Cine face parte din echipa de proiect pentru achiziția de 22 de noi autobuze electrice pentru municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

  • Responsabil proiect este George Lupașcu - șef Serviciul pregătire și implementare proiecte europene din cadrul Primăriei Constanța
  • Obiectivul proiectului este reprezentat de achiziționarea unui număr de 22 autobuze electrice și crearea infrastructurii de încărcare aferente, respectiv 22 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă
  • Sursa de finanțarea indicată pentru proiect estimat la 59.672.969,40 lei, fără TVA este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
  • Anul trecut, municipaliatea a încheiat un contract cu Urban Scope SRL pentru un studiu de oportunitate, în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”


În aprilie 2022, Consiliul Local Constanța aproba proiectul de hotărâre „aprobarea participării în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi de aprobare a acordului de parteneriat”.

Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de achiziționarea unui număr de 22 autobuze electrice și crearea infrastructurii de încărcare aferente, respectiv 22 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.

Sursa de finanțarea indicată pentru proiect estimat la 59.672.969,40 lei, fără TVA este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Anterior adoptării hotărârii de CLM, municipaliatea încheiase un contract cu Urban Scope SRL pentru un studiu de oportunitate, în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”.
 
De la data de 1 octombrie a acestui an, oraşul Constanţa beneficiază de autobuze electrice operate de CT BUS.

Este vorba despre 20 de autobuze care circulă pe diverse linii în oraş şi care transportă zilnic sute de călători.

În aceeași lună octombrie, într-o sedință extraordinară a Consiliului Local Constanţa s-a aflat şi un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 134/2022 ce viza aprobarea participării în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public, și crearea infrastructurii aferente”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a acordului de parteneriat.

Este vorba despre 47 de staţii de reîncărcare pentru aceste autobuze ce urmează să fie achiziţionate.

 
Staţiile de reîncărcare valorează nu mai puţin de 5.784.172,50 lei, acestea reprezentând cheltuielile pentru achiziţia şi instalarea staţiilor din fonduri europene.

În această săptămână, primarul Vergil Chițac a emis dispoziția privind constituirea echipei de implementare a proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructii aferente”, ceea ce înseamnă că se continuă achiziția de autobuze electrice.

Responsabil proiect este George Lupașcu - șef Serviciul pregătire și implementare proiecte europene din cadrul Primăriei Constanța ; Responsabil implementare este Carmina Ionela Popescu - director executiv adjunct Direcția dezvoltare și fonduri europene; Responsabil investiții – Rărvan Todoran - inspector Compartimentul pregătire investiții; 4. Responsabil tehnic - Constantin Dămășaru - șef Serviciul Management drumuri și transport; Responsabil achiziții publice - Daniela Ioniță - consilier achiziții Serviciul Achiziții publice și responsabil financiar - Elena Moise - inspector Serviciul contabilitate.

În dispoziție se precizează că echipa își va desfașura activitatea pe toata perioada de implementare a proiectului  și își va înceta activitatea la momentul finalizării acestuia, vezi secțiunea „documente”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Energie verde pentru CT BUS. Compania vrea să dezvolte un parc fotovoltaic pentru alimentarea autobuzelor electrice și clădirilor administrative
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru dosare respinse Care sunt proiectele câștigătoare finanțate de Consiliul Județean Constanța în domeniile tineret și social-sănătate (DOCUMENTE)

01 Jun 2024 738

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 630

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 1041

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 780

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1244

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 740

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1552

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 1194

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 828

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 866

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 572

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2247