Cine plânge pe umărul angajaţilor de la Vamă Curtea de Conturi spune că sunt puţini inspectori

djaov_-_Directia_Vamala_Regionala.jpgÎn Raportul de audit întocmit de Curtea de Conturi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală activitatea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa (DJAOV) este menţionată ca fiind vulnerabilă.

Reprezentanţii Curţii de Conturi susţin că DJAOV Constanţa are un număr prea mic de inspectori fiscali raportat la multitudinea de antredepozite fiscale de producţie şi depozitare produse energetice şi alcoolice deţinute. În acest sens, Curtea de Conturi consemnează următoarele: „Echipa de audit a constatat numărul redus al inspectorilor fiscali sau repartizarea inegală a acestora în cadrul direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale (ex. DJAOV Constanţa are doar 3 inspectori fiscali - în condiţiile în care judeţul Constanţa deţine o pondere însemnată din antrepozitele fiscale de producţie şi depozitare produse energetice şi alcoolice la nivel naţional)". Curtea de Conturi atrage atenţia că numărul redus al inspectorilor determină un număr restrâns de misiuni de inspecţie fiscală, precum şi o analiză insuficientă a constatărilor. „Spre exemplu, la DJAOV Constanţa, din analiza programului de activitate inspecţie fiscală pe luna decembrie 2011 se constată că toţi cei 3 inspectori fiscali sunt angrenaţi concomitent în toate cele 5 acţiuni de inspecţie fiscală prevăzute prin programul de control/inspecţie fiscală", se mai arată în raportul de audit.

Numărul redus de inspectori poate duce la omiterea de controale!

Curtea de Conturi atenţionează că din cauza numărului redus de inspectori unele inspecţii fiscale pot fi amânate sau chiar omise! „Numărul extrem de redus al inspectorilor fiscali şi implicarea concomitentă a acestora în mai multe inspecţii fiscale conduce la o diminuare a performanţei activităţii de inspecţie fiscală. În aceste condiţii, lipsa de personal poate constitui justificarea aparent obiectivă pentru tergiversarea sau omiterea iniţierii şi realizării unor inspecţii fiscale", se menţionează în acelaşi document de audit.

Facem precizarea că raportul apărut în acest an a fost realizat în urma derulării misiunii de audit al performanţei cu tema „Identificarea vulnerabilităţilor sistemului de administrare şi control al impozitelor şi taxelor care favorizează faptele de corupţie, la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 455

Poșta Română a bifat un contract de peste 62.000 de euro cu Direcția Generală Asistență Socială Constanța. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

20 Apr 2024 540

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 551

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 567

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 816

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, contract cu o firmă din municipiu

15 Apr 2024 486

Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

14 Apr 2024 779

Licitații Constanța De la cine a cumpărat Direcția Județeană de Statistică echipamente IT pentru dotarea Biroului Electoral Județean

12 Apr 2024 377

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 942

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1912

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 659

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 519

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 373

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 504