Ce soluție poate fi găsită în cazul imobilului construit pe strada Cașin din Constanța. Deputatul Stelian Cristian Ion a stat de vorbă cu cetățenii din zonă (galerie foto + video)

Deputatul USR de Constanța, avocatul Stelian Cristian Ion a mers astăzi să discute cu locuitorii de pe strada Cașin din Constanța, afectați de construirea unui imobil P+5-6E, la o distanță foarte mică de blocul învecinat.

”Pe măsură ce trece timpul, observ în mod direct și primesc de la constănțeni tot mai multe sesizări referitoare la construcții abuzive. Ultima dintre acestea este cea edificată în Constanța, pe strada Cașin nr. 2A. Pentru această zonă, primarul Decebal Făgădău a emis Autorizația de construire nr. 323/23.02.2016 pentru edificarea unui imobil P+5-6E, la o distanță foarte mică de blocul învecinat. După emiterea autorizației de construire, lucrarea a demarat în mare viteză, iar în prezent construcția este înălțată deja la al cincilea nivel. Deși locuitorii blocului învecinat, G5A, au fost privați de intimitate și de lumina soarelui prin edificarea noii construcții la o distanță atât de mică de locuințele lor, firma beneficiară nu s-a mulțumit cu atât: acum, investitorul dorește extinderea etajului 6 și supraetajarea până la P+7, speculând o prevedere legală“, preciza deputatul Cristian Ion.

În plus, în apropierea construcției se amenajează locuri de parcare, fiind afectate cele deținute de locuitorii blocului din vecinătate.

În privința parcării, locuitorii din zonă care au formulat cereri pentru a închiria locuri de parcare vor solicita Primăriei desființarea contractului de închiriere încheiat de administrația locală cu firma privată și revocarea autorizației de construire emise pentru amenajarea parcării în beneficiul firmei private.

Avocatul Stelian Cristian Ion i-a întrebat pe cetățenii afectați de această construcție de ce nu au luat decizia acționării în instanță a constructorului în momentul în care au sesizat că locuințele lor vor fi private de lumina soarelui.

”Cum să te judeci tu persoană fizică, cu cineva care a furat atât fără probleme” – a declarat unul dintre cetățenii nemulțumiți.

Problema locurilor de parcare este una care îi afectează pe locatarii care nu vor mai avea unde să își lase mașinile. Aceștia susțin că în zonă au fost construite în urmă cu câțiva ani garaje care au fost dărâmate și acolo puteau să își lase mașinile.

Deputatul Stelian Cristian Ion le-a ascultat nemulțumirile locuitorilor din zonă și a încercat să găsească o rezolvare. Unii dintre aceștia susțin că locuințele lor vor fi atât de aproape de cele construite în vecinătate că vor putea schimba programele TV ale vecinilor fără probleme. 

Beneficiarul investiției, Highlife Properties SRL, a fuzionat recent cu firma Cambela Prod SRL, societate absorbantă, cu sediul social în satul Stejaru, comuna Stejaru, județul Tulcea, deținută de asociatul unic Bela Tănase. Și Highlife Properties SRL, societate absorbită, are sediul social în satul Stejaru, comuna Stejaru, județul Tulcea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia nu este defintivă Primăria Constanța la judecată cu compania controlată de familia Picu. Instanța a decis desființarea lucrărilor nelegale de la restaurantul Rumen

21 Jan 2024 1164

Polaris M Holding Constanța continuă distribuirea pubelelor galbene!

01 Nov 2020 2094

UPDATE - Salvat de mamă Copil de 1 an, încuiat în mașină, în Constanța. Intervin echipajele de urgență

02 Jul 2020 5681

Constanța Trafic blocat pe strada Cașin, din cauza unei avarii

20 May 2020 1538

Incendiu pe strada Cașin din Constanța (galerie foto+video)

30 Dec 2019 2662

ENEL întrerupe alimentarea cu energie electrică în județ toată săptămâna viitoare în mai multe localități

20 May 2019 6020

Incendiu pe strada Casin din Constanța

25 Dec 2018 2063

UPDATE. Intervenție de urgență pe strada Cașin din Constanța pentru salvarea unei persoane căzute de la etaj. Pompierii, chemați în ajutor (galerie foto)

05 Sep 2018 2371

Confort Urban face o parcare pentru blocul construit pe strada Caşin de Cambela Prod SRL

31 Jul 2017 5074

O nouă firmă cu profil restaurante s-a înfiinţat la Constanţa

26 Jun 2017 2650

UPDATE Persoană căzută de la înălţime pe strada Caşin din Constanţa. Bărbatul a murit (galerie foto + video)

22 Jun 2017 7197

Spaţiu comercial situat pe strada Caşin, de vânzare Proprietarul, Telekom România Communications SA, cere peste 80.000 de euro

15 Jul 2016 2778

Lângă imobilul ridicat pe un teren retrocedat Cambela Prod, ultimele pregătiri pentru a amenaja o parcare… pe domeniul public?!

22 Apr 2016 4350

Imobilul, ridicat pe un teren cu o poveste interesantă Confort Urban pregăteşte locurile de parcare pentru blocul construit pe strada Caşin

02 Mar 2016 4671

S-a dat startul construcţiei blocului de pe strada Caşin Povestea unui „rodnic“ teren retrocedat din averea Movilă

25 Feb 2016 5761