Ce obligații au agenții economici care vor să obțină acces la infrastructură prin proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța?

  • Primăria municipiului Constanța derulează proiectul ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile
  • În luna septembrie anul curent s-au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni
  • Prin proiectul menționat se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 76 mm la interior
  • 2 tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații
  • Toți operatorii economici interesați trebuie să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța

 
Primăria municipiului Constanța implementează proiectul ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.
 
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilității si mobilității pietonale din zona centrală a Municipiului.
 
Astfel, se urmăreste creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale si cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare supus studiului într-o esplanadă pietonală modernă si modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare și zone shared-space) pe străzile adiacente, dar și prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public și piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Batrân.
 
În luna septembrie anul curent s-au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni.
 
Prin proiectul menționat se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 76 mm la interior.
 
2 tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații.
 
În acest sens, toți operatorii economici interesați trebuie să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța din bulevardul Tomis nr. 51 și/sau pe adresa de e-mail: comisieproiecteedilitare@primaria-constanta.ro.
 

Documentele care vor însoți solicitarea de obținere a accesului în subteran sunt specificate în Procedura de autorizare pentru lucrările de branșament/racord executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitară existentă în municipiul Constanța privind lucrările inițiate de Primăria municipiului Constanța: ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, zona de intervenție: Bulevardului Ferdinand, străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și Mircea cel Bătrân, precum și străzile : General Gheorghe Manu( cuprinsă între str.Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Răscoalei 1907 ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Lahovari Ion (cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Miron Costin(cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Mihai Viteazu (cuprinsă între str.Griviței și str.Traian), Jupiter (cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Ștefan Mihăileanu ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), I.G.Duca ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Atelierelor ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), ce fac legătura între acestea.
 
Data până la care se pot depune solicitări se va stabili în funcție de graficul de execuție al lucrărilor pe tronsoanele aflate în lucru,respectiv strada Ștefan Cel Mare pentru tronsonul ( Mihai Viteazu – Atelierelor) acesta fiind sfârșitul lunii noiembrie.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Petiție. Peste 10.000 de riverani afectați. Se cere modificarea proiectului de modernizare a marilor bulevarde din Constanța!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 559

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 638

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1963

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 596

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 704

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 771

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2680

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1246

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1624

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855