Ce planuri are primarul Adrian Stan cu baza nautică, inaugurată ieri în Techirghiol „Aşteptăm ca tot ceea ce înseamnă yachting internaţional să fie aici!” (galerie foto)

Prima bază sportivă a Clubului Nautic Român (CNR) şi-a deschis ieri porţile în Techirghiol, în prezenţa a numeroşi invitaţi, care au apreciat această iniţiativă a lui Dan Mihăescu, preşedintele CNR, a fiicei sale, tânăra Andreea Mihăescu, care la o vârstă fragedă a preluat conducerea CNR, în calitate de director, dar şi a autorităţii locale, conduse de Adrian Stan, căreia i-a fost încredinţată, ieri, şi o misiune - aceea de a sprijini în continuare activitatea CNR.

„Clubul Nautic Român a luat naştere la iniţiativa lui Dan Mihăescu ajutat de o serie de sponsori. Noi am pus la dispoziţie nişte clădiri vechi, dezafectate, care au fost transformate într-o bază sportivă”, a declarat ieri şeful autorităţii locale. Edilul a precizat că zona în care se află baza sportivă va fi modernizată. „Lângă zona bazei sportive pe care o inaugurăm astăzi, va lua o fiinţă o plajă, pe care o avem în amenajare printr-un proiect european. Toată zona aceasta de lângă Băile Reci administrate de către Ministerul Sănătăţii va fi un ansamblu pus la dispoziţia turiştilor şi a cetăţenilor din Techirghiol şi din Constanţa”, a mai spus şeful autorităţii locale.

Întrebat ce reprezintă pentru oraş Clubul Nautic Român, Adrian Stan a răspuns: „Este o renaştere a unor lucruri, care s-au întâmplat în perioada interbelică, mai îndepărtată a Techirghiolului, o pată de culoare şi de sport pe lac, ceea ce va aduce un real beneficiu pentru turişti, în primul rând, dar şi pentru cei care au activităţi economice în turism”.
La eveniment a participat din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, secretarul de stat Carmen Tocală.
„Vreau să vă spun că baza sportivă înseamnă mult, înseamnă eforturile conjugate ale unui partener privat, partener al sportului, ale administraţiei publice locale şi evident ale Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport”, a declarat Carmen Tocală. „Aşteptăm prima competiţie! Aşteptăm ca tot ceea ce înseamnă yachting internaţional să fie aici!”, a fost urarea făcută de secretarul de stat reprezentanţilor Clubului Nautic Român şi ai administraţiei publice locale.
 
Primele cadouri primite: un trofeu, statuia libertăţii, un clopot şi capul lui Poseidon de la Balcic
 
La finalul momentului inaugural, Andreea Mihăescu a primit din partea primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, un prototip auriu al Statuii Libertăţii. „Să fie libertate pentru toţi”, a spus primarul ec. Mariana Gâju. Elena Frâncu, fostul director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport i-a înmânat Andreei Mihăescu unul dintre trofeele câştigate într-o competiţie internaţională ca şi golgheter. „Andreea este alături de Răzvan Florea, de Hagi, de Cornel Idu, de Lucian Nedelescu, unul dintre acei oameni care au construit din bani privaţi câte ceva pentru stat şi pentru sport”, a mărturisit Elena Frâncu, înainte de a-i oferi Andreei Mihăescu cadoul său. Partenerii din Balcic ai CNR, de la Morski Klub, i-au dăruit, de această dată lui Dan Mihăescu, o statuie cu capul lui Poseidon. Tot din partea susţinătorilor săi, Mihăiescu a primit un clopot al cărui sunet a semnalizat, ieri, în avans, prima competiţie.

Printre cei care s-au alăturat evenimentului din Techirghiol se află şi Andrian Mihei, fostul director general al ANR, Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, senatorul Nicolae Moga, Lucian Nedelescu, preşedintele Clubului Sportiv Admar, Dan Zaharia, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Yachting, directorul adjunct al Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Stelian Marinescu, Ilie Floroiu, directorul CS Farul, Silvian Miron, fondatorul cofetăriei Silvian, Gabriel Diceanu, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

UPDATE. Ședință CL Constanța CERONAV poate cumpăra prin licitație terenul de la Baza Nautică (DOCUMENT)

28 Dec 2023 774

Proiectul de hotărâre privind vânzarea unui teren de aproximativ 700 mp din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

28 Dec 2023 847

Proiectul de extindere a Bazei Nautice a UMC a ajuns la final

19 Dec 2023 727

CS Farul Constanța Hotărâre de Guvern. Care este valoarea actualizată a Complexului de săli de sport „Decebal“ și a Bazei Nautice „Farul“ (DOCUMENTE)

09 Jun 2022 1752

UMC investește peste 300.000 de euro pentru laboratoare și săli de curs la Baza Nautică. Cu cine a semnat contractul (document)

17 Nov 2021 3138

Universitatea Maritimă din Constanța extinde și modernizează Baza Nautică (document)

25 Jul 2020 3925

Contractul privind modernizarea Bazei Nautice, atribuit de UMC unei societăți din Târgoviște (document)

06 Dec 2019 2475

Cum va arăta Baza Nautică a Universității Maritime Constanța după extindere. Date din proiect

27 Sep 2018 3088

Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

20 Sep 2018 1825

O universitate din Constanţa se extinde. Un pavilion va „creşte“ de la parter la patru etaje (document)

21 Feb 2018 1755

Campioana olimpică Tecla Marinescu Borcănea, la „Memorialul Ştefan Aftenie“ „Nea Fane s-a născut să fie antrenor şi să scoată campioni“ (galerie foto + video)

10 Jul 2017 6265

Campioana olimpică Tecla Marinescu - Borcănea, prezentă la „Cupa Farul - Memorialul Ştefan Aftenie“ (galerie foto+video)

08 Jul 2017 3349

Sâmbătă, la Constanţa se desfăşoară ediţia a treia a „Cupei Farul - Memorialul Ştefan Aftenie“

06 Jul 2017 4231

Restaurant nou, deschis la 23 August. Cine sunt fondatori şi administratori

28 Mar 2017 3081