Administratie locala

Ce va face primarul Decebal Făgădău cu votul dumneavoastră din cadrul sondajului privind oportunitatea investiţiei din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomis?

Primăria Constanţa a lansat sondajul de opinie privind oportunitatea unei investiţii din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului. Primarul municipiului Constanţa a precizat că oamenii răspund la acest sondaj şi a făcut din nou apel pentru mediatizarea în continuare a chestionarului, pe care îl consideră extrem de important.
 
„Dincolo de votul politic din CLM, trebuie să vedem care este şi opinia cetăţenilor. Până la jumătatea lunii februarie, aştept să văd care este părerea constănţenilor, cu cât mai multe opinii, cu atât mai bine. Ce voi face cu ele? În funcţie de răspunsul constănţenilor, le voi cere consilierilor municipali din partidul pe care îl conduc la Constanţa (n.r. PSD) să voteze în concordanţă cu ce vor oamenii. În calitate de primar, voi introduce pe ordinea de zi acel proiect pentru că mă obligă legea”, a conchis Făgădău.
 
Edilul-şef a afirmat că pe adresa Primăriei investitorul a transmis mai multe notificări, care nici nu l-au impresionat, dar nici nu l-au intimidat şi a transmis că în această speţă va acţiona conform legii.
 
Vă reamintim că, în data de 25 iunie 2018, beneficiarul, Black Waters SRL, a demarat procedura informării şi consultării publicului asupra Planului Urbanistic de Detaliu - locuinţă colectivă S+D+P+5 etaje + 6 etaje, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 47A. Beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminare PUD înregistrat cu nr. 104865/25.06.2018, declaraţia de vecinătăţi nr. 104878/25.06.2018 şi fotografiile cu amplasarea panoului pe teren.
Documentaţia PUD s-a aflat în consultare în perioada (26.06.2018 - 20.07.2018), perioadă în care cetăţenii interesaţi au fost invitaţi să consulte documentaţia de urbanism disponibilă la sediul Primăriei municipiului Constanţa, Serviciul Strategii şi Planificare Urbană.
 
Pe parcursul derulării procedurii de informare şi consultare publică, au fost depuse solicitări, observaţii şi sesizări care vizau reglementările propuse, astfel: SNTGN Transgaz SA, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Asociaţia de Proprietari bloc MK2, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa, Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Dobrogea.
 
Ulterior dezbaterii, PUD-ul ar fi trebuit să intre în dezbaterea Consiliului Local Municipal. Proiectul de hotărâre cu privire la Planul Urbanistic de Detaliu - locuinţă colectivă S+D+P+5 etaje + 6 etaje a fost scos de pe ordinea de zi a CLM de două ori consecutiv.
Imobilul care face obiectul acestui PUD urmează să fie ridicat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 47A. Iniţiatorul PUZ-ului este Black Waters SRL, iar terenul aparţine Anei Rodica Stăiculescu (moştenitoare a defunctei Verginia Brezeanu, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare 1722/2006).

Proiectul a fost realizat de SC Design Unit / SC Desenatura Atelier de Proiectare SRL. Terenul, în suprafaţă de 296 mp, este situat în apropierea unor vestigii arheologice cercetate, consolidate şi valorificate muzeistic, datând din sec. III-VI p.Chr., epoca romană - poarta de nord-est a zidului de incintă al Cetăţii Tomis. Pentru terenul ce face obiectului prezentului memoriu a fost eliberat certificatul de urbanism nr. 2953 din 26.08.2015, emis de Primăria Constanţa. 

În luna iunie a acestui an, investitorul a reuşit să obţină de la Ministerul Culturii avizul favorabil nr. 247/U/2018. PUD-ul a fost însă desfiinţat de arhitectul-şef al municipiului Constanţa, Mihai Radu Vânturache, în cadrul Comisiei de Urbanism şi de amenajare a teritoriului.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa a lansat sondajul de opinie privind oportunitatea investiţiei din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomis (documente)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ioana

02 Feb, 2019 22:01

Dacă d-lui Primar îi pasă așa de tare de opinia constănțenilor și de patrimoniul arhitectural autohton, de ce susține ideea construirii unui ,,cartier rezidențial" pe taluzul Peninsulei, așa cum prevede noul PUZ? Mai exact, pentru o mână de ,,beneficiari", este în stare să sacrifice Centrul Istoric - deja sufocat de construcții abuzive? Nu ar fi mai bine să propună amenajarea unor spații verzi (acestea lipsind cu desăvârșire în zona L1) și să se concentreze pe restaurarea și valorificarea a ceea ce este deja construit?

Articole asemanatoare

Atenție constănțeni! A apărut o nouă metodă de înșelăciune! Indivizi necunoscuți realizează sondaje de opinie în numele Primăriei Constanța

27 Feb 2019 7436

Avem rezultatul sondajului iniţiat de Primăria Constanţa privind investiţia din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului! (document)

26 Feb 2019 2374

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“ propune un chestionar, în contextul dezbaterii publice a PUZ-ului preliminar al zonei

11 Feb 2019 1403

Un sondaj realizat de Banca Mondială, Federaţia Zonelor Metropolitane şi municipalitate Constănţenii, chemaţi să decidă priorităţile oraşului!

28 Jan 2019 1491

Editorial Nu pot ei betona cât putem noi vota!

26 Jan 2019 1054

Ai permis de conducere? DNA angajează trei şoferi! Detalii

21 Jan 2019 4896

Amenzi pentru românii care pleacă în străinătate şi nu declară veniturile

11 Jan 2019 538

Chestionar cu 13 întrebări Primăria Constanţa testează gradul de satisfacţie în privinţa serviciilor prestate către populaţie

08 Dec 2018 976

Anunț important de la ministrul Muncii. Când va fi majorat salariul minim pe economie

04 Nov 2018 570

SPIT vă invită să completați chestionarul de evaluare privind satisfacția contribuabililor

06 Aug 2018 548

Sunteţi mulţumiţi de Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanţa? Puteţi completa un chestionar în care să semnalaţi neregulile!

26 May 2018 569

Chestionar pentru evaluarea activității Poliției Locale a Municipiului Constanța. La ce întrebări pot răspunde constănțenii

23 Mar 2018 1328

Dezinteres sau neîncredere în administraţia publică locală? Doar 6 la sută dintre constănţeni au completat chestionarul privind soarta Cazinoului!

08 Mar 2018 1797

Sondaj de opinie 57 la sută dintre respondenţi ar fi de acord ca Primăria Constanţa să se împrumute pentru a reabilita Cazinoul! Mulţi consideră însă că primarul Făgădău nu va face nimic!

26 Feb 2018 839

Chestionar privind reabilitarea Cazinoului, pus la dispoziția cetățenilor de Primăria Constanța

15 Feb 2018 1387