Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de la sfârşitul acestei luni hotărârea privind componenţa Comisiei de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managerului Teatrului de Stat Constanţa pentru anul 2018 (vezi proiectul de hotărâre integral în secţiunea „Documente”). Această evaluare este mai mult simbolică, după ce Dana Dumitrescu a primit la începutul acestei săptămâni un preaviz de 60 de zile de la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformităţi. Ţuţuianu a enumerat lapidar şi problemele constate de comisia de control. „Astfel, din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost constatate următoarele: pentru piesa, „El Saludador” au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa „Testosteron”, există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul-verbal încheiat de comisia de negociere.
 
Pentru proiectul „Ovidius in Love”, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primăria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce priveşte actele administrative, şi aici au fost identificate nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de organizare şi funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii.
 
Există un număr mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii… etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate”, a citit din raport şeful Consiliului Judeţean.
 
Ca urmare, după acest control, Marius Horia Ţuţuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directorului Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu. Astfel, managerul va avea un preaviz de 60 de zile. Apoi, până la organizarea concursului pentru postul de director, va fi numit un interimar, pe care conducerea CJC îl caută prin ţară. Ţuţuianu a precizat că interimarul nu va fi în niciun caz din interiorul instituţiei.
 
În plus, şeful CJC i-a solicitat Danei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea acesteia în calitatea sa de manager.
 
Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanţi ai direcţiilor instituţiei, iar concluziile au fost centralizate şi analizate de către Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate.
Potrivit proiectului de hotărâre de CJC, Comisia de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managerului Teatrului de Stat Constanţa va fi condusă de directorului Teatrului „Jean Bart” de la Tulcea, Ştefan Ionuţ Paul, în calitate de preşedinte. Membrii comisiei sunt : Judeu Eliza – director Teatrul „Bacovia“ Bacău; Chisnoiu Paul - inspector, Serviciul de Analiză Strategică şi Creşterea Competitivităţii, Consiliul Judeţean Constanţa; secretariat: Dumitru Liliana - inspector superior, Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, Consiliul Judeţean Constanţa; Murat Gabriela Paula - Inspector, Serviciul Resurse Umane, Salarizare, Direcţia GeneraIă Economico - Financiară Consiliul Judeţean Constanţa; Cârciu Veronica - şef serviciu, Direcţia Generală Economico - Financiară Consiliul Judeţean Constanţa; Ungureanu Ovidiu - consilier juridic, Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică, Consiliul Judeţean Constanţa.
 
În vederea soluţionării unei eventuale contestaţii, la nivelul autorităţii se înfiinţează comisia de soluţionare a contestaţiilor, cu următoarea componenţă: Petrachi Mihaela Anca - director, Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, Consiliul Judeţean Constanţa; Banciu Leila Mihaela - director general, Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică, Consiliul Judeţean Constanţa; Blacioti Georgeta - director general, Direcţia Generală Economico - Financiară, Consiliul Judeţean Constanţa.

 

Citeşte şi:

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

 Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Muncii. Executivul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățămțânt superior

21 Mar 2024 439

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Comisia de evaluare a judecătorilor de la Curtea de Apel, stabilită cu unanimitate de Plenul CSM! Cine face parte

07 Feb 2024 610

Constanța Elevii au participat la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

11 Dec 2023 4148

Primăria Constanța, dată în judecată pentru un litigiu privind achizițiile publice. Sunt vizați dezinfectanții pentru școli

27 May 2023 1263

Universitatea Maritimă din Constanța, evaluată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior

03 Mar 2023 1595

S-a modificat componența Comisiei de evaluare a magistraților de la Judecătoria Constanța

06 Feb 2023 1373

Bacalaureat 2022 ISJ Constanța stabilește componența comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evaluare

16 Jun 2022 1585

Componența Comisiei care va decide câștigătorii contractelor de delegare a serviciului public de transport persoane în județul Constanța (DOCUMENTE)

05 May 2022 3905

Cine sunt consilierii locali care îi vor evalua pe directorii unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța?

08 Nov 2021 1767

Fosta șefă de la Infecțioase, Stela Halichidis a primit calificativul „foarte bine” de la city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian! (documente)

27 Oct 2021 8082

O comisie formată din experți a reevaluat-o pe Dana Dumitrescu, de la Teatrul de Stat Constanța. A obținut nota 6.30 și contestă din nou rezultatul!

29 Sep 2021 2785

ISJ Constanța Câți elevi de clasa a VIII-a au participat astăzi la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

14 Apr 2021 3282

Consiliul Județean Constanța va avea o nouă organigramă. Angajații sunt evaluați de o comisie numită de Mihai Lupu. Debutanții și consilierii personali, salvați!

20 Mar 2021 3713

Ministrul Sănătății, mulțumit de circuite și organizare Țuțuianu a decis cine îl va evalua pe dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța. Nici un specialist nu face parte din comisie (documente)

13 Jul 2020 3754