Ce fundaţii şi ce asociaţii vor primi subvenţie de la bugetul local în 2014

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, un proiect de hotărâre privind „aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2014”. În conformitate cu articolul 2 al proiectului de hotărâre, „până la aprobarea bugetului municipal pe anul 2014, nivelul lunar al subvenţiilor va fi cel prevăzut în HCL nr. 49/26.03.2013 privind aprobarea bugetului municipal pe anul 2013”.
Potrivit proiectului, este vorba despre Asociaţia Centrul Terapeutic Marea Neagră de sprijin a persoanelor au autism, Fundaţia Giovanni Bosco - Centrul de zi „Mama Margareta”, Casa de tip familial „Casa Claudia” şi Casa de tip familial „Casa Magone” şi Asociaţia „Fail Play”. Aşa cum se menţionează în proiect, nivelul lunar al subvenţiei, până la aprobarea bugetului municipal pe anul 2014 va fi, pentru Asociaţia Centrul Terapeutic Marea Neagră, de 7.350 de lei, pentru Fundaţia Giovanni Bosco - de 6.500 de lei, iar pentru Asociaţia Fair Play - de 13.000 de lei.

Aşa cum se menţionează în Registrul Naţional ONG disponibil pe site-ul Ministerului Justiţiei, asociaţi/fondatori ai Asociaţiei Centrul Terapeutic Marea Neagră de sprijin a persoanelor cu autism sunt Gabriela - Cristina Gemănaru, Adrian Gemănaru, Gheorghe Gemănaru, Dan Curt, Livia Curt şi Elena Gemănaru. Scopul acestei asociaţii este acela de a asigura „programe terapeutice complexe tuturor persoanelor (copii şi adulţi) cu autism, precum şi pentru alte dizabilităţi fizice şi psihice”. Din Consiliul Director al asociaţiei fac parte Gheorghe Gemănaru, Dan Curt şi Adrian Gemănaru.

În ceea ce priveşte Fundaţia Giovanni Bosco, conform aceleiaşi surse, asociaţi/fondatori sunt Tiziano Baracco, Sergio Bergamin, Aldo Bort şi Venceslau Grosu. Scopul fundaţiei constă în „ajutorarea persoanelor ce se găsesc într-o stare de nevoie prin asistenţă morală şi socială, prin educare, prin formare şi calificare profesională, în vederea integrării acestora în societate”. Membri în Consiliul Director al acestei fundaţii sunt Tiziano Baracco, Romeo Alois Farcaş şi Venceslau Grosu.
Cât despre Asociaţia Fair Play, aceasta se descrie drept „o familie mare alcătuită din 275 de membri”. „O familie protejată şi supravegheată de un singur om cu o inimă imensă, un tânăr care este considerat un părinte adoptiv şi chiar spiritual. Acest bărbat a avut curajul să-şi asume responsabilitatea atâtor vieţi de copii, tineri şi bătrâni, în urmă cu opt ani de zile, vreme când reprezenta cu multă onoare oraşul de la malul mării, în Parlamentul României. (...) Acest tânăr, bărbat viguros şi ambiţios, primarul Constanţei se numeşte Radu Ştefan Mazăre. Domnul Radu Ştefan Mazăre este fondatorul Asociaţiei Fair Play, preşedinte de onoare al acestei organizaţii, dar şi principalul finanţator al acestei familii”. Aşa se prezintă Asociaţia Fair Play, al cărei preşedinte este social democrata Paula Cioceanu, fost consilier local municipal.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 255

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 510

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 703

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 827

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 448

Decizie definitivă în procesul dintre o firmă din Constanța și Consiliul Local al orașului Eforie

27 Mar 2024 339

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 602

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 369

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 445

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 499

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 502

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 402

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 532

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 563