Certificat de urbanism pentru desființarea clădirilor de la fostul sediu RAR de pe strada Eliberării, din Constanța

Primăria municipiului Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Vergil Chițac, prin administrator Felicia Ovanesian pentru UAT Constanța. Este vizat fosta clădire a Registrului Auto Român.
 
Prin CU 3013 din data de 24 noiembrie a.c., se dorește desființarea construcțiilor existente pe terenul de pe strada Eliberării nr. 46, sector II Troleibuze. Documentul este valabil 12 luni.
 
La adresa menționată mai sus funcționa până de curând Registrul Auto Român. Acesta funcționează într-un nou sediu, începând cu data de 19 septembrie 2022, care se află în Agigea cu acces direct din DN 38 Agigea-Negru Vodă (strada Dimitrie Paciurea, nr. 64).
 
Mutarea a fost necesară, având în vedere proiectul Primăriei Municipiului Constanța pentru amenajarea unui parc pe terenul pe care era amplasată reprezentanța județeană a Registrului Auto Român.
 
Primăria le-a dat un teren cu chirie, dar l-au refuzat, pentru că era prea scump. În februarie 2021, consilierii locali au aprobat o hotărâre de CLM prin care RAR Constanța urma să primească în schimbul sediului pe care trebuia să-l elibereze un imobil situat pe strada Industrială, nr. 10, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru amenajarea unui nou sediu. RAR a refuzat însă „oferta” municipalității, din cauza chiriei pe care trebuia s-o plătească de 7000 de euro/lună, sumă considerată mult prea mare. Veți vedea în continuare că presată de situație, RAR a ajuns să plătească 8.000 de euro/lună plus TVA, adică 9.500 euro cu tot cu TVA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23490

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru viitorul parc de pe strada Eliberării

27 Nov 2022 1695

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

14 Sep 2022 15739

Reprezentanţa RAR Constanţa va funcţiona într-un nou sediu. Unde este situat și când va fi dat în folosință

30 Aug 2022 2690

Înțelegerea cu Primăria Constanța se apropie de final. Registrul Auto Român Constanța pe repede înainte un sediu nou

20 Jul 2022 2066