Administratie locala

Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de la sfârşitul acestei luni hotărârea privind componenţa Comisiei de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managerului Teatrului de Stat Constanţa pentru anul 2018 (vezi proiectul de hotărâre integral în secţiunea „Documente”). Această evaluare este mai mult simbolică, după ce Dana Dumitrescu a primit la începutul acestei săptămâni un preaviz de 60 de zile de la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformităţi. Ţuţuianu a enumerat lapidar şi problemele constate de comisia de control. „Astfel, din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost constatate următoarele: pentru piesa, „El Saludador” au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa „Testosteron”, există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul-verbal încheiat de comisia de negociere.
 
Pentru proiectul „Ovidius in Love”, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primăria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce priveşte actele administrative, şi aici au fost identificate nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de organizare şi funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii.
 
Există un număr mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii… etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate”, a citit din raport şeful Consiliului Judeţean.
 
Ca urmare, după acest control, Marius Horia Ţuţuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directorului Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu. Astfel, managerul va avea un preaviz de 60 de zile. Apoi, până la organizarea concursului pentru postul de director, va fi numit un interimar, pe care conducerea CJC îl caută prin ţară. Ţuţuianu a precizat că interimarul nu va fi în niciun caz din interiorul instituţiei.
 
În plus, şeful CJC i-a solicitat Danei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea acesteia în calitatea sa de manager.
 
Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanţi ai direcţiilor instituţiei, iar concluziile au fost centralizate şi analizate de către Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate.
Potrivit proiectului de hotărâre de CJC, Comisia de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managerului Teatrului de Stat Constanţa va fi condusă de directorului Teatrului „Jean Bart” de la Tulcea, Ştefan Ionuţ Paul, în calitate de preşedinte. Membrii comisiei sunt : Judeu Eliza – director Teatrul „Bacovia“ Bacău; Chisnoiu Paul - inspector, Serviciul de Analiză Strategică şi Creşterea Competitivităţii, Consiliul Judeţean Constanţa; secretariat: Dumitru Liliana - inspector superior, Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, Consiliul Judeţean Constanţa; Murat Gabriela Paula - Inspector, Serviciul Resurse Umane, Salarizare, Direcţia GeneraIă Economico - Financiară Consiliul Judeţean Constanţa; Cârciu Veronica - şef serviciu, Direcţia Generală Economico - Financiară Consiliul Judeţean Constanţa; Ungureanu Ovidiu - consilier juridic, Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică, Consiliul Judeţean Constanţa.
 
În vederea soluţionării unei eventuale contestaţii, la nivelul autorităţii se înfiinţează comisia de soluţionare a contestaţiilor, cu următoarea componenţă: Petrachi Mihaela Anca - director, Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, Consiliul Judeţean Constanţa; Banciu Leila Mihaela - director general, Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică, Consiliul Judeţean Constanţa; Blacioti Georgeta - director general, Direcţia Generală Economico - Financiară, Consiliul Judeţean Constanţa.
 

Citeşte şi:

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

 Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci investitori interesați de realizarea Autostrăzii Ploieşti-Braşov în parteneriat public-privat

17 Dec 2018 374

PNL a depus amendamente la regulament Activitatea managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Stela Halichidis, verificată de o comisie formată din reprezentanţi ai DSP şi ai Primăriei Constanţa!

20 Apr 2018 1825

Constanţa. Comisia de evaluare a procurorilor, modificată. Cine pleacă, cine vine

09 Dec 2017 637

Prefectul va relua demersurile pentru înființarea Spitalului Regional în județul Constanța

31 May 2017 1283

CSM a schimbat comisia de evaluare a procurorilor din Parchetul Tribunalului Constanţa

24 Mar 2017 1294

Se constituie o nouă comisie de evaluare Manageri de nota 10 la instituţiile de cultură ale Consiliului Judeţean

27 Feb 2017 2439

IM Construct SRL s-a ocupat de grădinița cu orar prelungit pentru rromi din Mangalia (documente)

28 Jun 2016 1193

Comisia de evaluare a asociaţiilor şi fundaţiilor rămâne a PSD?! Răsăuţeanu şi Dobre cedează locurile la „triere”

30 Mar 2016 1998

„Bătălia” pentru a aduce delfinii la Constanța s-a dat între două firme. Rom Charter Services SRL a efectuat transportul (documente)

29 Jan 2016 4963

SC SLD Cevalis SRL a furnizat nisip de râu pentru Primăria Negru Vodă (documente)

09 Dec 2015 1874

Cum a „prins“ Vela Impex SRL un contract cu Primăria Negru Vodă (documente)

05 Dec 2015 1655

La Negru Vodă „Artemis Comp” a câştigat un contract, dar nu se ştie exact cât a durat! (documente)

04 Dec 2015 1592

"Preţul cel mai mic" a cântărit greu O firmă din Cumpăna s-a ocupat de stadionul de fotbal din Negru Vodă (documente)

03 Dec 2015 1290

Interesaţi, dar nu prea... Cum a câştigat o firmă din Constanţa un contract cu Primăria oraşului Negru Vodă (documente)

02 Dec 2015 1399

Contract de achiziţie publică Ansiva Construct SRL din Constanţa a împrejmuit şcolile din Negru Vodă (documente)

01 Dec 2015 1097