Chițac propune ca Primăria Constanța să vândă mai multe imobile aflate în paragină. USR nu este de acord și cere să li se dea o destinație utilă!

  • Primarul Vergil Chițac a anunțat aleșii locali că a dat o dispoziție privind evaluarea unor imobile sau clădiri depreciate care nu fac parte din viziunea sa de dezvoltare a orașului pentru a fi vândute ulterior, prin licitație
  • Singurii care nu sunt acord cu această politică a primarului Chițac de îndestulare a bugetului municipiului Constanța prin vânzarea unor bunuri sunt aleșii locali de la USR PLUS
  • Se pleacă de la o premisă greșită. Ideea de a vinde un lucru pe care nu ești în stare să îl administrezi arată de fapt o problemă de management – susțin aleșii locali
  • Aceștia cer demararea deinvestiții asupra acestor imobile și să le dea o destinație utilă
 

 
În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal Constanța, primarul Vergil Chițac a anunțat aleșii locali că a dat o dispoziție privind evaluarea unor imobile sau clădiri depreciate care nu fac parte din viziunea sa de dezvoltare a orașului pentru a fi vândute ulterior, prin licitație.
 
Chițac a subliniat că nu se așteaptă ca să încaseze mulți bani, de pe urma acestor bunuri, care consumă mai mult decât produc.
 
De evaluare se ocupă angajații compartimentului Patrimoniu din cadrul municipalității, iar marea majoritate a clădirilor sau terenurilor care vor face obiectul acestei evaluarăi se află în administrarea RAEDPP.

Singurii care nu sunt acord cu această politică a primarului Chițac de îndestulare a bugetului municipiului Constanța prin vânzarea unor bunuri sunt aleșii locali de la USR PLUS.

Liderul formațiunii politice și al consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe, a solicitat în cadrul aceleiași ședințe o analiză clară a tuturor clădirilor și căutarea de soluții de proiecte pentru punerea în valoare a acestora, deoarece în opinia sa, vânzarea acestora ar aduce un beneficiu doar pe termen scurt.
 
Caragheorghe nu este singurul consilier nemulțumit de viziunea edilului.
 
Și colegul său, consilierul Cătălin Iacob spune că : „Se pleacă de la o premisă greșită. Ideea de a vinde un lucru pe care nu ești în stare să îl administrezi arată de fapt o problemă de management.


Normal ar fi să demarăm investiții asupra acelor imobile și să le dăm o destinație utilă”.
 

 
De altfel, prima discuție pe această temă a avut loc, ce-i drept, în afara ordinii de zi în cadrul Comisiei de specialitate nr. 1 a Consiliului Local, de buget-finanțe – acolo unde primarul Chițac și-a exprimat prima dată dorința de a vinde aceste bunuri.
 
Foto cu titlu ilustrativ
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

A fost aprobat bugetul Constanței pentru 2022. Au fost alocați bani pentru studii de fezabilitate. Primarul Chițac vrea să facă profit din vânzarea unor clădiri administrate de RAEDPP
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 451

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 349

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1350

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 761

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 689

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 714

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 462

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2082

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 844

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 698

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1487

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 799

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 790

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 898

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 854