Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece în administrarea Centrului „Teodor T. Burada“. Actorul Dan Cojocaru, desemnat coordonator

Trei proiecte de Consiliu Judeţean care vor intra la vot în cadrul şedinţei din 27 aprilie a.c. vizează activitatea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“.
 
Primul proiect de hotărâre urmăreşte constituirea de către Consiliul Judeţean Constanţa a dreptului de administrare asupra unor bunuri imobile proprietate publică a judeţului Constanţa, în favoarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Este vorba despre Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“. Un alt proiect vizează modificarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, iar ultimul proiect are ca obiectiv rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi a programului de evenimente culturale pe anul 2018 pentru aceeaşi instituţie.
 

Valoarea de inventar a imobilului este de 7.692.077 de lei


Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de Consiliu Judeţean din această săptămână trecerea în administrarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ a fostului Cinematograf „Republica“, cunoscut drept Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Valoarea de inventar a imobilului construit în anul 1962 este de 7.692.077 de lei.
 
Potrivit contractului care se va încheia între cele două părţi, noul administrator va întreprinde măsuri/activităţi pentru menţinerea, întreţinerea, funcţionarea obiectivului de patrimoniu şi promovarea obiectivelor proiectului, subliniind avantajele oferite prin realizarea unui centru multifuncţional. Pentru spaţiile din clădirea care a făcut obiectul lucrărilor finanţate prin proiectul „Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret“, precum şi pentru dotările/echipamentele achiziţionate prin finanţarea alocată proiectului de mai sus, au fost asumate de Consiliul Judeţean Constanţa, ca beneficiar al fondurilor nerambursabile, următoarele angajamente, valabile pe un termen de cel puţin cinci ani de la finalizarea perioadei de implementare, care se preiau şi de către administrator:
- să menţină natura activităţii pentru care s-a acordat finanţarea;
- să nu gajeze sau sa ipotecheze bunurile construite / modernizate / extinse / achiziţionate din finanţarea nerambursabilă;
- întreţinerea şi punerea în valoare a obiectivului reabilitat şi modernizat prin acest proiect vor fi asigurate de către personalul de specialitate ce va fi angajat în acest scop şi prin măsurile întreprinse conform obligaţiilor legale de către beneficiarul acestui proiect, cât şi de personalul specializat al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei Exploatării Filmului Constanţa, ale căror funcţii au fost aprobate prin HCJ nr. 320/200, actuala secţie Judeţeană de Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, prin HCJC nr. 107/2016.
 
În cadrul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret se vor organiza, în principal în weekenduri, dar şi cu ocazia diferitelor sărbători sau evenimente, spectacole, proiecţii de film, parade de modă etc., ca un rezultat al activităţilor derulate aici. Spectatorii interesaţi vor plăti bilet de intrare, al cărui preţ va fi aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean Constanta. Banii rezultaţi din vânzarea de bilete vor fi destinaţi acoperirii costurilor generate de organizarea de evenimente, realizarea de proiecţii cinematografice, achiziţia de recuzită, materiale, consumabile, filme educaţionale, documentare, necesare desfăşurării curente a activităţii în cadrul centrului.
 

Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului pentru Tineret „Jean Constantin“!

 
Directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că, potrivit proiectului care va ajunge la vot în mapa consilierilor judeţeni, coordonatorului Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“ va fi actorul Dan Cojocaru. Acesta conduce şi secţia de distribuţie a filmelor din cadrul Centrului „Teodor T. Burada“.
 
Vă reamintim că proiectul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ a avut ca dată de începere a lucrărilor luna aprilie a anului 2013 şi trebuia finalizat până în decembrie 2014, dar acest lucru nu a fost posibil. Lucrările au fost finalizate la sfârşitul anului 2017. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol de aproximativ 8.000 de euro la Constanța Centrul „Teodor T. Burada” o aduce pe artista Bibi pentru un show dedicat copiilor (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 512

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 588

Cumpărări directe Casa Bulgărească Lipnița - Canlia, păzită de Direcția de Pază a Județului Constanța. Contractul, atribuit de Centrul Cultural Teodor „T. Burada“ (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 431

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 551

Constanța Eveniment de lansare a albumului foto-documentar cu titlul „Mărțișoarele Flotei Naționale Române 1913. Colecția Anghel Georgian’’

06 Mar 2024 719

Achiziții Constanța De la cine a cumpărat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” servicii de pază și protecție (DOCUMENTE)

24 Feb 2024 1325

Ședință CJ Constanța Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” se află pe ordinea de zi (DOCUMENT)

05 Feb 2024 660

Ședință Consiliul Județean Constanța „Casa Bulgăreasca” din Lipnița va fi dată în administrare către Centrul Cultural Județean Constanta Teodor T. Burada

29 Jan 2024 663

Consultare de piață Andreea Marin și Virgil Ianțu ar putea prezenta cea de-a 61 ediție a Festivalului de la Mamaia (DOCUMENT)

24 Jan 2024 894

Consiliul Județean Constanța a aprobat Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1083

Doina Voivozeanu, om de cultură originar din Botoșani și care s-a format la Constanța

25 Aug 2023 1164

Ziua Imnului Național al României, celebrată la Constanța Program cultural – artistic complex și atractiv la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (FOTO +VIDEO)

28 Jul 2023 1351

Centrul Cultural „Teodor T. Burada“ Tabăra „Kreator Art - Dobrogea“, desfășurată în localitatea 2 Mai din Constanța

13 Jul 2023 836

Primăria Constanța, partener al ediției aniversare a Festivalului de Muzică Ușoară de la Mamaia (DOCUMENT)

25 Jun 2023 1621

În premieră pentru spectatorii din Constanța Filmul independent „Experimentul Pitești” poate fi vizionat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

19 Jun 2023 1256