE.RO.SPA, aflate sau care se vor afla pe rolul instanţelor de judecată".

Deloc întâmplătoare iniţierea unui astfel de proiect de CLM de către primarul Constanţei, Radu Mazăre, având în vedere litigiul existent între municipalitate şi FIN.CO.GE.RO.SPA.

Amintim, din acest punct de vedere, că în procesul referitor la executarea silită a Primăriei Constanţa în cauza celor 13 milioane de euro (sumă datorată FIN.CO.GE.RO.SPA cu titlul de daune), instanţa a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a soluţionării cauzei până la soluţionarea irevocabilă a unui alt dosar aflat la Tribunalului Braşov. „Respinge ca nefondată excepţia tardivităţii formulării cererii de chemare în judecată invocată de pârâtă. Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii formulării cererii de chemare în judecată invocată de pârâtă. Respinge ca inutilă şi neconcludentă pentru soluţionarea cauzei proba cu expertiză tehnică în specialitatea contabilitate", conform minutei judecătoreşti. Cu toate acestea, judecătorii au admis cererea de suspendare a continuării executării silite a sentinţei civile nr. 4853/com/2004 date de Tribunalul Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Completul de judecată prezidat de Oana Damian a mai decis „suspendarea continuării executării silite a sentinţei civile nr. 4853/com/2004 a Tribunalului Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a prezentei cauze".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 106

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 188

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 473

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 457

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 755

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 615

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 538

Tribunalul Constanța amână dosarul în care Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL! Legături cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean

12 Apr 2024 1941

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 937

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1996

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 874

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 898

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1097

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 546

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1701