Chindia, învinsă la Constanţa. Bucurie mare pe stadion! Petre Grigoraş - „O asemenea atmosferă îţi aduce aminte de anii când Farul era în Liga 1“ (galerie foto)

SSC Farul Constanţa a realizat o victorie foarte importantă, sâmbătă, în etapa a 27-a a Ligii a 2-a, învingând pe teren propriu cu 1-0 Chindia Târgovişte. Dacă Farul e implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, Chindia trage la promovarea în Liga 1, iar cele două formaţii erau despărţite înaintea partidei de 13 locuri în clasament.

SSC Farul ocupa poziţia a 17-a, cu 26 de puncte, iar Chindia, formaţie pregătită de Viorel Moldovan, se afla pe patru, cu 57 de puncte. „Marinarii“ au jucat însă cu ambiţie şi atitudine şi au dat lovitura, succesul fiind cu atât mai frumos cu cât a fost obţinut cu un gol de generic, în urma şutului de la distanţă al lui Georgian Păun. „Băieţii s-au pregătit foarte bine în săptămâna partidei şi chiar mi-a fost foarte greu să aleg prima echipă. Ar fi meritat mai mulţi să joace, dar acesta e fotbalul, se joacă doar în 11. Am făcut bine şi schimbările, care au venit cu un plus. Mă bucur că am reuşit să câştigăm. Aveam nevoie ca de aer de puncte. Întâlneam o echipă valoroasă, pe val, care are un cu totul alt obiectiv decât noi. Remarc în primul rând atitudinea băieţilor. Au încercat să se ridice la nivelul adversarului pe toată durata partidei. La pauză, era o anumită stare de nervozitate, dar i-am calmat şi le-am spus să fim atenţi, concentraţi la joc până la final, că vom câştiga. Am reuşit, cu o execuţie de excepţie a lui Păun“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Au tremurat la anumite faze. Mai ales la ultima…


În urma succesului, SSC Farul a urcat o poziție în clasament, de pe 17 pe ultimul loc retrogradant, 16, cu 29 de puncte, la egalitate cu prima echipă de deasupra liniei, Daco-Getica București, care are însă golaveraj superior. Pe lângă importanţa victoriei, Farul a beneficiat şi de rezultate favorabile în meciurile contracandidatelor la evitarea Ligii a 3-a. „Rezultatele nu ar fi ajutat sub nicio formă Farul, dacă nu câştigam. Am fost un meci cu intensitate destul de bună şi puternic emoţional. Chiar dacă am tremurat la anumite faze, mai ales la ultima, am trecut cu bine de această confruntare. Mă bucur şi că au venit mai mulţi oameni în tribună, un alt lucru extrem de important. Atâta timp cât se vede că echipa vrea, are potenţă şi o atitudine pozitivă, sunt convins că vor veni şi mai mulţi“, a mai spus Grigoraş.

„Trebuie să menţinem ritmul“


Principalul SSC Farul a menţionat din nou că, aşa cum preconiza, echipa e în creştere, şi ca exprimare, şi ca potenţă fizică. „Jucătorii se cunosc mai bine şi încep să se lege relaţiile de joc. Când aduci 16 jucători noi, nu poţi omogeniza echipa într-o săptămână - două. Am obţinut o victorie extrem de importantă, care ne dă moral şi speranţe pentru meciurile următoare, când vom întâlni echipe cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării şi trebuie să avem mare grijă. Trebuie să menţinem ritmul, şi la antrenament, şi ca seriozitate, până la final. Mai sunt 11 etape şi mai avem de luptă“, a punctat Petre Grigoraş. În etapa viitoare, Farul se confruntă în deplasare cu ACS Energeticianul (locul 10, cu 33 de puncte), sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.00.

Descătuşare emoţională


La finalul meciului cu Chindia, jucătorii Farului au dat frâu liber bucuriei. „A fost o descătuşare emoţională, şi în vestiar, ceea ce e normal. A fost o încărcătură destul de mare. O eventuală înfrângere ne-ar fi afectat nu numai poziţia din clasament, ci şi moralul (foarte mult). Dacă rămâneam cu 26 de puncte, lucrurile puteau lua o întorsătură destul de gravă. Am mai spus că, uşor - uşor, când echipa se va pune la punct, vom pierde foarte greu, pentru că avem fotbalişti valoroşi, care au jucat la un anumit nivel. Toate la rimpul lor însă. Vin şi ei după perioade de pauză şi era şi problema de acomodare. Îi felicit pe băieţi pentru atidine, iar pe spectatori pentru cum ne-au încurajat. O asemenea atmosferă îţi aduce aminte de anii când Farul era în Liga 1 şi făcea rezultate bune şi meciuri frumoase. Cine ştie, poate cât de curând se vor întoarce acele timpuri“, a mai spus Grigoraş.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)

Citeşte şi:

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța a învins Chindia Târgoviște. Victorie uriașă! (galerie foto)

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 469

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 611

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 544

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 363

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 501

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2173

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1142

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1680

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 927

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 652

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1123

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 588

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 788

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 717

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 849