Cine nu respectă regulile va fi evacuat Decebal Făgădău - „Dacă acest campus social va fi un eșec, va fi eșecul nostru!“

În luna decembrie va începe predarea locuințelor modulare din Campusul Social Henri Coandă, a anunțat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Etapa a II-a a programului de construcție de locuințe modulare vine însă și cu noi reguli, mult mai stricte pentru viitorii chiriași. Așa cum vă anunțam încă de zilele trecute, una dintre condițiile de acordare a locuințelor sociale în Campusul Social Henri Coandă va fi obligativitatea frecventării cursurilor școlare de către copiii aflați în îngrijirea persoanelor care doresc obținerea acestor locuințe.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de municipalitate, în acest moment, un număr mic de copii cu vârste cuprinse între 3-18 ani frecventează unitățile școlare, procentul copiilor de vârstă școlară inclus în procesul educațional fiind de 37% din totalul copiilor care locuiesc în Campusul Social Henri Coandă. Cu toate că reprezentanții Compartimentului Protecția Copilului au colaborat cu Inspectoratul Școlar Județean în vederea creării unor noi locuri în cadrul Școlii Generale nr. 36 pentru integrarea acestora în sistemul de învățământ, acest demers a avut un rezultat sub așteptări și, mai mult de atât, o parte au abandonat școala.

Numărul de copii minori care locuiesc în Campusul Henri Coandă, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani și care ar trebui să frecventeze o formă de învățământ, este de 652. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în evidențele unităților școlare figurează doar 239 de copii incluși în procesul de învățământ și care locuiesc în campusul social. 
 
Alte obligații ce vor reveni beneficiarilor locuințelor modulare sunt respectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, Ia săvârșirea cu intenție a infracțiunilor; obligații cu privire la participarea Ia activitățile prevăzute în HCL nr. 184/2013 privind activități de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și obligații privind efectuarea analizelor medicale anuale.
 
„Noi nu ne dorim ca acești oameni să rămână în acest cartier la infinit. Trebuie să-i integrăm, să îi ajutăm, să-i determinăm să înțeleagă că aceasta este doar o etapă din viața lor. Pe această cale, fac apel și la ONG-uri și la structuri socio-profesionale să ni se alăture în acest demers, să ne dea o mână de ajutor. Majoritatea oamenilor care locuiesc în Henri Coandă sunt de bună-credință. Dar avem și oameni care nu respectă regulile de comuniune, care ne cheamă pe noi să le facem curățenie. Nu vom mai tolera astfel de lucruri. Noile contracte conțin și prevederi scrise și nescrise. Tocmai de aceea, vreau să-i rog pe consilierii locali, să ni se alăture în acest demers, să mergem să le explicăm oamenilor din campus ce obligații au. Voi încheia și un protocol cu Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât să urmărim îndeaproape situația copiilor familiilor care se vor muta în noile locuințe. Îi rog să respecte regulile privind curățenia, să meargă să-și facă analize medicale, sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie. Vom organiza întâlniri cu locuitorii din Henri Coandă, la care îi invit să participe și pe locuitorii din cartierul Tomis Nord. Nu putem lăsa să se adâncească prăpastia între cei care locuiesc în campus și cei din cartierele limitrofe.
 
Vreau însă să spun răspicat că pe cei care adăpostesc hoți, pe cei care își trimit copiii să vândă țigări sau droguri, îi vom evacua fără să stăm la discuții. De același tratament se vor „bucura” și scandalagiii. Vreau să înțelegeți cu toții: dacă acest campus social va fi un eșec, va fi eșecul nostru”, a precizat primarul Constanței, Decebal Făgădău.
 

Citește și:

 

Cine vrea o locuință în campusul Henri Coandă din Constanța va fi obligat să-și trimită copilul la școală (document)


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

City-managerul, Felicia Ovanesian Proiectul de suflet al lui Mazăre, campusul social „Henri Coandă” ar putea fi relocat într-un cartier nou!

13 Jan 2023 6125

O societate din Brașov a câștigat contractul de verificare a instalațiilor electrice din Campusul Social Henri Coandă (DOCUMENT)

01 Sep 2022 1912

Radu Mazăre, achitat în primă instanță! Judecătorii se vor pronunța azi în dosarul campusului social Henri Coandă, din Constanța

21 Mar 2022 7495

RAEDPP cumpără servicii de întreținere pentru sistemele de supraveghere și înregistrare video din campusul social Henri Coandă

19 Oct 2021 1304

Licitație pentru lucrări de renovare la Campusul Social Henri Coandă din Constanța

09 Oct 2021 1286

„Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ Constanța. Maraton de vaccinare în Campusul „Henri Coandă”

01 Jun 2021 1742

Judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte, iese la pensie! Ce dosare a judecat de la Constanța

20 Jan 2021 3364

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită! Un an de la suspendarea dosarului campusului social Henri Coandă, din Constanța

14 Dec 2020 3050

Decizii de ultim moment! Radu Mazăre rămâne în detenție! Unul dintre procese a fost suspendat. Iată motivul

10 Dec 2019 2719

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită, în dosarul Campusului Social Henri Coandă. Ce se va întâmpla azi la Curtea Supremă

09 Dec 2019 3224

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Azi, un nou termen în apelul dosarului

16 Oct 2019 4024

Constănţenii din campusul Henri Coandă au fost puşi la treabă

23 Jul 2019 2085

Radu Mazăre a fost achitat! Azi, primul termen în apelul dosarului Campusului Social Henri Coandă

18 Feb 2019 2917

Radu Mazăre, achitat! Apelul dosarului Campusului Social Henri Coandă, în februarie

18 Jan 2019 4638

Înalta Curte a motivat decizia privind achitarea lui Radu Mazăre

17 Jan 2019 3578