Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

  • Primăria Constanța cumpără servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice
  • Este vorba despre serviciul de elaborare documentație tehnico–economică (studii de teren - geotehnic și topografic, studiu de trafic, SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT si DE, altele, cerere de finantare) aferentă obiectivului de investiții „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente-garaj CT BUS”
  • Garajul CT BUS ar urma să fie amenjat pe strada Industrială nr.4, pe locul fostului depou de tramvaie
  • Valoarea totală estimată a achiziției fără TVA este de 3.340.000 lei fără TVA
  • Potrivit portalului achizițiilor publice există deja o contestație depusă la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor cu privire la procedura inițiată de municipalitate. Contestația poate fi consultată în secțiunea „documente”.
  • Directorul general al CT BUS, Cătălin Aristide Dumitrache a precizat că în acest moment flota societății de transport în comun Constanța este formată din 104 autobuze noi Diesel 6, 20 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri și 79 de Maz-uri. Urmează să fie livrate alte 21 de autobuze electrice cu lungimea de 10,8 metri (n.r. pentru ca s-a livrat partea de încărcare lentă și rapidă) iar în perspectivă CT BUS a transmis municipalității că ar mai fi nevoie de achiziția a aproximativ 100 de autobuze, de preferință ecologice
 
 
 
Primăria Constanța cumpără servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice.

Este vorba despre serviciul de elaborare documentație tehnico–economică (studii de teren - geotehnic și topografic, studiu de trafic, SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT si DE, altele, cerere de finantare) aferentă obiectivului de investiții „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente-garaj CT BUS”.

Garajul CT BUS ar urma să fie amenjat pe strada Industrială nr.4, pe locul fostului depou de tramvaie.

Proiectul tehnic de executie (PTE), se va realiza în 6 faze, dupa cum urmează:

1. Faza I. Elaborarea studiilor de teren – geotehnic și topografic și studiului privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice
2. Faza II. Elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor/acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism
3. Faza III – Elaborarea studiului de fezabilitate
4. Faza IV - Elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) și proiect de organizare a execuției lucrărilor (POE)
5. Faza V – Elaborare proiect tehnic de execuție (PTE)

6.Faza VI – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.


Potrivit Caietului de sarcini, noua costrucție va avea următoarele zone funcționale: zona funcțională pentru gararea autobuzelor electrice; spălătorie; zonă funcțională întreținere și reparații autobuze; zonă funcțională birouri și cabină poartă.

Valoarea totală estimată a achiziției fără TVA este de 3.340.000 lei fără TVA.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chitac, primar al municipiului Constanța; Rusu Ionuț, viceprimar al municipiului Constanța; Cocargeanu Florin – Daniel, viceprimar al municipiului Constanța; Ovanesian Felicia, administrator public; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu-Consiliul local Constanța; Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct Direcția generală economico- financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Daniela Ilie, inspector serviciul Contabilitate; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Drăgan, director executiv adjunct Direcția logistică; Nilghiun Manea, șef serviciu achiziții publice; Viorica Ani Merla, director executiv Direcția dezvoltare și fonduri europene; Carmina Popescu, director executiv adjunct Direcția dezvoltare și fonduri europene; George Lupașcu, șef serviciu pregătire și implementare proiecte POR; Niculae Stânga Noni Adrian, șef serviciu dezvoltare și management proiecte și Filip Marian, șef biroul urmărire și execuție lucrări.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.04.2023 ora 15.00 în SEAP.

Potrivit portalului achizițiilor publice există deja o contestație depusă la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor cu privire la procedura inițiată de municipalitate. Contestația poate fi consultată în secțiunea „documente”.

Anunțul autorității contractante a fost postat în SEAP în 25 februarie a.c.

Firma contestatară și-a exprimat interesul de a participa în catitate de ofertant prin înscrierea la această procedură în platforma SEAP, „a analizat documentația de atribuire și a constatat ca Autoritatea Contractantă formulează cerințe excesive, restrictive cu rolul de a diminua concurența operatorilor economici vis a vis de participarea ca și ofertanți la prezenta procedură, încălcând astfel prevederile legistației în vigoare în materie de achiziții publice”, se arată în textul contestației.

Prin urmare, SRL-ul a solicitat clarificări cu privire la cerințele formulate de către Autoritatea contractantă în data de 03.03.2023.

Însă, având în vedere că Autoritatea contractantă nu a răspuns solicitărilor de clarificări și pe considerentul că singurul act administrativ în măsura să producă efecte juridice de natură să lezeze interesele contestatorului este documentația de atribuire, SRL-ul a formulat contestație împotriva conținutului documentației de atribuire aferente anunțului CN1052453 publicat de UAT Municipiul Constanța în data de 25.02.2023.

Directorul general al CT BUS, Cătălin Aristide Dumitrache, a precizat că în acest moment flota societății de transport în comun Constanța este formată din 104 autobuze noi Diesel 6, 20 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri și 79 de Maz-uri.

Urmează să fie livrate alte 21 de autobuze electrice cu lungimea de 10,8 metri (n.r. pentru ca s-a livrat partea de încărcare lentă și rapidă) iar în perspectivă CT BUS a transmis municipalității că ar mai fi nevoie de achiziția a aproximativ 100 de autobuze, de preferință ecologice.

Mai mult, în vederea realizării pe viitor a unui transport metropolitan este nevoie de achiziția de noi autobuze, așa cum se menționează și în studiul de oportunitate realizat pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Transportul metropolitan urmează să fie asigurat de CT Bus. Care UAT-uri fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa” (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 238

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 701

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 770

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 465

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1547

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 596

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 535

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 516

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 343

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 620

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 620

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 603

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 610

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1052

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 684