Ce spune Decebal Făgădău despre înfiinţarea „Alianţei Vestului”, ca pol de creştere şi dezvoltare

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat la Timişoara Alianţa Vestului, parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune. Alianţa Vestului rămâne deschisă, dar nu „de-a valma”, pentru a putea rămâne concentrată pe obiective concrete.

În acest context, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că ştia despre demersul edililor din vestul României. În momentul în care a fost înfiinţată axa de dezvoltare Braşov - Bucureşti - Constanţa (BBC), Decebal Făgădău spune că ar fi avut o întâlnire cu primarii de la Oradea şi Timişoare, Ilie Bolojan şi Nicolae Robu. „Mi se pare o balansare corectă a demersului pe care şi noi l-am demarat, pentru că, într-adevăr, zona Transilvaniei şi cea a Banatului ar trebui să profite mai mult şi pe orizontală de apropierea de vest. Întrucât cei patru poli sunt de fapt motoarele regiunilor pe care le reprezintă sunt de fapt un demers firesc, de a-şi uni eforturile. Salut iniţiativa lor şi pot să fac şi o confidenţă. În momentul în care mi s-a propus să preiau conducerea Federaţiei zonelor metropolitane şi a aglomerărilor urbane din România, nu eram foarte hotărât, pentru că presupune efort, timp, prezenţă la o mulţime de întâlniri cu autorităţile centrale şi europene. În acel moment, primarul Ilie Bolojan m-a sunat şi mi-a spus că am cunoştinţele şi potenţialul necesare să preiau de la dânsul preşedinţia acestei federaţii. Un alt argument important a fost şi faptul că sunt reprezentantul României şi al Asociaţiilor Municipiilor din România în cadrul Comitetului European al Regiunilor.
Aşa că am o relaţie excelentă cu primarii municipiilor reşedinţă de judeţ din vestul ţării, îl felicit pentru această iniţiativă şi citesc această Alianţă ca şi Axa de dezvoltare BBC, ca pe semnale constructive pe care primarii le dau către autorităţile centrale”, a declarat Decebal Făgădău.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.